Bloodbath

machine head veya sepultura dinliyormus gibi hissettim. :) Adrenalin dolu, hoş.

Yalnız soloda neden öyle birşey yaptın anlamadım. Sallama calacagına hic calmasaydın keşke. Soloyu yazıs icin yazmıs olmak, arkadaki armoniden kopmayı gerektirmez. İcinde gezdiğin nota alanını bilmeden shredding yapmaktan kacınmaya calıs, oturup gitar üstünde hangi gam üstünde calıyorsan, ona ait notaları gözlerinle görüyor hale gelirsen(ezberlersen biraz yani), sallama calarken ve dogac yaparken bile arkadaki armoniye zıt düşecek şeyleri minimuma indirirsin(hatalarla vs). Bir süre sonra o nereye basacagında ne ses alacagını bilerek, dogac yaparken bile "sallama"dan kacınarak ve planlayarak anında yazabilmeye baslayacaksın ki, esas duyguları ifade etmenin en güzeli budur diye düşünüyorum, müzik ilerken anında enstrumanla düşünceleri uygulayabilmek...

Kendine iyi bak..
 
pyramind tesekkur ederim yorumlarin için evet fruity loops um sesleri biraz kötü, plug in lazim.
awakeone yorumlarin için sana da çok tesekkur ederim. soloyu niye attim hemen söyliyim, deneme amaçli. pek solo yazamam. bi denemek istedim. uyarilarini dikkate alicam. cok tesekkurler..
 
dün gece Suicide dinlerken , aklima Erkan Tatoglu'nun (Suicide gitaristi/vokalisti) tavsiyeleri geldi. min 4 gitar kaydi yap derdi. bende sabahin köründe uyanip sarkiya biraz eklemeler yaptim. sag taraftaki kaydi 47 e çekip ayni kaydi copy/paste yapip onu da yine sag tarafta 20 ye çektim. sol taraftaki gitarlar için de aynisini yaptim. bateri ve solonun sesini de biraz açtim. simdi ses daha dolgun daha güzel geliyor. herkesden özür dileyip ayni sarkiyi bi kere daha dinlemelerini isticem. biliyorum biktiniz ama beni kirmayin :)
yorumlarinizi bekliyorum. besteye bu linkten ulasabilirsiniz. reflection in the cave (new) den indirebilirsiniz. yanliz bi kere daha uyariyim. lo-fi den degilde mp3 yapip indirirseniz daha iyi olur. lo-fi de ses kaybi oluyor.. :LOL:

http://www.soundclick.com/bands/6/homicidalknights.htm
 
Hehe yok yav.. Bence artık yaz tatili fln oldu millet tatile daldı.. Bıraktı müziğin teknolojisini falan :D
Ben de biraz öyle oldum çünkü ordan biliyorum :D
Ben dinledim yapıyim yorumumu kendi çapımda...

Bence ilk kayıda göre bariz gelişmeler var. Yani ben burda "beste monoton" gibi bir yorum yapmıcam çünkü bestenin geneliyle ilgili yorumumu önceden yapmıştım, şimdi ben ilk kayıda göre bunun farklılıklarından bahsetmek istiyorum.. (Ayrıca katılıyorum bestenin biraz atraksiyona ve köklü değişikliklere ihtiyacı var :LOL:) Bence yaptığın 1-2 ufak ekleme çok iyi olmuş girişteki (2. riffteki) artificial harmonic gibi... Ayrıca bir solo eklemen de bayağı iyi olmuş bence. Solonun girdiği yer de gayet iyi fakat ben solonun kendisini pek beğenmedim. Aşırı sıradan olmuş bence. Sen de demişsin galiba bir deneme yaptım diye; ben söyliyim attığın 100 solonun 95'i en az bunun kadar iyi olur. Keşke biraz daha uğraşsaydın da daha iyi bir şeyler ekleseydin diyorum :D Ayrıca solonun en son notası çok kötü geliyor kulağıma...

Solonun girdiği yerin iyi olduğunu söylemiştim, yani gayet akıcı olmuş solo ile önceki riffin arası yalnız; solo şarkının çok başlarında olduğu için sonraki kısmın çekiciliğini düşürmüş...

Ben senin yerinde olsam; şarkının en azından solosunu değiştirip 2. kısma bir solo daha eklerim. Vokal partisyonu yazana kadar bence böyle bir düzenleme yapman çok iyi olur, zaten vokaller yazıldığında büyük ihtimal şarkının genel akışında değişiklikler, eklemeler ve eksiltmeler yapman gerekicektir :D

Ben de eline sağlık diyorum, çalışmaya devam. Çok yol kat ettiğin bariz bir şekilde ortada bence :metalhead
 
Merhaba Bloodbath. " Where is My Mind "i dinledim.

Kayıt ve kalitesi olarak bir şey söylemeyeceğim çünkü bunun kullandığın teçhizat ve imkanlar gibi birsürü haklı nedeni vardır .

Davullar kötü onu söyleyeceğim :) ve biraz kısılabilir.

Vokal yok mesela vokali aratmayacak gitar olsun synthesizer olsun çeşitli şeyler ekleyebilirsin. Ya da vokal olarak aynı şekilde , solo gitar çal . Yani gitarınla vokal yapabilirsin.

Bir de şarkıları "soundclick" yerine bir web alanına aktarsan çok daha iyi
olur . Üye olmayanlar da download edebilmiş olur.

Kayıtlara devam 8)
Teşekkürler.
 
fascination yorumlarin için tesekkurler. öncelikle where is my mind coverini kiz arkadasim için yaptim. onun en sevdigi sarkiydi. bu kayit oylesine yapilmiş bi kayit. son ben bunu düzelttim hatta simdi vokalli hali paralysed adli arkadasin bilgisayarinda mevcut. ama kendisi tatilde oldugu için upload edemiyorum. tatilden gelsin hemen upload edicem :)
 
Bloodbath demiş ki:
fascination yorumlarin için tesekkurler. öncelikle where is my mind coverini kiz arkadasim için yaptim. onun en sevdigi sarkiydi. bu kayit oylesine yapilmiş bi kayit. son ben bunu düzelttim hatta simdi vokalli hali paralysed adli arkadasin bilgisayarinda mevcut. ama kendisi tatilde oldugu için upload edemiyorum. tatilden gelsin hemen upload edicem :)

Bizim de kaydımız var Where is my mind . Yeni bir kayıt başlığı altında kayıtların devamını vereceğim bir ara .
Ha birde şu upload meselesini halledersen diğer şarkılarını da yorumlarım 8)
 
hmm ilk şarkından oldukça farklı olduğu kesin, ve bu çok daha güzel olmuş bence.Davullar daha bir belirgin olmuş ve bu güzel,sanırım reason kullanıyorsun,eğer öyleyse ben FL Studio kullanmanı tavsiye ederim,onun snareleri ufak birkaç oynama ile oldukça iyi hale gelebiliyor,tabi diğer parçaları da...Solo konusuna fazla kafanı takma,süper diil ama,öyle olmayacak diye birşey de yok elbette.Bence kesinlikle gelecek vadediyorsun,yeni çalışmalarını bekliyorum,bu arada lonelyman süperdi :)
 
cok tesekkurler yorumlarin için. fruity loops kullaniyorum. lonelymani de tekrar kaydedemedim senfoni yazicam üstüne ama yeni kayitlar üstünde ugrasiyorum. yine bi cover ve yine DEATH den.. :)
 
Geri
Üst