Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

thorax demiş ki:
slm arkadaslar yeni aldığım gitarda bir sorun cıktı
2.perde ye basınca ince mi ve si tellerinde sanki tel başka bir perdeye değiyor gibi çirkin bir ses cıkıyor ama sadece 2.perde de var
yapabileceğim bir sey mi , başka bir gitar bakmaya başlayım mı??
lutfen yardım ve acil!!!
şimdiden saolun
Tel aradaki perdelere değiyor mu değmiyor mu? Onu kontrol et, değiyorsa iade et.
Sap düzgün mü? Yada fretler aynı yükseklikte mi onu kontrol et...
Floyd rose varsa fixleri çok sıkma. Tuning machinelerden sık, fixlerden gevşet. Geçmiş olsun.
 
Ibanez sz 320 ile 520 arasında ağaç ve manyetikleri aynı olmasına rağmen music123 de 70 $ fark var.Tek farkları 520 nin klavyesinde alev deseni var.Sizce bu 70 $ eder mi.Yoksa bilmediğim başka bir fark mı var?
 
Arkadaşlar selam.

Yaklaşık 3 ay kadar önce Cruiser marka bir elektro gitar satın aldım. Bu gitar, Geceyolcuları' nın baş gitaristinde bulunan Karamel/Beyaz renk gitarın (Rengi dahi aynı) aynısı. Basit bir de anfisi var.

Sormam gereken ise şu: Burada bir çok ekipman ismi gördüm fakat henüz çok yeni olduğum için gitarımı distortion modunda kullanabilmek için hangi ekipmanı satın almam gerektiği konusunda birhaberim! Aslında bu konuyu elimden geldiğince okudum. Fakat bilgisiz olduğum için yanlış birşey satınalmak istemiyorum. Pedallar, manyetikler ve mod' lar için gerekli diğer ekipmanlar konusunda bana rehber olabilecek bir web sitesi yada yazılı / görsel herhangi bir medya materyali önerebilecek arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
 
Merhabalar 7vpo,

Ben de buradaki bircok arkadasa gore bu forumlarda yeni sayilirim. Ama Distortion konusundaki soruna soyle yanit verebilirim...

Distortion sesini elde edebilmek icin birkac alternatifin bulunuyor. Bunlardan ilki bir pedal satin almak olacak. Asagi yukari 100$ civarlari makul tonlar elde edebilecegin pedallar bulabilirsin. Ben kendi kullandigim Boss Metal Zone isimli pedali onerebilirim.
Bir diger alternatifin bir processor satin almaktir. Satin alacagin ucuz bir processor, sana baslangic icin bircok farkli efekti (distortion dahil) sunacaktir.
Bunlarin yanisira distortion ozelligi bulunan bir amfi satin alabilirsin. Bir amfi ile elde edebilecegin distortion tonlari (ozellikle ucuz amfiler icin) bir pedal ya da processor ile elde edebileceklerine oranla bir miktar zayif kalacaktir.
Son olarak da gitarini Line-in girisinden bilgisayarina baglayip bilgisayarda bir yazilim araciligi ile cesitli efektleri elde edebilirsin. Ben Macintosh kullandigim icin sana ancak GarageBand yazilimini onerebilirim. Ama eger bir PC kullaniyorsan muadil bircok yazilim bulunabilir.

darkmatter
 
Kimse kimseyi dövmez ikisi biraz ayrı kulvarların oyuncuları.Fender alder gövde single manyetikle daha parlak ve tiz seslere sahipken.Gibson maun gövde humbucker manyetikle daha tok ve dolu(benim tabirim artık anlayın :D) bir ses veriyor.Keyiftir işin özü.(ağaç manyetik farkları genel söylenmiştir hani dersiniz şimdi fenderin humbucker lı modeli yokmu diye var :D )
 
merhaba, birkac gun once Ibanez S470DXQM aldim, gercekten cok hos bi alet.

yorumlari ve tavsiyelerinden dolayi
Stormcrow
01
katilinek
DrB' ye tesekkur ederim.
 
ben de aranıza yeni katıldım bi sorum olcak... sb dreams gitarları bilen var mı içinizde..? gitarist bi arkadasımdan alcam da 1 hambucker 2 single manyetiği var özellikle hard müzik yapmak istiyorum bir de bunun için ucuz ve iyi bi amfiye ihtiyacım var 100 $ ı gecmemesi lazım... ilk elektro gitarım olcak

yardımcı olabilir misiniz
 
sb hakkında kimseden iyi birşey duymadım.
squier gitar al,insanlar methediyor baya.
sana tavsiyem para biriktirip daha iyi birşey alman,350 dolara ibanez 370dx ler gidiyor mesela.öyle bişey alırsan hem rahat çalarsın,hem gitarı daha çok seversin.daha iyi olur bence.

amfi laney marshall yada behringer al.en çok bunlar tavsiye edilir.
 
LTD MH-50 kullanıyorum. Yeni başladım. Crossfire ın gitaristi Kerem önerdi. Ama bu knoda şüphem var. Yeni gitar almak istiyorum. Şöle 750 milyona kadar bişi. Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Geri
Üst