Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

metallizm,

gibson flying v ler e bayde 1000 dolar civarına alıcı buluyor. les paullar ise 1500 dolar. bu şekilde düz bir hesapla türkiye şartlarında gibson flying v nin 2000 dolar dolaylarında bir fiyata sahip olacağını söyleyebilirim.

epiphone flying v 67 reissuelar ise e bayde en fazla 500-550 dolara gidiyor. bunu da türkiyede gene düz bir hesapla 800 dolar civarına, denk gelirse bulursun diyebiliyorum.
 
beynim döndü gerçekten sağol.. Bu arada şimdiye kadar hiçbir gitarımda süper tremolo olmadı ve EVL K4 de mevcut.. En fazla normal tremolo ile uğraştım o da sağolsun set set tel koparmama yetti.. Şu super tremolo işinin başıma dert açacağı kesin hardcore davasında da herhangi bi önerisi olan?
 
loco demiş ki:
Slm beyler (yada bayanlar).. Canım felaket sıkılmış durumda, B.C. Rich Mick thomson special diye bir gitar var hani bayağı eski artık üretilmiyor, bugün onu 3. kez alma girişiminde bulundum sağolsun trigon gene satarken aaa elimizde kalmamış muhabbeti yaptı.. Gitar yok hiçbiryerde kimse de getirmiyor.. Tamam biliyorum o kadar iyi bir gitar değil ama tip bakımından iyiydi ayrıca bi de o aktif manyetikler.. Neyse Şimdi biraz kendime geldim ama bana acilen ikinci gitar lazım kafamda 3 tane gitar var sizce hangisi en uygun olur (Hardcore çaldığım için seçenekler bunlar)
1. Cort Kx1
2. Cort Evl K4
3. Cort Evl Z4 (bundan pek emin değilim 22 perde olması ve tipi içime sinmedi gibi )

bi de en önemli olay aranızda Dropped B olarak gitarını akortlayan vardır mutlaka, şöyle tel hakimiyeti rahat olacak böyle tellerin çamaşır ipi gibi sallanmayacak olması için kaç numara tel kullanmamı önerirsiniz.. En son sinirlenip gitara 0.11 lik tel setinin 7. 6. 5. 4. 3. 2. tellerini takmıştım [1. tel hala ortalıkta ( malum K7 alamadığım için 6 lıkla böyle idare ediliyor) ] şu an gitar teli değil sanki mübarekler dökme çeliği mazoşistlik olsun diye sıkıp sıkıp bırakıyormuşum gibi geliyor sadece A dan akortlayınca bişeye benziyor..
yalnız evl-k4'te sık sık akort değiştirmek sorun olur(floyd rosedan kilitten dolayı)
o yüzden bence en iyisi evl-z4. Aradaki ses farkı çok az, hatta bence z4 daha bile iyi...
 
Stagg L 320 ve L 400 hakkında bilgisi olan? iyi bir processorle nasıl olur?

Stagg L-400 Elektro Gitar

Manyetikler : 2x humbucker w/cover
Kontrol Düğmeleri : 2x volume + 2x tone
Manyetik Seçme Anahtarı : 3-way toggle switch
arch top w/ b&w binding
Gövde : solid alder wood
Sap : hard maple / 628mm / 24'' 3/4, glued
Klavye : rosewood / 22 frets
Köprü : fixed tune-o-matic-style
Akort Mekanizması : diecast, gold

--------------------------------------------------------------------------------

Stagg L320-CS

Manyetik: 2x humbucker w/cover
Kontrol: 2x volume + 2x tone, 3 yollu çelik swicth
Gövde: Kızılağaç
Sap: Akçaağaç / 628mm / 24'' 3/4
Klavye: Gül ağacı, 22 perde
Köprü: fixed tune-o-matic style
Akort mekanizması: cluson-style
 
bende şu evil k4 hakkında bilgi almak istiyorum arkadaşlar fiyat 599 milyon manyetikleri düzgün ama içime sinmeyen bişeyler var.endonezya malı olması mı ucuz yapıyor bilmiyorum...yine bu forumda k4 teki emg hz-4lerin sorunlu oldugunu söylemişler alan biri veya deneyen varsa yorumlarını bekliyorum...
 
gitar

selam meraba ben gitar almayı düşünüyorum amaa ne alacagımı bilmiorum amatör olarak ugraşıyorum iyi sayılmam ne önerirsiniz _?
 
Blackium demiş ki:
Arkadaşlar bende lt mh-50 vardı iyi bir fiyat geldi sattım :) şimdi yeni gitar alcam, cort x-11, cort evl-k4, ibanez rg350dx sizce hangisi yardım ederseniz çok sevinirim...

Ibanez RG 350 hakkında yorum yapabilirim sanırım:

Bir defa üzerindeki INF manyetikler çok kaliteli şeyler değil. Floyd Rose'un da etkisiyle gitarın sustain'i çok zayıf. Sen beğenir misin tonu bilmem ama benim hoşuma gitmiyor bu gitarın manyetikleri...

Gitarın sapı güzel, ince ve dümdüz... :) Oldukça hızlı şeyler çalmana yardımcı olacak bir sapı var aletin...

Floyd Rose eğlenceli şey vesselam, her eve lazım... :) Üzerindeki kilit sistemi hakkında ayrıntılı bilgim yok ama biraz araştırırsan yeterli bilgiye ulaşabilirsin bence.

Kore - Endonezya yapım alacaksan işin bir miktar şansa kalmış demektir, alet Japon kalitesine yakın da olabilir, hiç alakasız da olabilir. Arkadaşımda olan RG 350 iyi bir Kore üretimi ve oldukça kaliteli bir gitar. Umarım kötüsüne rast gelmezsin...
 
yorumlar hakkında sağolun..

Evl-k4 z4 denedim gerçekten güzel gitarlar s.tremoloya rağmen k4ü alacaktım ki kx-1 i dinleyince vazgeçtim.. Kx-1 çok daha dolgun ses veriyor evl-k4 çok tiz ona göre..

Kx-1 den çok memnunum bence fiyatına göre gayet güzel.. yekpare kasa olması da büyük bi fark. ayrıca çok da hafif..

akort değiştirme ise mükemmel bıjj bıjj hemen değiştiryorsun yok kilitmiş kılmış yünmüş ohh be sonunda rahatladım
 
yaa ben de bi soru sorcam arkadaslar ben 1hafta içinde ilk elektrogitarımı alıcam ve CORT M200 düşünüyorm nasıl sizce baslangıç için solodan çok ritim çalıyorm ve rock müzik dinliyorm yardımcı olursanız sevinirim:)çok saulun şimdiden;)
 
Metal türündeki parçaları çalmaya çalışırken genelde kullanlılan; boş kalın mi telini sürekli çalma sırasında telin salınımından dolayı tele sürekli vuruş yapamıyorum(denk getiremiyorum) acaba teknikle ilgili bir problemim mi var yoksa 11 numara tel kullanıp salınımı azaltarak sürekliliğe kavuşabilir miyim?
 
emirizmir demiş ki:
Metal türündeki parçaları çalmaya çalışırken genelde kullanlılan; boş kalın mi telini sürekli çalma sırasında telin salınımından dolayı tele sürekli vuruş yapamıyorum(denk getiremiyorum) acaba teknikle ilgili bir problemim mi var yoksa 11 numara tel kullanıp salınımı azaltarak sürekliliğe kavuşabilir miyim?


Standart akort mu kullanıyorsun?
Normal tellerde büyük bir sorun olmaması lazım.
Ama akortu aşağı çekiyorsan kalın tel kullanırsan düzelir tabii ki.
 
Standart akort, 9 numara tel kullanıyorum Bilgisayardan akort ettim tellerin gerginliği doğru olsun diye.Zaten 11 numara tel kullanmayı düşünüyordum.Ama önce 9 ile çalmamı daha sonra 11 e geçmemi söylediler.11 de bendleri zor yaparsın sap ayarı da lazım dediler.Vazgeçtim.Kalın mi ye 150bpm ile vurman gerektiğinde tel fazla salınım yapıyor gibi geliyor bana.
 
emirizmir demiş ki:
Metal türündeki parçaları çalmaya çalışırken genelde kullanlılan; boş kalın mi telini sürekli çalma sırasında telin salınımından dolayı tele sürekli vuruş yapamıyorum(denk getiremiyorum) acaba teknikle ilgili bir problemim mi var yoksa 11 numara tel kullanıp salınımı azaltarak sürekliliğe kavuşabilir miyim?
Allah allah

Palm mute yapmıyor musun abi?? Salınmamaması lazım o telin öyle...
 
Geri
Üst