Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

rica etsek Matt Heafy sig ve Silver Sky’i yorumlayabilir misiniz? ozellikle Matt Heafy sig calim rahatligi olarak superstratlara mi yakin yoksa daha traditional bir yerde mi? Silver Sky tam bir strat havasi veriyor mu?

sevgiler...

Bana sorulmamış ama ben cevaplayım :) Bir süre önce siyah olanını aldım. Çalımı bana göre rahat değil. Kesinlikle bir superstrat rahatlığı yok. Skalası kısa. Ama gitarın tonu bence çok güzel. Bu arada, gitar rahat değil dedim ama bunlar tamamen benim görüşlerim.
 
Maşallah maşallah. :)
Reissueları da görelim..

Ekrem hep japon sıkardı bu sap ayarı sırasında, sap cebindeki vidaları takarken... Ondan öğrendim, sağolsun, ve yıllardır uygularım. Çok da yararını gördüm.

Ama elbette çok gıcık bir şey... Tek parça maple olunca hani değer diye düşünüyorum doğruya doğru da... Rosewood alette hiç gerek yok bence. Benim kafanın da psikolojik olduğunun farkındayım.

Gitar da gösterelim madem gelmişken:

144148 eklentisini görüntüle144149 eklentisini görüntüle

B
 
Amfiye takıp hiç çalmadım. Ama daha "focussed" olacaklarını tahmin ediyorum ebatlardan ve dolayısı ile mıknatısların etkilendikleri alandan ötürü..
Amfiye takıp dedim çünkü bir tanesini almaya gitmiştim, 69 model goldtoptu sanırım, satanı da tanıyorsunuz, isim vermeyim de.. Amfi olmadığı ve de yıllarca case içinde yattığı için tellerin pasından falan anlayamamıştım. Ancak herhangi bir Gibsonda gördüğüm en küçük sapa sahipti o yüzden zaten yanaşmazdım.. Bilmiyorum sizdekiler de öylemi.. Sonradan bir muhabbette öğrendim ki, Tanju abiydi galiba, onun eksi gitarıymış falan..



:)

Bu her yola geliyor kerata... ötekileri kadük etti bir yerde. Kutularında duruyorlar, epeydir.... Bu mini işini seviyorum şahsen.
 
Sap, 59 rounded'dan da hatta 60 slim'den de daha ince, ama öyle ibo sapı gibi ince değil... Yani beni rahatsız eden bir yanı olmadı, hani 2000lerdeki Amerikan Fender sapı gibi ama daha "düz" öyle rounded değil. Ama ESP sapları gibi çok da düz değil... Ve neden Zakk Wylde veya Randy falan bunlara takıkmış anladım bunun sayesinde, cidden hızlı ve insanı vıdı vıdıya direkt götürüyor. Maple olması bence hiç kötü değil, aman düşer kafa kopar falan dertlerim azaldı. Ki zaten maple hissini ben daha çok severim. Testere olmadığı sürece mapledaki "snap" tepki maunda korinada falan yok. Zevk renk...

Misal olarak Fatih'in dükkanda GS Lisesinden bakım için gelen beyaz bir Custom'ı yakinen incelemiştik, 75 diye hatırlıyorum. Çok güzeldi... Aynı bu sap. Bendeki 76, görmüş geçirmiş...

Ama çok iyi ayar kabul ediyor gitar. Cız bız olmadan çok, ciddi şekilde indirebildim telleri. Teknik tabiri ile jilet... Üzerine bir DiMarzio Super D takıp vıdı vıdı yapasım geliyor ara ara.

Manyetikleri enteresan. Özellikle köprü. Sap 7K'lık bir net PAF tonu gibi, normal o... Güzel de, çok farklı değil o anlamda. Olması gerekeni yapıyor. Köprü ama teleden HB'a kadar ciddi bir yelpazede. Teleleri çok severim, kasınca Hotel Cali de tele, Stairway to Heaven da tele. Hani belki LP zannedilen şeyler arasında en tepede gelecek unsurlar. Bu işin tersi... Tele zannedilecek LP.

:)

Ben kısa sap seviyorum. Ondan tele çok sevsem de, LP'e geçince birden "aaa eve geldim" durumundayım. Onun için zaten bu gitar, bir yerde hiç de beklemezken, çok iyi şekilde uydu. Arayışta değildim, kendliğinden geldi. Gelesi varmış. Takas, ve ilk başta ben bu gitarlar ağır olur ölü olur falan derken, bu öyle çıkmadı. Hali çok iyi değildi, manyetikleri, vidaları, köprüsü falan... Onlar bile nerdeyse kendiliğinden oldu. Bana uğurlu gibi gelir bu gitar ondan.

B

Not: Tanju'nun gitarı ise, düzgündür o. Toparlanır yani! :)
 
rica etsek Matt Heafy sig ve Silver Sky’i yorumlayabilir misiniz? ozellikle Matt Heafy sig calim rahatligi olarak superstratlara mi yakin yoksa daha traditional bir yerde mi? Silver Sky tam bir strat havasi veriyor mu?

sevgiler...
Merhaba, Matt Heafy modelinin genel özellikleri aşağıda:


Skalalar, tel sayısı vs çok farklı ama 8 telli Schecter'a göre oldukça rahat buluyorum kendisini. Sadece 7 telli bir şey çalışacaksam kucağıma aldığım gitar oluyor. Evet bir superstrat değil ama geleneksel LP kasa gibi beyzbol sopası sap da yok. Bununla birlikte kocaman maun kasa, EMG manyetik olunca yeteri kadar böğürüyor.

PRS John Mayer ise strat gibi strat.


7,25" radius ilk başta biraz garip geldi ve köprü de John Mayer böyle olsun dediği için tam gövdeye sıfır değil, PRS de kendi klasik köprüsünü uygulamaya çalışmış. Ortaya hibrit bir yapı çıkmış, ayar yaparken kafayı yedirtti bana ama bunlar haricinde üst düzey bir strattan ne bekliyorsanız veriyor size. Özellikle manyetiklerine talep var yurtdışında ama bildiğim kadarıyla haricen satmıyorlar henüz. Bundan önce uzun süre PRS 305 modelini kullandım strat niyetine. O da alder gövde. maple sap, rosewood klavye, set neck bağlantı ve SSS dizilimli bir gitardı ama tam anlamıyla strat değildi. Sap profili klasik PRS profiliydi, o nedenle çalımına daha aşinaydım ama bunu aldıktan sonra fark ettim ki bildiğimiz strat soundu JM modelinde var, 305'te değil. O nedenle sattım zaten.
 
Evet hocam, tele müthiş bir alet hakkaten.. Versatil , basit, hafif, mixde yırtıyor falan.. Benim de favorim..

Bu denk gelme olayı da iyi olmuş, zaten en sevilen gitarlar genelde hesapta olmadan böyle pat diye karşına çıkıp edinilen oluyo..

Teleleri çok severim, kasınca Hotel Cali de tele, Stairway to Heaven da tele. Hani belki LP zannedilen şeyler arasında en tepede gelecek unsurlar. Bu işin tersi... Tele zannedilecek LP.
 
naçizane kızım
image0.jpg
 
Kadroya yapılan son transfer =)
Fender Cabronita Telecaster.
Fender ve telecaster tarzında ilk gitarim sayılır. Biraz heyecan, biraz da bilmediğim sularda yüzmenin keyfi ile ilk izlenim olarak aşırı keyifli.
Hem tele tinilari hem de Fideli'tron manyetikler ile overdrive tonlari için istedigim tonlara ufaktan yaklaşıyorum.
Bir de Bogner La grange alirsam harika olur =)

IMG_20201216_175853.jpg

IMG_20201216_180637.jpg
 
Geri
Üst