Ben "Single_FACTOR" Siteden Atıldım. Sebep ?

@admin

İki kelime etsene? Doğal olarak etmeyeceksin. Çünkü geçmişte bu filmi bir daha yaşadın...

Ben @Single_FACTOR gibi adamları bu forumda görmekten keyif alıyorum. Okuyorum, dinliyorum, bir şeyler öğreniyorum. Keyfimin niye içine ediyorsun @admin?
 
"... Bir de 2015-2016dan sonra türediniz siz ondan önce forumda işinin ehli adamlar varken çok zıplayamıyordunuz onları uçurulunca meydan sizinmi sandınız anlamadım. ."

araya iş girdi yazamadım demin ...
2008'den beri forumdayım, üye olmadan aylarca okudum, izledim, öğrendim, üye olunca da bir süre yırtık dondan fırlar gibi ota boka yorum yapmadım haddimi bilip okumaya devam ettim.
Zamanla bilgi paylaşımı yapacak ya da yorum yapacak olgunluğa eriştim ve yazmaya başladım. Zıplamak gibi bir tabir ne anlama geliyor bilmiyorum - eski üyeler varken duruşum neyse şimdi de o.
Meydan bizim evet ... forum burası, meydan herkesin.
Kimseye faydan yok diye bize laf sokarken üstte yazdığım detayı kaçırmışsın - buraya yazması tekrara girecek ya da konu çok kişiye spesifik diye telefonla bile derdine çözüm bulduğum insanlar oldu.
 
Son düzenleme:
Admin anlık
1563896541288.jpeg
 
2007-2014’te sarı siteden toplasan 2 ekipman alışverişim olmuştur (alayını buradan yapıyordum).2014’ten sonra turkrock’ın alım-satım forumunu nasıl başardılarsa öldürdüler.şimdi sarı siteden 20 ekipman dönüyorsa buradan 1 ekipman bile değiştiremiyorum.
siteden tanıdığım eski kullanıcılarının neredeyse hepsinin ilanları sarı sitede,bazısı buraya ilan bırakmıyor bile.aynı nickleri kullandıkları için tanıması zor olmuyor.
2004-2005’lerde de garaj.org vardı.Ey gidi turkrock.seni de garaj.org’un sonu bekliyor belki de
 
2007-2014’te sarı siteden toplasan 2 ekipman alışverişim olmuştur (alayını buradan yapıyordum).2014’ten sonra turkrock’ın alım-satım forumunu nasıl başardılarsa öldürdüler.şimdi sarı siteden 20 ekipman dönüyorsa buradan 1 ekipman bile değiştiremiyorum.
siteden tanıdığım eski kullanıcılarının neredeyse hepsinin ilanları sarı sitede,bazısı buraya ilan bırakmıyor bile.aynı nickleri kullandıkları için tanıması zor olmuyor.
2004-2005’lerde de garaj.org vardı.Ey gidi turkrock.seni de garaj.org’un sonu bekliyor belki de
Forum kültürü ne yazık ki ölüyor. Başka mecralara kayıyor sanki. Hatta forum sanki internetin "basılı kitap" formatına en yakın hali. Her şeyin hap yapıldığı diğer ortamlara kıyasla yine emek ve katılım istiyor. O nedenle turkrock da bir anlamda ömrünü doldurdu aslında. Alım-satım garaj üzerinde de fena değil, eleman-müzisyen arama konusunda halen rakipsiz zaten. Bu durumdaki bir forumdan atılsam umurumda olmaz açıkçası. Aslında alternatif bir caz-blues-rock forumuna da kesinlikle ihtiyaç var.
 
Son düzenleme:
Valla şöyle bi baktım forumdan atılsam ne olur diye, 14 senedir bu forumdayım ve hatta siteye en çok yorum atan 11. kişiymişim ki "that's kind of creepy, you know what I'm saying?" :D ama atılsam hiç bi şey kaybetmem muhtemelen. Yani üniversite zamanlarımda hatırlıyorum, 2006 - 2007 falandı, Laylaylom Müzik'e iş başvurusu yapmıştım, konuştuk ettik, sonunda Turkrock'taki Vine_Inlay'im ben deyince ordaki eleman direk "gel, yarın başla" demişti. Müzik dükkanı sahipleri bile burda takılıyodu, ilginçti yani. Eskiden cevap yetiştiremezdik başlıklara, geceleri "tamam yarın devam ederiz, yarın sınavım var" falan diye bitiriyorduk forum sohbetlerini. MSNimin yarısından fazlası Turkrock üyeleriydi. Taksim'de Kadıköy'de sürekli forumdan arkadaşlarla karşılaşıp iki bira içiyorduk. Ulan yaşamışız biraz da olsa kaymak zamanını hakkaten ha. MSNden birbirimize gitar çalıp duruyorduk. Modern nostalji de hiç çekilmiyor biliyorum ama güzeldi yani. En acısı da şimdi geriye dönüp baktığımda bana bu kadar güzel hatıra yaşatan forumdan çıksam ya da bi sebepten çıkarılsam üzülmeyeceğimi düşünmem. Halbuki Sosyomat kapatıldığında falan nasıl üzülmüştük, eski üyeler Facebook'ta sözleşip yeniden açabilir miyiz siteyi diye tartışmıştık ama tabi bizim gibi şiir şarkı falan paylaşan sözelcilerin arasında bi tane bile bilgisayar işinden anlayan çıkmadığı için konuştuğumuzla kalmıştı... Sıkıntı büyük sitede. Herkes canını kurtarsın. :)
 
Güzel fikir, ancak o daha çok anlık iletişim için işe yarıyor. Buradaki gibi paylaşım ortamı mümkün değil, kaç yıllık arkadaşlarımdan soğuyorum o gruplar yüzünden:) Eline geçen karikatürü gönderiyor sersemler filan:)

İş, aile, arkadaşlar falan ne varsa hepsi sessizde benim. Ayıp olmasın diye çıkamıyorum da. Millet forumda bile bu kadar gereksiz muhabbet yaparken Whatsapp grubunu hayal edemiyorum bile...
 
Hakaret/Küfür/Tehdit/Saldırganlık/Küçümseme/Rencide edici ifade
@1nsanetr vovovov gereksizlerin başını çeken eleman şutlandı forumdan.

Adam özgürlüğü milletin keyfini kaçırmak, yardım isteyene dalga geçmek olarak sanıyor. Tamam eyvallah trollerin başlıklarında haklı davranıyorda 550 mesajı var 450 tanesi artistlik 100 tanesi kaos vari bir kere görmedim tatlı dil. O kadar adam banlandı en hakedeni buydu. Geçen sene 15-20 yaşında bi kardeşimizin 3000€ya alınıpta sapı kırılan Gibsonınada aynı artistliği yapıyordu. Yalnız hakkını yemeyim bir kere öneri verirken gördüm hatta verdiği öneride telleri değiştirirsen gitar garantiden çıkar falan dediydi :D :D

Bu arada Sevgili solüsyon 71; bir başlığa bir kelime yazıyosun deve yüküyle beğeni bekliyosun senin olduğun yıllarda bende burdaydım. Senin sesini çıkarmadığın zamanlar falan işte.

ha bide dog bounty hunter mi ne var yemin ediyom yoruldum yazmaktan hakkında iki kelam edilecek adam değilsinizde solüsyona söylediklerim senin içinde geçerli hayatta bi saygı kazanamamışsınız ama internetin size kazandırdığı karakterle burada show master yapıyorsunuz. yav bu esnaf nereye .. pardon size tapmak zorunda mı ?
 
Güzel fikir, ancak o daha çok anlık iletişim için işe yarıyor. Buradaki gibi paylaşım ortamı mümkün değil, kaç yıllık arkadaşlarımdan soğuyorum o gruplar yüzünden:) Eline geçen karikatürü gönderiyor sersemler filan:)
Forum olayının geldiği nokta da bu malesef.TGP gibi düya çapında bir platformda bile genelde anlık muhabbetler dönüyor arşivlik bilgi için blog açmak en iyisi.Açıkçası bende birşey öğrenmek istediğimde blog tarzı yerlerden yada youtubeden ön bilgi edinmeye çalışırım.Bir ara klavye alma niyetine girdim ve mg15 sorusu soran arkadaşları çok iyi anladım.Çünkü neyin ne olduğunu bilmeden ne arayacağını da bulamıyorsun,sorduğun sorular da bilen birine saçma geliyor.Bir iki alet alıp sattıktan sonra daha iyi kavradım elbette ama bütçeme zarar oldu sadece.En başta da aslında müziğin kendisini bilmemekten kaynaklanıyor,baktıkça her ürünün kendine çeken bir özelliği var ama sen ne kullanacağını bilmeyince durum zor.Forumlarda aratmaya kalksam ben bile ne istediğimi bilmez iken arama barı nereden bilsin.İlgili bölümde başlıklara bakmak da çok sıkıcı,haliyle direk başlık açıp yarım yamalak bilgiyle saçma sorular olması kaçınılmaz.Bazen yarım saatten fazla yazı yazıyorum,anlatmaya çalışıyorum bildiklerimi ve tecrübelerimi ama sonra aman s...et nasıl olsa anlamayacak deyip siliyorum.Böyleleri de var çünkü,adam kafasında senaryoyu yazıyor ve sizden beklentisi sadece onay almak.Farklı görüşler umurunda bile değil.Bilgisiz adamlar bunun yanında kedi yavrusu gibi kalır.Yinede karşımızdakiler birer insan,şaka yollu trollemek dışında terslemek,dışlamak yanlış olur her durumda.Devamında uzatmak ise daha da büyük hata ve çocukla çocuk olmak yakışmaz kimseye.Burada bir tartışma olmuştu zamanında,birisi birisine alaycı cevap vermiş sonra da bunu biraz uzatmıştı,sonra öbürü adres isteyip kafana sıkmaya geliyorum dediğinde diğer arkadaş olayın ciddiyetini kavramış olacak ki uslubu baya değişmişti.Sonrada özür dilemiş olacak ki diğer arkadaş sakinleşmişti.
 
Geri
Üst