2023'de ne almayı hayal ediyorsunuz?

Bir tane kutusundan devlet merasimiyle çıkmayan, böyle evin farklı odalarında unutabileceğim bir gitar almak istiyorum 2023 yılında.

Mesela bir EC-1000 almak, onu nerede bıraktığımı unutmak, sonra da evin içinde "hani benim eeeeeecebin" diye gezinmek gibi.
Buyur 😆
 
aksiyonu düşürünce buzzing olmayan yani çalımı rahat bana hitap eden bir gitar edinirsem çok mutlu olurum gitar fiyatları uçtuğu için beklentim bu kadar ama mümkün olsaydı ormsby metal v dragonburst 7 tel multiscale headless , schecter blackjack atx solo 6 , modelini hatırlayamadığım prs , ibanez iron label xiphos , güzel finishli bi majesty gibi birbirinden alakasız bu gitarlardan birini seçerdim/direkt alırdım
 
Dirty sevmekten ziyade amaç farklı. Pamuklara sarılıp sarmalanan gitarlarım var zaten, bir tane böyle ne çok iyi ne de çok kötü gitar lazım sağda solda bırakmalık. :)
sağda solda bırakmak? .... hani arkadaşın evinde şort mayo bırakayım geldikçe havuza gireriz ya da ev iki katlıysa aşağıda plastik terlik bırakayım bahçe sulamaya çıkarım filan tamam da... sağda solda bırakmalık gitar? :)
 
sağda solda bırakmak? .... hani arkadaşın evinde şort mayo bırakayım geldikçe havuza gireriz ya da ev iki katlıysa aşağıda plastik terlik bırakayım bahçe sulamaya çıkarım filan tamam da... sağda solda bırakmalık gitar? :)

O lafın gelişi tabii ama örnekler çok kötü değil aslında. Arkadaşın havuzunun derinliklerine gitar bırakıp her bahçe sulamaya çıkıldığında bir iki şarkı çalmanın nesi yanlış?

Şu an biri İstanbul'da biri Ankara'da olmak üzere iki gitarım var. İkisi de başlarına bir şey gelse üzüleceğim türden gitarlar. Keza yerlerine %100 aynılarını koymam imkânsız. Kalkıp Amerika'ya bile gitsem bulamam. Bulsam da almam zaten muhtemelen. Pandemi döneminde hem artan maliyetler hem de dünyanın sonunun geldiğini sanan süper zeki hobi gitaristleri nedeniyle orantısız şekilde yükselen fiyatlar uzun bir süre daha insancıl noktalara dönmeyecek. Gerçi bilmem dikkatinizi çekti mi ama reverb'de 500'er 500'er fiyat kırıyor insanlar bu aralar (galiba dünyanın sonu gelmemiş). Bu arada hobi gitaristleri demişken, bu arkadaşlar da tarih boyunca bilime en çok karşı çıkmış topluluklar arasında rahat ilk üçe oynar. Neyse, devam edelim.

Benim asıl amacım biraz daha "sağda solda", koltukta, duvarda, yatakta, havuz dibinde, bahçe musluğunun paralelinde bırakılabilecek ama çalarken de insanın parmaklarını doğramayacak ya da ne bileyim "ne biçim gitar ula bu" veya "nasi büküliyi" dedirtmeyecek bir şey edinmek. Buna da mümkünse 500-600 dolardan fazla vermemek. Arabadan çalınırsa üzülmemek. Evin içinde katır teperse çizildi mi acaba diye düşünmemek. 2023'teki alışveriş planım bu. Açıkçası başka da bir ihtiyacım yok gibi çünkü bu saatten sonra müzik anlamında salon beyefendiliğinin ötesinde bir şey yapma ihtimalim 0'a epey yakın.

Zaten 2015 civarı Ankara'nın bir metro istasyonunda güvenlik görevlisi karının teki bana turnikeden zar zor geçirdiğim dikdörtgen KV2 case'ini açtırdığında bir tane görece ucuz gitar sahibi olmanın önemini kavramıştım. Ben alttan alınca üstüne bir de "bu kutu neden bu kadar büyük?????" falan çekmişti tipitip. O an kendisine son derece çiğ şeyler söylemeye çok yaklaşsam da ağzımı açmamıştım. İyi ki de açmamışım. Zorla insanın terbiyesini bozuyorlar yemin ediyorum. :D

Yani "sağda solda bırakmak" ile kastedilen şey aslında aşırı titizliği bırakmak olarak da düşünülebilir.
 
Benim arkadaşın ev stüdyosunda sürekli bıraktığım bir 150 öroluk Harley Benton’ım var mesela. Ama arada bir lan diyorum herifin temizlikçisi bir gün düşürse gitarı sapı kırsa umrumda olmaz oh ne ne güzelmiş diyorum. Böylelikle buluştuğumuzda bir yakadan diğerine giderken gitarsız elim kolum boş gitmenin dayanılmaz hafifliğini yaşıyorum.
 
Hayirlisi, neler aldiniz acaba? Ben ses karti olarak en asagi EVO 4 dusunuyorum, ha bi dusugu de var Presouns AudiBox Go ve yaninda gelen yazilimlari da kaliteli diyorlar. Butcem el vermezse artik AudioBox Go'ya da dusebilirim. Su anlik en dusuk EVO 4 alirim diye planliyorum, gitar olarak ise de en basta belirttim. Amfi almak isterdim tabii ID Core V3 fiyatina gore guzel amfi ve 5k ... Boss Katana Mini'de alabilirim, almaya yaklasinca bu durumu degerlendirecegim.

Sistem olarak Intel ve RTX3050 vs. aldim ben, bu fiyata daha iyisini de bulamadim. Mac kadar degil ama cozumu var "Hackintosh", cok isterse canim dual boot yaparim.
fender strat aldım hocam, ses kartı da focusrite 2i2 yeni bugün ulaştılar elime çocuklar gibi şenim😂
 
Kariyerlerinin sonlarına yaklaşmış olan Babalardan her hangi bir kaçının,Türkiye'de combo bir hafta sonunda sahne aldığı organizasyonun konser biletini satın almak

Olur mu ki😊
 
Geri
Üst