Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

:D Dene, ölü değilse kesinlikle kaçırma... Arızalı bile olsa almayı düşünürdüm ben. Kabin temizse kesinlikle alırdım hatta. Amfi nasıl olsa halledilir...
 
murat_72 demiş ki:
abi bu aira gitarları hakkında bilgisi oln varmı :?:
Aria'dan bahsediyorsan: Amerikan kökenli bir firma. Ancak Türkiye'de hep uzakdoğu yapımı, berbat mı desem, kötü mü desem gitarları olan firmadır derim. Düşük modelleri oldukça kötü. Para verdikçe güzelleşiyorlar. Hiç USA görmedim, denemedim.
 
Selamlar herkese, ben "behringer ac108" almayı düşünüyorum ama hakkında çok fazla kullanıcı yorumu bulamadım (yabancı sitelerde biraz var ama Türkçe sitelerde neredeyse hiç yok) kullanmış ya da denemiş olanlar düşüncelerini yazarsa sevinirim (ha bu arada rock ve grunge çalıyorum yorum yaparken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum). aletin resmi ve özellikleri şu adresten görülebilir:
http://www.music123.com/Behringer-AC108-i156889.music
 
Insane_in_Theory demiş ki:
Teşekkürler cevap için gogostar :) ama öğrenci olmanın getirdiği maddi yetersizlikler işte..Hem evde çalışmak için kullanacağım yeterli olmaz mı ?
Mutlaka yeter, kötü bir amfi bile yeter duruma göre ama bir süre sonra hoşuna gitmemeye başlar. Bence baştan iyi bir amfi almakta fayda var. Çok amfi alıp satmak iyi değildir. Ama öğrencilik dersen, iyi bilirim...
 
benim bildigim tremolosu, ve manyetikleri bilgidigimiz american series ile ayni kalitede degil, hatta tremolo amerikan bile degil...

govde az boyanip az cilalandigi icin iscilikten ve hatta (ne kadar fark eder bilmem) malzemeden kazaniliyor.

sap american series ile 1-1 ayni diye biliyorum yine...

ustalar var daha iyi bilen, onlar yazacaktir isin aslini...
 
Beyler Marshall MG15 CDR amfi aldım bugün(sonunda amfim oldu benim de) ve eve gelip uğraşırken şöyle bir sorunla karşılaştım:

Amfinin kulaklık çıkışı gitardaki jak girişinden.(ismini ya da ölçüsünü bilmiyorum) Bendeki normal walkman kulaklığının ucunu çevirici bir jakla amfideki girişe uygun hale getirip taktığımda kulaklıktan ses gelmiyor. Jakı tam değilde yarım soktuğum zaman ses alıyorum ama sadece bi kulaklıktan. Bunun sebebi cevirici jak mıdır yoksa amfide bir sorun mu var? Yeni amfi heyecanım bu olayla birden yerini endişeye bıraktı bu yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden sağolun.
 
Çevirici jacktan kaynaklanmalı. Mono ve stereo uç farklarından dolayı. Mono bir çevirici ile tam oturtarak sorunsuz kullanabilirsin.
Bu büyük boy jackların adı da: 1/4" jack.
 
arkadaşlar lütfen biri ibanez rg1570 hakkında bi yorum yapsın. sanırım manyetikleri( v7-s1-v8 ) pek sert tonları yakalayamıyormuş.. ve bridge e dimarzio tonezone necke evolution taktırıp v7-v8 le takas yapsam iyi olur mu, bana maliyeti ne kadara gelir??
 
maniaq demiş ki:
arkadaşlar lütfen biri ibanez rg1570 hakkında bi yorum yapsın. sanırım manyetikleri( v7-s1-v8 ) pek sert tonları yakalayamıyormuş.. ve bridge e dimarzio tonezone necke evolution taktırıp v7-v8 le takas yapsam iyi olur mu, bana maliyeti ne kadara gelir??

Ne kadara gelir bilmiyorum ama kardeşim aynı seti kullanıyor acayip memnun.280 ytl gibi bişeye geliyor v7-v8 ile takas yaparlarmı bilmiyom üstünede çok para verirsin.
 
emirizmir demiş ki:
Volume +tone gitara 3. potans EMG afterburner nasıl takılır bunu yapacak yer var mıdır?
Şema için EMG'ye mail at, kısa sürede yanıtlarlar. Nette bildiğim kadarıyla sana göre şema yok. EMG arşivlerinde mutlaka vardır, yoksa da tarif ederler.
3. pot için delik de kolaylıkla bir luthier tarafından açılır. Gitarın arkasındaki kapağın altında (daha doğrusu control cavity) yer varsa sadece delik açılır. Eğer yeterli yer yoksa delik biraz daha büyütülür, ancak bu biraz daha zahmetli olur. Kapağın de değişmesi gerekir falan...
Türkiye'deki her luthier (hatta bazı mağazalar) bunu rahatlıkla yapabilir. Sanırım İzmir'desin, Erkan Sızarlar'ı tavsiye ederim.
 
maniaq demiş ki:
arkadaşlar lütfen biri ibanez rg1570 hakkında bi yorum yapsın. sanırım manyetikleri( v7-s1-v8 ) pek sert tonları yakalayamıyormuş.. ve bridge e dimarzio tonezone necke evolution taktırıp v7-v8 le takas yapsam iyi olur mu, bana maliyeti ne kadara gelir??
http://www.turkrock.com/ftopic26041.html
http://www.turkrock.com/ftopic37814.html
http://www.turkrock.com/ftopic35826.html
http://www.turkrock.com/ftopic27426.html
http://www.turkrock.com/ftopic11492.html
 
Şuraya yazayım dedim aklıma da başka konu gelmedi yazacak :) Şimdi bana bi' program lazım ki ben oraya sırayla basması gereken akorları yazacağım o da ona göre bateri, bas vs. işte bildiğimiz backtrack hazırlayacak.. Ben de emprovize gireceğim :) Hocam "Bend In A Box" gibi bi' program söyledi ama yanlış anladım sanırım bulamıyorum :D Yardımcı olursanız sevinirim :) :)
 
klasik bi sorumm olcaakk..belkidee önceki sayfalara bak diceksinis ama arkada kalan tam 229 sayfa varr... punk-rock çalmak istiorum ve yeni başlıycam kafam o kadar karma karış oldukii gitar seçimi yapmak çalmaktan daha zor sanırımm...gitar alırken neye dikkat etmeliyiimm önceliklee ve çalmak istediğim tarza uygun hangi gitarlara bakmalıyımm.. biri wasburn x10 dio dieri irenç alma dio başkası cort x6 dio onuda dieri kötülüüoo...bunlar fiyat olarak aşağıda olan modellerr maluuumm pek para yok haliyleee..bennn n yapıcamm yaaaa kafayı yemeden bana yardımcııı olursanısss acaipp sewinicemmm!!
 
Geri
Üst