Set Neck Gitar Kiti

Bildiğiniz üzere internette kendi istediğiniz şekilde boyamanız için (büyük bir ihtimal :) ) set neck les paul ler sg ler ve bir de benim acayip istediğim eds 1275 ler var (Ben istediğim gibi boyamak için değil de ucuz olduğu için istiyorum) var bunları sipariş ettikten sonra birleştirmek için nelere dikkat etmek lazım nasıl yapılır bilgisi olan var mı ?
 
Nereden veriyorsunuz siparisi? Eger Thomann vs. ise icinden kurulum bilgisi cikiyor. Bunun disinda sapta birlesim yeri vida delikleri var mi, burgu delikleri acilmis mi bunlar onemli.

Boyamayi dusunuyorsaniz once boyayin, ya da gomalak cila atip naturel kullanin, siz bilirsiniz. Eger bu islemleri yapacaksaniz haliyle kopru manyetik vs. takmadan once yapin.

Su zimparasi (1200 civari) ya da daha ince bir zimpara ile klavyeye bile girisebilirsiniz. Fretleri parlatir, tuseyi temizler, sonra da limon yagi ile biraz bakim yapabilirsiniz. Elinizi saptan asagiya dogru kaydirirken fretler yandan elinizi ciziyorsa, ayni sekilde bir zimparayla yandan zimparalama yapabilirsiniz.

Simdilik aklima gelenler bunlar, sorunuz olursa aldiktan sonra, burdan bakariz yine.
 
belli ki henüz almamışsınız.. tecrübe veya beceri+merakınız varsa bu işin altından kalkabilirsiniz.. o yüzden adım adım gidelim..
setneck demişsiniz, demek ki zaten sapta vida olmayacak.. bu durumda akustikwood.com adresinden titebond tutkal almanız gerekecek sap birleşimi için.. ve 3-4 tane işkence.. fakat şunu söyleyeyim, bu forumda da gönderi duruyor olsa gerek, aliexpressten setneck lp getirtip sap birleşimi düzgün oturmadığı için çözüm/yardım arayan bir arkadaş vardı.. çin malı kitlerde bu risk var..
bolt on bağlantı lpcülerin burun kıvırdığı bir durum ve fakat daha risksiz bir bağlantı.. benim gönderilerim içinde baştan sonra bir harley benton lp kitin boya/toplama aşamalarını görebilirsiniz..
105€ + boya/upgrade maliyetine oldukça iyi gitarlar çıkıyor ortaya..
benim tavsiyem aliexpress yerine thomann warmoth vb güvenilir sitelerden alım yapmanız.. en azından bir sorun çıkarsa karşınızda sorununuzu çözecek bir muhatap olur..
aldıktan sonra da (ya da şimdiden) net sorular sorarsanız cevap bulacaksınız.. toplama kısmında nelere dikkat edileceğine dair benim gönderilerimde de youtube'da da kafi miktarda malzeme bulacaksınız..
 
bende bass gitar kitlerine baktım neredeyse hepsinde kargo 120₺ civarı birinde 70€ jazz bass Kit +30€ kargo buldum ama boyasız ıhlamur gövdeli kite 330₺ vermek bana mantıklı gelmedi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ben EDS-1275 istiyorum bildiğiniz gibi Gibson'un double neck modeli onu da Thomann da bulamadım o yüzden Aliexpress demiştim. Sorum da asıl olarak birleştirirken tahmin ettiğim üzere yanlış birleştirme sonucu entonasyon vs sorunlar olabilir bunun önüne nasıl geçerim yada böyle bir kit alırsam hata yapmış olur muyum
 
Set neck seti buldun diyelim. Sağlamından doğru ağaç tutkalı-titebond bulabilecek misin? Doğru şekilde işkenceye alıp yapıştırabilecek misin? Neyin ne kadar sürmesi gerektiği konusu yani sabır da var bir tarafta. Bu set necklerde bir de tennon meselesi var ki az çok sustaini etkiler. Ha, zevkli iştir o da başka :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Set neck seti buldun diyelim. Sağlamından doğru ağaç tutkalı-titebond bulabilecek misin? Doğru şekilde işkenceye alıp yapıştırabilecek misin? Neyin ne kadar sürmesi gerektiği konusu yani sabır da var bir tarafta. Bu set necklerde bir de tennon meselesi var ki az çok sustaini etkiler. Ha, zevkli iştir o da başka :)
Hakan abi nasıl bir tutkal lazım bilmiyorum ama konyadayım tutkalın her çeşidi her kalitesi vardır oma işte işkencedir eziyettir tennon (kısacası yeni duyduğum tüm şeyler) hiçbirini yapamam herhalde(?) zaten merak ettiğim kısım buydu
 
Tutkalın her türü bu işlerde kullanılamıyor maalesef. İşkence dediğim şey de sıkıştırmada kullanılan bir alet. Tennon ie sapın, sap cebinde uzantısı. Vs. vs. Yeni derdin ve araştırma konun, maceran hayırlı uğurlu olsun :)
 
Geri
Üst