Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

arkadaslar benim bir kac sorum olacak;
yaklasik 6 ay once cort x-th aldim. gitarin sapi 5 parca bazi arkadaslar gofret benzetmesini yapip böyle saplarin ileride sorun cikarttigini söylüyorlar (yamulmak-donmek-atmak-:S)
1 bu nekadar dogru?
2 gitarimin 009 telle E'den olan akorunu telleri 010la deyistirip C yaptim bazende Drop D kullaniyorum (özelikkle hatebreed calcagim zaman) bu sapta nasilbir gerilmeye yol acar herhangibir sap ayari yaptirmalimiyim ( tremola ayarini kendim yaptim o konuda sorun yok)
3 gitarimi calmadigim zamanlarda ki haftada maksimum 4 saat caliyorum (is-gucten dolayi) telleri gevsetmelimiyim? yoksa akortlu ve kilitli sekilde kalabilirmi?
 
1- Gofret o değil...

2- Sap ayarı gerekir ama bence o kadar sık akort değiştirme. Zaten Floyd Rose var... İyice çile olmuyor mu?

3- Akortlu ve kilitli kalsın...
 
yok daha bi kere E den D ye aldim ama bundan sora pekfazla ugrastiracagini sanmiyorum tremola gergi yayini tutan zamazingonun vidalarini birer tur geri dondurdugumde eski ayarina gelcek( hic olmassa öyle umuyorum:D ) ya bu arada sapin ince ve yekpare olmasinin herhangibir dezajantaji olurmu 010 veya 011 tel takmama?
 
Vidaları bir tur döndürmek teoride doğru ancak gerilimi değişen yay ve tellerin buna pratikte tepkisi ne olur bilinmez...

Sapın ince ve yekpare olmasının sakıncası olmaz... Sap içinde truss rod var... O yeterli gerilimi sağlar.

Yine de Floyd Rose ile .011 hoş olmayabilir... .010'dan yukarısına pek çıkma...
 
Bi problemim var, Epiphone Les Paul Goth var bende, en ince Mi telinde çaldığım zaman distortionlı bi şekilde, ses böle sanki tremolo yio. clean de olmuo ama gainli olduu zaman ses titrio düz bi ses alamiorum. nedeni nedir? manyetikle ilgili mi tel yükseklii ile ilgili mi ?
 
tellerim baya eski ya bayadır değiştirmedim tel takımı duruo üşendim şimdi değiştirecem aynı sorun devam ederse yüksekliini değiştirim biraz, teşekkürler
 
öncelikle herkeze selamlar Rockson RJIM , cort x-2, cort g22, cort-g250 arkadaşlar bu gitatarlardan hangisi iyi sizce bi danışayım dedim.yardımcı olursanız sevinirim....
 
arkadaşlar bu elektro gitarlardan hangisi iyi yada bu düzeyde bi gitar öneriniz varsa söylerseniz sevinirim
 
washburn x50 pro olmayan modeli: üzerinde headhunter manyetikler var .bu gitardan gören varmı ?nette hiç bulamadım prolardan tek farkı manyetikleri ama renk olarakta benimkinin renginide görmedim hiç; sarı-turuncu karışımı quilted maple gerçi benimkinin rengi daha güzel :) ama ilginç washburnün sitesindede yok başka sitelerdede görmedim pro olmayan x50 ??
 
the_mortal demiş ki:
öncelikle herkeze selamlar Rockson RJIM , cort x-2, cort g22, cort-g250 arkadaşlar bu gitatarlardan hangisi iyi sizce bi danışayım dedim.yardımcı olursanız sevinirim....

rockson alma.cort al.rocksonlar gitar değil goz boyama.gitar seklinde bi odundan farkı yok gozumde.

cort g22 yada g250 al.oldukca tatminkar ve güzel gitarlar ikiside.
 
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım gitar dedim bana doğru adresin burası olduğunu söylediler ben bazı konularda bilgi edinmek istiyorum bir gitar alacağım fakat ben yeni öğrenicem elektro gitar ı makul fiyata orta halli bişeyler aradım ama pek anlamadığım için hiç bi işe yaramadı yeni başlamak için önericeğiniz bir marka, gitar varmı ?
 
Geri
Üst