Erke bir önerim var. Çok uzun zamandır zamandır yazma enerjisi pek hissetmiyorum ama ara ara hala bakarım.Bilgiye sahip olup bunu en az yanlışla paylaşacakların sayısının azaldığı bir gerçek. Hatalı günahlı farketmez Bence eski atılmış insanları ,eğer onlarda kabul ediyorsa ve sistemde uygunsa geri çağıralım.( Birçoğunu şahsende tanıyoruz ulaşılmaları çok zor olmayacaktır ) .Kendi adıma forumun daha çok ilgimi çekeceğini söyleyebilirim.
Merhabalar Yakup,
Uzun bir süredir yöneticilik yapmıyorum, bunun değerlendirmesinin forum yönetimince yapılması doğru olur...
Aslında, benim hoşuma gitti bu fikir, ancak bu başlık altında bile, elinde patlamış mısırla şeytan taşlamaya gelmiş üyeler bulunuyor, "hak ettiler" vb. söylemleri fazlasıyla görüyorum., özellikle de yeni üyelerden...Bu kapsamda, bir oylama yapılsa bile, düşünülen oranda, bu yönde bir arzu olacağından şüpheliyim...Ayrıca, forum yönetiminin buna müsade edeceğini de sanmıyorum, çünkü daha önce belirttiğim gibi, bu forum elden geldiğince tarafsız ve transparan yönetilmeye çalışılıyor (bu konuda, sevgili
@barrios a katılmıyorum maalesef
🙁 ), bunu da uzun bir süre yönetimde bulunmuş ve doğrudan gözlemlemiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum...Ancak, unutulmamalı ki, yöneticiler hakim değil ve hepimiz insanız, arada bir hatalar oluyordur (bunu da gözlemlemiş birisi olarak ve kendi değerlendirmem olarak paylaşıyorum)...Bunun yolu açılsa, değerlendirmesi de çok güç olur, kimleri geri alacaksın, geri almadıkların "biz de hak ettik" yada diğer üyeler "onları da al" vb. dese, inan yönetmek çok güç olur...
Peki, faydalı olur mu, sanırım "evet" (kendi adıma bazı üyeleri özlüyorum gerçekten, bence forumu forum yapan üyelerdir), ancak insanlar artık forumları eskisi kadar kullanmıyor ve an itibariyle internetin kullanım alanı bilgiye ulaşmaktan, doğru bilgiye ulaşmak olarak değişti...Yani eskiden insanlar, delicesine müzikle uğraşıyordu, belli bir seviyeye gelince, forumları ilerlemek için bir araç olarak kullanıyordu, böyle olunca, muhabbetler derin ve anlamlı oluyor, sorular ortak sorunları ortaya koyan cinsten oluyordu felan...Şimdi ise, o kadar çok bilgi var ki, sorun bilgiye ulaşmak değil, doğru bilgiye ulaşmak, böyle olunca, Dünyanın en saçma (sesim nasıl ameliyat mı olayım vb.) ve kendini tekrar eden (onu mu, şunu mu, bunu mu alayım) sorularlarıyla karşılışıyoruz...Ayrıca, sanırım Dünya'da bir trend olarak, artık icradan daha çok alım-satımla ilgilenir hale geldi (ben de, bir ara bu şekildeydim sanırım), hani Fightclub'ın başında Edward Norton'un sıkıntıdan devamlı bir şeyler alması gibi...Hepimizin konsantrasyonunu etkileyen, hedef koyup, bu hedeflere ulaşmamızı zorlayan onlarca etken var artık (youtube, netflix, mesajlaşma uygulamaları, online işler vb....
Bir çok arkadaş da, "bütün üyelerin en doğal hakkı soru sorma, eee, cevap verme olsun bitsin diyor!", evet bu doğru, ancak soru sormak ne kadar diğer arkadaşların hakkıysa, bunlarla muhattap olmama da, diğer üyelerin hakkı olmalı, daha önce bahsettiğim çelişki işte bu...Ben de, benzer düşünüyordum, ancak bu düşüncem zamanla değişti...Bu diğer bazı forumlar, belli bir mesaj atmadan konu açamamak vb. yöntemlerle gidermeye çalışmış, ancak bu ne kadar demokratik tartışma konusu, forumda demokrasi nasıl olmalı, nasıl uygulanmalı, bu da ciddi bir tartışma...
Sevgiler ve saygılar...