Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba
1 ay öncesinden başladığım elektro gitar sevdamı toparladığım bilgiler sonucunda yarın sipariş verip almak istiyorum.Evet son kez soruyorum arkadaşlar.Yeni başlıyorum.Stratocaster veya telecaster istiyorum squier markaların.Elde etmek istediğim tonlar Duman,yüksek sakadat gibi yani turk rock.Bu durumda telecastermi tercih etmeli yoksa stratocaster mi.
Bu grupların şarkıları blok flütle de çalınır ama benim amacım en yakın ton u elde etmek.
Şimdi yeni başladığım için stratocaster den(H-S-S) dan daha çok ton elde edebilirim.Ama Telecaster de bi ayrı
İnat gibi gruplarda her 2 side var :)
Benim yerimde olsanız hangisi
 
Ben pink floyd, porcupine tree, Dream Theater vs. yani progresif rock/metal seviyorum. Ancak elektro gitar konusunda sıfırda olduğum için öğrenene kadar da pahalı bir gitar almak istemiyorum. Nasıl olsa kısa zaman sonra öğrenince deneyerek elime yakışan bi gitar alırım. Bu şartlarda en ucuz olacak şekilde hangi gitarı önerirsiniz? 2. el de olabilir
 
thickasbrick demiş ki:
Ben pink floyd, porcupine tree, Dream Theater vs. yani progresif rock/metal seviyorum. Ancak elektro gitar konusunda sıfırda olduğum için öğrenene kadar da pahalı bir gitar almak istemiyorum. Nasıl olsa kısa zaman sonra öğrenince deneyerek elime yakışan bi gitar alırım. Bu şartlarda en ucuz olacak şekilde hangi gitarı önerirsiniz? 2. el de olabilir

Eğer bütçeniz düşükse sevdiğiniz türlere istinaden Cort X serisini öneririm ama tavsiyem temiz bir 2. el gitar almanız yönünde olacaktır, yeni olacağı için vuruğa vs üzülmezsiniz birde. Onun dışında Ibanez diyebilirim (Fiyatını haketmediği gitarları önermiyorum).
 
Selam arkadaşlar. 900-1000TL lik bir elektro gitar arıyorum. Marka farketmez daha çok "Children of bodom, Arch enemy, Rammstein..." gibi gruplar dinliyorum. sabit köprü istemiyorum gitara modifiye çekilecektir... RG350DX var şuan aklımda yardımcı olursanız sevinirim. \m/
 
Merhaba. Drive benim için daha önemli ama, 1000 TL civarı tatlı ve yumuşak clean tonları da olan bir ibanez istiyorum. Önerebileceğiniz bir model var mı?
 
drrossi

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=637&gid=110
Ben kendi elektrogitarımı alırken bu gitarı bayağı bir araştırmıştım, fiyatına göre güzel bir gitar bence. Yine de youtube'dan filan model ismiyle aratıp model incelemelerini izleyin. Hatta bu linkte tanıtımı var:

http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Ibanez%20S-470%20Tan%FDt%FDm%FD_207

Bir de daha ucuz olan şu model var
http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Ibanez%20RG-370%20Tan%FDt%FDm%FD_206

Deneyerek alma şansınız varsa deneyin, yoksa youtube vs. yerlerden inceleme yapın bence.
 
1000 tl limit vermiş bir insan için 2. el bir Prestige pahalı gelmeyecektir!

Birisi Endonezya, diğeri Japon ama pahalı diye Japon almayayım, daha kalitesiz olan Endonezya olsun, 250 tl cebimde kalsın... İlginç.
 
Pahali olan hep iyi olmuyor. Tecrubeyle sdabit. O kadar model arasinda sadece Ibanez icin rahatlikla bunu diyebiliyorum. Prestijler gercekten bana gore hic te ekstrasi olmayan gitarlar. Hem prestij hem de standart modellerinden 3 er 4er tane kullandim uzun zaman.
 
İddia edilen pahalı olan gitarların yüksek porformans göstermesi değil. İleride manyetik modifikasyonu eklenince zaten o para 2. el Prestige' i aşacak ve piyasada değeri olmayan bir fiyattan satacağı gitar olacak. Bende kullandığımdan dolayı beyan ediyorum.

drrossi sakın yanlış anlama herkesin kendi fikri "ben olsaydım" meselesi. ;)
 
Bence de 1000 TL civarında gitar alınacaksa ikinci el bakılmalı. Çizik veya vuruk görüntü konusunda çok hassas değilseniz en iyi yapılacak şey ikinci el almak.
 
drrossi'nin düşüncesi nedir bilmiyorum ama bazı insanlarda ikinci ele karşı bir önyargı oluyor, vuruk çizik hadisesi de değil bu. İlk sahibi ben olayım diye istiyor insan, ben de bu insanlardan biriyim ve tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum. Bende şu an RG2550 var eğer bunu alacak param olmasaydı, sıfır Endonezya üretimi alırdım, herkesin doğruları farklıdır. Ancak Ibanez'in özellikle Kore'deki üretimi durduktan sonra Endonezya üretimlerinde kalite arttı diye biliyorum. (Umarım doğru biliyorumdur, forumlardan birinde birisi yazmıştı bunu ve şu an satılan Kore Ibanezlerin önceden üretilmiş gitarlar olduğunu söylemişti)

Tabi dediğim gibi herkesin düşüncesi farklıdır, herkese müzik dolu, güzel günler. :D
 
En çok kullandığım gitarım 2. el aldığım bir gitar. Olay 2likte değil, işlevi ve kozmetiği istediğiniz düzeyde olsun. Ancak bu tip değerlendipmeleri yapmak için de tecrübe edinecek ve bilgi sahibi olunacak ki aldığımız 2. el gitar belki de arayıp bulamadığımız ve ilk sahibinde zaten olmaması gereken, onun sizin için sakladığı bir gitar olmuş olsun...

Tabi maddi sebeple istemeden gitarını satanlara da acil şifa diliyorum. Cidden b**tan bir durum.
 
Geri
Üst