Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

daha hoşuna gitmiş olabilir ama bunun bi nedenide agac degil manyetikelrdir jemlerde 3 çeşit manyetik kullanılır. Dimarzio Evolution , Dimarzio Blaze, Dimarzio Breed . ama 555 modelyle 7V modelindekielr aynıdır o 2sini denedsiysen o zaman bilemem ama 7v le 77b yi deneyip agactn 7v nin ustun oldunu solersn bunun nedeni manyetiklerdir ayrıca alderin kullanıldıgı jem en yuksek jem modelidir işcilik vs oalrakda digerinden ustundur. onun sesini iyi gelmesi gayet normaldir
 
Peki alder aşığı arkadaşım o zaman evinin mobilyalarını da alderden yaptır,daha iyi ses verir duvarlara vurunca.Ama Türkiye'de akçaağaç bulunmaz Amerika'da çok onlar Türkiye'de de ıhlamur baya var.E bu da yine alderin daha iyi olduğunu gösteriyor dimi.Çok kalitesiz rezil bi ağaç ya basswood ;)

Daha fazla da tartışmayacağım seninle,sabit fikirli bir insana laf anlatmak çok güç.
 
deliturko demiş ki:
fallenboy demiş ki:
marshall avt50 combolara acaba ayrı bi kabin takılıp kullanılabilnirmi? yani avt50head gibi..

elbette kullanabilirsin hatta mevcut hoparlörü iptal edip 2 tane 4x12 kabin bile takabilirsin abarti olur ama olur yani hayal gücüne kalmis avt serisinde 20 disinda hepsinde ex.speaker out war zaten 1x12 seklinde avt ex. cabinet mevcut bu amfilere takmak icin
www.marshallapms.com girip avt serisine bakarsan orda daha detayli bilgi war :D


arkadaslar yanlis bilgi verdigim icin özür dilerim avt 50 komboda ex. speaker out yok avt 150 de war karistirmisim kusra bakmayin
avt 50 comboya ne yazikki ek kabin baglanamiyor
 
Hellhound demiş ki:
Peki alder aşığı arkadaşım o zaman evinin mobilyalarını da alderden yaptır,daha iyi ses verir duvarlara vurunca.Ama Türkiye'de akçaağaç bulunmaz Amerika'da çok onlar Türkiye'de de ıhlamur baya var.E bu da yine alderin daha iyi olduğunu gösteriyor dimi.Çok kalitesiz rezil bi ağaç ya basswood ;)

Daha fazla da tartışmayacağım seninle,sabit fikirli bir insana laf anlatmak çok güç.

ne sabit fikiri mesajlarımı okursan maun un da guzel bir ağaç oldugunu soylemiştim
 
Slaytanic demiş ki:
ulan 149 sayfalık başlığı kilitleteceksiniz :)

İşe yaramadıktan sonra kilitlense ne yazar.(Yanlış anlaşılmasın bu başlığı çok yararlı buluyorum).Her sayfada aynı sorular soruluyor.Artık iyi bilen insanlar da buraya pek yazmıyor çünkü hep aynı sorulardan bıktılar, böyle giderse zaten sonucu kilit.
 
Selamlar.
Şu an elimde 2000€ var.
Amfim Behringer GX112 Blue Devil 60Watt.Bu paraya gitar ve pedal almayı düşünüyorum.Ayın 8 inde Almanyaya gidiyorum ve aletleri ordan alcam.
Benim kafamda Pod XT Live (480€) ve kalan parayla da güzel bir ESP gitar var.4 model belirledim kafamda.Horizon NT II FM,Horizon FR,MV(maverick),MII.
Her türlü görüşlerinize açığım,ve de biraz acil olursa sevinirim :LOL:
 
sizce
Droped-D akord mu?(.010 takım)
Droped-B akord mu?(.011 takım)

burda kaliteli tel bulunmuyor özel getirtiriyorum, o yüzden çok deneme şansım olmuyor, hem gitarın sapıda abuklaştı tel değiştirmekten. yardımcı olursanız sevinirim...
 
tahmince şuan sürekli gitarların özelliklerine bakıyosun bende alıcakken aynı durumdaydım.
öncelikle almanyadaki müzik mağazalarının bi haritasını çıkar gittiğin şehirde neler olduğunu öğren imkanlara göre bulabileceğin "sana göre en rahat" gitarı al. bu esp olur gibson olur ne olursa artık.
 
Burayı iki defa sıfırladım. Zaten geçici çözümler ve kişiye göre çözümler oluyor burada. Eskilere gidip pek bakmanın faydası olmuyor. Yakında yine sıfırlayablirim. Sadece kişisele girmeyen şekilde tartışmaya çalışsalım.
 
muazzam, Almanyadaki fiyatlarda öyle aşırı uygun sayılmaz. Esp modellerine çok hakim sayılmam,öneride bulunmam doğru olmaz ama gitmeden önce iyi bir fiyat araştırmasında fayda var.
 
muazzam demiş ki:
Selamlar.
Şu an elimde 2000€ var.
Amfim Behringer GX112 Blue Devil 60Watt.Bu paraya gitar ve pedal almayı düşünüyorum.Ayın 8 inde Almanyaya gidiyorum ve aletleri ordan alcam.
Benim kafamda Pod XT Live (480€) ve kalan parayla da güzel bir ESP gitar var.4 model belirledim kafamda.Horizon NT II FM,Horizon FR,MV(maverick),MII.
Her türlü görüşlerinize açığım,ve de biraz acil olursa sevinirim :LOL:

MII, tek geçerim. Özellikle Maple top'lı modelleri mükemmel, tabii Made In USA olmak şartıyla.
 
Çok pis Jackson Ibanez tartışması olmuş burda ya :) Ben de şahsen kendi düşüncelerimi söylemeden geçemeyeceğim :)

İlk olarak kesinlikle ortak bir noktaya varmamız gereken bir konu var bence, o da şu ki gitar deneyerek alınır :) Yani gövdesi şu ağaç sapı şu ağaç şu kadar perdesi ve şu marka köprüsü var yeterli bilgi değildir bir gitarın kalitesini seviyesini anlamak için :) Bir kaç yıl önce bir rüya gömüştüm, bir müzik dükkanındayken birisi içeri girip abi gitarımı satmam lazım 2 saat içerisinde sadece 100 dolar istiyorum al dene gibi bir şey söyledi, tabii ki adama güvenemedim, gitarı alıp denediğimde gitarın baya güzel bir gitar olduğunu düşündüm ama aslında pek bir şey anlamadığım için o gitarı almamın imkansız oduğuna karar verdim... Onun için bence böyle bir durumda rahat karar verebilecek birisi olmak lazım :) Bir de işin psikolojik yanı çok önemli, ton , klayve rahatlığı vs. göreceli konular olduğu içi bir gitarın muhteşem olduğuna kendinizi inandırırsanız gerçekten o gitar muhteşem bir gitarmış gibi rahat çalabilir süper tonlar yakalayabilirsiniz, tabii ki kendinize göre :) Bir de çook önemli bir nokta daha 2 şey arasında siz bir fark göremiyorsunuz diye 2sinin arasında fark yoktur diye bir şey yok :) Öküz değilsem eğer burada yazan insanların %99unun genç sayılabilecek insanlar oldukları ve gitarla çook uzun yıllar geçirmedikleri konusundaki öngörüm doğrudur ve böyle ayrımlar yapmak için, ağaç vs. en gerekli olan şey bence tecrübe... Bir de yukarıda söylediğim şeyi gözden kaçırmama... Ben şahsen gün geçtikçe bu konuda geliştiğimi düşünüyorum, 2 ay önce aynı kalitede olduklarını düşündüğüm pedalların şimdi bariz farklı seviyede pedallar olduğunu düşünüyorum ve bu zevkimdeki değişiklikten değil de kulağımdaki gelişimden kaynaklanıyor :)

Jackson - Ibanez konusuna gelince, bende şu anda markanın da gitarları var, Jackson markası şahsen özel ilgi alanım ve özellikle son dönemde çok fazla araştırıp okuyorum JacksonLarla ilgili olarak, Ibanez ise bariz bir şekilde amatör- yarı profesyonel piyasayı elinde bulundurduğu için ister istemez duyup öğrenip çalıyoruz :) Bir çok arkadaşımda bir çok model Ibanez gitar var ve belki de ben Jacksonlardan daha çok Ibanezlerle ilgili birşeyler biliyorum, daha fazla gitarını denediğim için, tabii eğer bildiklerim bilmek olarak sayılırsa :D

Baswood iyidir alder kötüdür, ya da tam tersi ne yazık ki hiç bir anlamı olmayan bir tartışma, hiç kimseye göre bunun bir anlamı olamaz bence olmamalı, çünkü alder- basswood diye bahsettiğimiz ağaçların kendi içinde de kalite seviyeleri var... Hatta aynı model gitarda bile ağaç kalitesinin farklı olması gayet olası bir şey, fark edilebiliecek bir seviyede bile olabilir bu :)

Benim şahsi tercihim hep Jackson'dan yana oluyor açıkçası, bu şartlar devam ederse de hep öyle olacak gibi.. Eskiden Ibanez gitarları hiiiç sevmezdim, ama olaylara at gözlüğüyle bakmayı seven birisi değilimdir ve elime çok uygun bir fırsat geçtiğinde bir Ibanez gitar aldım kendime ve bir süre Ibanezlerle ilgilendim, aldıktan sonra Ibanezlerin aslında gayet iyi gitarlar olduklarını düşünmeye başladım ama bir süre sonra düşüncelerim oturdu ve şu anda sadece Ibanez iyi ve çok iyi gitarlar da üreten bir firmadır diye düşünüyorum, ayrıca satış-pazarlama politikalarının 1 numara olduğunu kabul etmek gerektiğini de düşünüyorum ...

Jackson'a gelince önce kısa bir açıklama yapmak istiyorum

Jackson gitarların seri üretimlerinin başlangıcı 1990 yılına denk geliyor, yani bu yıldan önce aynı yılda aynı yerde üretilen aynı model gitarlarında farklı özellikler bulmak mümkün olabiliyormuş, yani gitarları yarı custom gibiymiş :) 90 yılında 2 farklı seri ile olaya girmişler

- sonu "Usa" ile biten USA serisii (Soloist USA, RR USA.. )
- Sonu "pro veya professional" ile biten Professional serisi (Soloist pro , RR Pro)

Bu iki serinin arasındaki tek fark üretim yerleriymiş, yani aynı kalite mal ile, aynı özelliklerle aynı üretim kalitesiyle üretilmişler :) Ve 94e kadar olan süreçte Japon yapımı gitarlar USa modelleri satış konusunda sollamış ve bir AMerikan markası olan Jackson üretim politikasını değiştirmiş. USA'ler günümüze kadar aynı kalırken import yani Japon modellerinde çeşitli değişiklikler olmuş yıllara göre..

94-95 yılları arasında Pro series " standart ve XL" olarak 2 farklı seriye ayrılmış ve üretim kaliteleri bir miktar aşşağıya çekilmiş standart serisi gitarlar rosewood klavye ve "dot" inlaylere sahipken XL serisi gitarlar ebony klavyelere , klasik jackson üretimi sharkfin "mother of pearl" ınlaylere ve ayrıca kafa + klavye bindingine sahiplermiş..

94-95 yılı Jackson için politikalarını sınama yılları olmuş denebilir, bu kısıtlı süre içerisinde gelecek yıllardaki politakalarını denemişler diyebiliriz yani :)

Ve 95 yılından sonra günümüze kadar Jackson günümüzde de izlediği politikayı uygulamaya koymuş :) XL serisinin kalitesi biraz düşürülerek

- pro series
- mg series
- x series
şeklinde bölünmüş. Pro serisi şu anda bildiğimiz rr3, ke-3 sl-3 gibi gitarların olduğu seri :) Ayrıca yanılmıyorsam Dk-2 de bu sınıfta "mg" ve "x" serileri ise biraz daha farklılık gösteren 94-95 yıllarındaki standartlar ile XL serisi arasında oynayan kalitede gitarlara dönüşmüş :)

Standart serisi ise şu anda bildiğimiz performer concept ve geri kalan diğer jackson serilerine ayrılmış :)

Şimdi bütün bunları niye anlattın diceksiniz tabii ki :) Şunun için anlattım, Jackson misal neredeyse bütün gitarlarında alder gövde kullanıyor ama bu alder gövdenin kalitesi yoğunluğu vs. de değişiyor. Bu yukarıda bahsettiğim sınıflandırmalara göre.

Ibanez önceden de söylediğim gibi bizim içimizde bulunduğu piyasanın bariz lideri olduğu için neredeyse her çeşit Ibanez'i ülkemizde bulmak kolay, ama Jackson için aynı şey geçerli değil. Rock müziğin bizim gibi insanlar tarafından daha fazla icra edilir olması yakın yıllarda olduğu çin ülkemizde en fazla hatta neredeyse tamamen 95 sonrası Japon üretimi jacksonlardan bulunuyor. Ve en çok da performer ve concept serileri :) 94-95 yıllarındaki XL serisinden türeyen gitarlar ise son yıllarda biraz daha yaygın hale gelmeye başladı :)

Şimdi şahsen ben Türkiye'den ikinci el bir gitar alacak olsam ve Türkiye şartlarını da göz önünde bulundurarak atıyorum 200 dolarla 600-700 dolar arası bir bütçem olsa ilk olarak Ibanez marka bir gitar almayı düşünürüm. Çünkü ülkemizde bulunan bu fiyat aralığına giren Jackson gitarlardan performer serileri gerçekten nispeten düşük kaliteye sahipler, ve yine bu fiyat aralığına sokabileceğimiz gitarlardan jackson "x" serisi benim şahsen Türkiye'de hiç bir gitarını görmediğim bir seri :) MG serisi de aynı şekilde fazla bulunmuyor , az bulunduğu için de fiyatları olması gerekenden yüksek oluyor .. Ama uygun fiyatlı mg serisi bir Jackson gitar o aralıktaki bir Ibanez gitardan ağacının kalitesi, üretim kalitesi ve temel özelikler bakımından büyük ihtimalle daha üstün olacaktır benim kriterlerime göre... Jackson'ın geri kalan japon üretimleri pro serilerinin ise söylediğim gibi üretim kaliteleri 94-95 yılındaki olaylarından sonra düştü onun için özellikle "X"-3 gitarları ben pek beğenmiyorum :) Bir de tabii ki eğer 94 öncesi japon bir jackson bulduysanız, ki büyük ihtimalle japon olduğu içinb ülkemizde ucuza satılacaktır kesinlikle alın derim... Jackson müdavimi olup paraya ihtiyacı olduğun usa gitarını satıp aynı modelin 94 öncesi pro versiyonunu alıp aynı memnuniyette olan bir sürü insan var.. forumlarda sık rastlayabilirsiniz :)
Bir de bunları söylerken Ibanez'in her modelinin bir farklı olduğunu düşündüğümü belirtiyim. Yani jackson gibi 3-5 tane seri içine ayırıp değerlendirmek pek doğru olmaz benim gördüğüm kadarıyla Ibanezleri...

Bir de olayın diğer yüzü var, yani diyelim ki çok pahalı bir gitar alcaksınız 1000 dolar ve üstü. Burası da önceki kısmın olduğu kadar kişisel tabii ki ama eğer alacağım gitar 7 telli veya custom shop değilse benim şahsen tercihim kesinlikle Jackson olurdu. Usa modellerinde kullandığı orijinal Seymour Duncan manyetikler, "original floyd rose" köprü, neck thru gövde, kaliteli hardware ve süper kozmetik özellikler ("mother of pearl"den yapılmış sharkfin inlayler, aynı şekilde yapılmış jackson logosu, neck ve kafada binding ve gövdenin genel görünümü) bence her konuda Jackson'ı daha bir üst noktada tutuyor... Bir de mutlaka Jackson custom shop'ı bir gözden geçirin derim, bence adamlar harikalar yaratıyorlar....
http://www.jacksonguitars.com/customshop/photo_gallery.php#

Bunun yanı sıra Ibanez'in daha çok amaçlı gitarlar ürettiğini söylemeden edemeyeceğim bu da bir gerçek, ama Jackson'ın bu iş için uygun olmadığı anlamına gelmez. doğru manyetik seçimiyle ve özellikle de üstünde hummbucker ve single manyetikleri beraber barındıran bir jackson ile aynı veya yakın performansı gayet de elde edebilirsiniz...

Son olarak eklemek istediğim şey şu, ben şahsen hayatımdaki birçok şeyden kısıp gitar için para biriktiriyorum, 1 gitar yeterli değil bence bu işle ciddi olarak uğraşan fazla uzun olmayan aralıklarla konser veren birisi için, değşik marka modellerde gitar alıp denemekten çekinmek bence doğru değil, çok düşünüp almak lazım tabii ki ama alıp memnun kalmamak dünyanın sonu olmasa gerek. Bir de ben son dönemde bir şeyi anladım, birinin bilmediğiniz model bir gitarını görünce yüzsüzlük yapıp gitarı denemeyi rica etmek insana baya birşeyler katabiliyor :)
 
japonlar yankeelerin karizmasini cizdigi icin mi jackson japon uretimlerde kalitede acik verdi? kalite bile bile mi asagiya cekildi?

ayrica elimdeki jackson in su an dot inlay ve rosewood fingerboard olmasi amerkikalilarin kompleksinin bir sonucu mu?

eger yanitlar evet ise bundan sonraki gitarlarimin hic biri kesinlikle "jackson" olmayacak
 
Ben halen marka tartışmasına karşıyım. Bazen bir cort çoğu ibanez ve jackson dan iyi olabiliyor. Gitarlarda kullanılan manyetikler:

İbanez:kendi IBZ manyetikleri, cort'un ürettiği powersound manyetikler, orjinal Di Marzio(en üst modellerde jem,js gibi)

Jackson:kendi manyetikleri, duncan designed, emg hz(pasif), orjinal seymour duncan(en üst modellerde JB,invader vs.)

Cort:kendi manyetikleri(mighty mite,powersound), lace sensor USA, fishman, seymour duncan(JB,invader,jazz,'59 vs.), EMG aktif manyetikler(89,81,SA vs.)

ESP:kendi manyetikleri, duncan designed,seymour duncan, EMG aktif manyetikler(81,85,60)

Unuttuklarım olabilir. Ekleyiniz.
 
Geri
Üst