Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Clean tonlar

merhaba arkadaşlar elimde cort-kx5 elektr,rp50 prosesör,amteq ax15 amfi var. Çalşmalarda 100wat amfide kullanıyorum.Başka ekipmanlarlada(amfi,pedal) denedim kx5 den istediğim clean tonları alamıyorum:(Oldukça yüksek çıkışlı manyetikleri var.

Şimdi düşüncem daha yumuşak tonlara sahip bir gitar almak.
Turkrock(geceyolcuları,dorian aralığındaki grupların soundları yumuşaktan serte doğru) tarzı çalıyorum.Gerek sololar,rifler,clean ritimlerde beni yarı yolda bırakmayacak bir alete ihtiyacım var.

Düşüncem telecaster ya da bir lespaul.Ama onda bile kararsızım.
Ya sıfır bi sx tele alcam köprüdeki singleye humcker takcam ya da çin yapımı bir fender.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Nasıl bir ekipman kursam istediğim ton aralığını elde ederim şimdiden sağolsun...
 
iyide sx telecaster alana kadar yada squier alana kadar elindeki kx5 e manyetik takman daha mantıklı.sonuçta kx5 o iki gitardan da daha iyi.bence kx5 e istediğin tarsa uygun manyetik tak.illa gitar değiştiricem diyosan tam olara bütçeni söylersen yardım edebiliriz.
 
Manyetik için uğraşamam.Kx5 in ağacı zaten ıhlamur dist.ler iyi çok iyi iletiyor.
lespaul alırsam gövde maun olcak zaten.Yukardada yazdığım gibi bu traz müzik yapacağım bi alet lazım.Kx5 e ne yapsam istediğim tonları alamam diye düşünüyorum.Gövde maun olsa(kx1,kx1f filan bunlarda manyetik değişnce istenilen tonlar alına biliyo)belki olurdu.
 
Ağaca, gitara, manyetiğe fazla takılma bence...

Gitarında coil tap var. Onu biraz kullanmaya başla...

Bundan sonra yapacağın en büyük şey RP50 ile gerçekten iyi tonlar yazmak. Çünkü dijital ve "baskın" bir aletin var... Başarısız tonlar yazmışsan ağacın, manyetiğin fazla bir etkisi olmaz. RP50 kendi tonlarını verir.

Bu konuda kendini geliştirmen içi bir hafta kadar RP50'yi kullanma derim. Gitarı direk olarak amfiye tak ve o şekilde çal. Amfinin EQ'su ve drive'ı ile idare et. Bu yalın sese alışınca (biraz da beğenirsen) RP50'ye dhaa iyi hükmedersin...

Kolay gelsin...
 
Evet o gitardan gayet sıcak tonlar alınır diye düşünmekteyim, ki pasif EMGli DKMG'mle oynarken nasıl tonlar çıktı ben de şaşırdım, coil tap bile yok.. Sadece MicroCube :p ..
 
Zaten coil tabda olmasa gitar allaha emanet:)Aslında rifler,sololar baya sağlam.Ama nekadarda uğraşsan sonçta alet metal tonlar içerin bir gitar olarka üretilmiş..
Fikirler için teşekkürler...
 
cort g3t aldm yeni. özellikleri
1humb. 2 single
sabit köprü
22 perde
klavye gülağacı
5 yollu switch
2 tone, 1 volume
modeli bilen var mı ?
nasıl bi gitar işe yarar mı ?yeni başladım. (200 dolar)
bununla beraber bi de ibanez 15R amfi aldm..
 
elif06 demiş ki:
cort g3t aldm yeni. özellikleri
1humb. 2 single
sabit köprü
22 perde
klavye gülağacı
5 yollu switch
2 tone, 1 volume
modeli bilen var mı ?
nasıl bi gitar işe yarar mı ?yeni başladım. (200 dolar)
bununla beraber bi de ibanez 15R amfi aldm..

Oncelikle hayirli olsun.
Pahaliya almissin sanki gitari? Mydukkan fiyati 166usd?
Ve kopru sabit degil vintage.
Baslangic icin normal bir gitar, cok fazla bisey bekleme.
 
elif06 demiş ki:
cort g3t aldm yeni. özellikleri
1humb. 2 single
sabit köprü
22 perde
klavye gülağacı
5 yollu switch
2 tone, 1 volume
modeli bilen var mı ?
nasıl bi gitar işe yarar mı ?yeni başladım. (200 dolar)
bununla beraber bi de ibanez 15R amfi aldm..

Elif evet senle konştuğmz gibi piyasa fiyatına göre biraz pahalı almışsın.Babangil biraz net alışverişine güvenseydi amfi&gitarı daha ucuza alabilridin.
Herneyse başlangıç için güzel aletlerdir.Hayırlı olsun.
İyi çalışmalar...
 
arkadaşlar analog sistem için 900 milyonum var sizce neler almalıyım ayrıca rp 80 prosessörüm var....

bi de bunları hangi sıraya göre bağlıcam?

şimdiden teşekkürler...
 
elektro gitar tercihi

merhabalar arkadaşlar...

şimdiden yardımcı olacağınız için teşekkürler ediyorumm.
yaklaşık 1 yıl once elektro gitar almak için mağazaya gittiğim zaaman elektro gitar almayıp klasik gitar alarak geri dönmüştüm :?

sebebi ise malum. elektro gitar çalabilmek için klasik gitar bilinmeli.. yada bilinmemeli neyse aldık bir kere..

şimdi ise artık ELEKTRO GİTAR almanın zamanını geldiğini düşünüyorum..
biraz intenetten araştırmalar felan yaptım ama burda birebir kullananlardan daha iyi yanıt bulacağımdan eminim...

dediğim gibi bir elektro gitar düşünüyorumm..

sound una gelirsek CARLOS SANTANA tarzı dinler sever ve çalmak isterim(santana herhalde PRS gitar, overdrive ve wah pedali kullaniyor)

olanaklarıma gelirsek 600-700 ytl civarlarına bütün levazımatları toplamam gerekiyor :) (amfi, manyetik,pedal,prosesor)(amfiyi kulaklık çıkışlı tercih edeceğim)

bir grupla çıkıp çalmayı düşünmüyorum 1-2 yıl kadar sadece yalnız evde takılacam...

kusura bakmayın eğer eksik veya yanlış birşeyler yazdıysam..

sizin buradki yazdıklarınız benim için çok onemli karar vermemi direk etkileyecektir..


bu arada kalsik gitarım VALENCİA CG190
 
bana da yardımcı olun lütfen

ben şimdi 1 seneden az bi süredir klasik gitar çalıyorum... biraz kurs aldım işte akor felan basıorum sonra gamları felan anlamaya başladım bi arkadaş sayesinde yani işin biraz matematiğini ama çok sıkıldım yani internetten akor indirip indirip çalmaktan... sesim de fazla güsel olduuu söylenemez bu yüzden bi ELEKTRO gitar almak ve çalmak istiyorum bu yüzden size bazı sorularım olcak...

1- İlk başlamama rağmen kaliteli bişey almak istiyorum en azından bi 400 milyonu sadece gitarın kendisine ayırabilirim ibanez cort washburn sanırım bu fiyatlara uygun markalar ama washburn un biras kalitesiz olduğu burda en iyisinin ibanez olduuğu nu araştırmalarımla biraz öğrendim. Türkçe rock veya placebo,muse,offspring çok sert elektro sesi istemeyen tarzlarda çalmak istiyorum sizce ne marka hangi model almalıyım??? ikinci el mi yoksa yeni bişey mi almalıyım ??

2- bu distortion,mixer vs.vs. işleri nedir tam anlayamadım ben şimdi bu gitarı alıp bi kulaklıkla çalışabilmek istiyorum en azından amfi ye ihtiyacım yok herhangi bi bilgisayara ya da böyle 4+1 bi ses sistemine bağlayarak güzel bi ses elde eedebilirmiyim ?? yani daha yeni başlıyorum bi distortion a da sanırım 150 milyon-200 milyon ayırabilirim .. bana bu konuda öneriniz nedirr???

3- ben şimdi hep klasik çaldım elektro nun duyduğuma göre çok farklı teknikleri var... kurs alabileceğimi de sanmıyorum bi metotla kendimi rahat bi şekilde geliştirebilirmiyim.. ben yaz tatilinde ellerim yara olana kadar çalışmaya razıyım.. yani tam olarak ne yapmam gerekiyor gitarı aldıktan sonra bu guitar-pro programı kullanımı zor mu bi kere inceledim hiç bişey anlamadım .. onu kullananmayı kolayca öğrenebilir ve sonra istediğim şarkıyı yeterince pratik yaptıktan sonra çalabilirmiyim ??

bu soruları yanıtlarsanız çok çok çok sevinirim şimdiden sağolum..
 
400 Milyon sadece Gitara vereceksen bir Cort x6 alabilirsin. Kaliteli gitardır tabi bu daha çok ne tür çalacağına bağlı, yumuşak tonlar istiyorum distortionla o kadar işim olmaz diyorsan bir tane Squier Stratocaster alabilirsin mesela...

Bilgisayara ya da müzik setine bağlarsın ama aldığın tonlardan memnun kalmazsın. O yüzden ucuzda olsa küçükte olsa bir amfi al. 10-15 Wattlık bir amfi işini görecektir senin...

Diğer kısımlarda sana tavsiye verecek kadar yeterli görmediğim için kendimi, diğer arkadaşlar yardımcı olsun sana :)
 
arkadaşlar epiphone marka les paulların ne kadar güvenilir olduğu hakkında şüpelerim var.beni ilgilendiren özellikle maun tonları.alırsam hangi model les paul alıyım.
 
millet ben bestelerde çeşitlilik yaratacak tonlar sağlayacak bi processor istiyorum.

şu an cebime uygun ve fena olmadığını bildiğim boss me50 düşünüyorum.

ufak çaplı me50 hakkında yorum yapar ve biraz da tavsiye verirsenz sevinirim
 
ya benim direk mixer a girmek gibi bi durum yok amfi mic. lenio genelde konserlerde ama onun dışında bi problem varsa lütfen belirt çünkü çok bilmiorum processor leri. benim 500 ytl civarında param var olmadı ona göre bir şey önerebilirsen çok sevinirim...

yani işte tarz a göre değişir.. :D goth un tonları bana daha uygun standarttan ama tabi LES_PAUL_78 in yapacağı tarz a da bağlı
 
Eveet! Yillar suren tembellikten sonra adam gibi disiplinli bir sekilde oturup calisip hizlanmaya karar verdim. :)

Hizlanmak icin olmaz olmazlardan olan bir troy stetina kitabi siparis ettim (speed mechanics) ve bir adette boss tu-80 metronom aldim.

Metronomum yeterince yuksek sesli degil yada benim kulaklarimda sorun var :?


Sorum su...


Deneyip yada sahip olup memnun kaldiginiz (yuksek sesli) metronom marka modelleri nelerdir? Bir sekilde herhangi bir amfiye baglayip kullanabilcegimiz metronomlar nerelerde bulunur (internet uzerinde). Yoksa ben bu soruyu alip forumun davulcularina mi sormaliyim :?: :?: 8O


Saygi, sevgi.....


Ali
 
Geri
Üst