Fender Beni Bitirdi Beyler

Evet arkadaşlar Fender takıntım üzerine gidip fender tele veya strat alacağım ama işte meksika yapımı, çin yapımı ve tabi ki amerikan yapımı olanlar var.. hangisi en iyisi diye sormuyor tabi ki amerikan yapımları dehşet.. Ancak çok pahalılar..

Birinci sorum şöyle ki; Stratın ton yelpazesi oldukça geniş ama sanki istediğim blues tonları tam olarak alamam gibi geliyor? Tele mi alsam?
İkinci sorum şöyle ki; eee hacı sen pink floyd çalacaksın strat gerekiyor? Strat mı alsam?

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12217&gid=109
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=11357&gid=109
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17358&gid=109
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=592&gid=109

Kesinlikle maple klavye olucak onda kaçarım yok :) ama beyler yardım edin hangisini alayım? Birde daha amfi alacağım tüplü ev için.. Yaklaşık 4000 TL kredi çekice yaya yaya öderim, Tavsiyeleriniz nelerdir? Bir el atıverin..
 
1.si ''amerikan yapımları dehşet'' mi acaba? tabiki değil... daha 'dehşetleri' var o fiyatlara. (marka stratejisi)

2.si mydukkan dahi olsa denemeden gitar alma.

3.sü ve en önemlisi ''kimseden'' gitar tavsiyesi alma , gitar bir tonun %20'sidir. pedalın , amfin ve asıl hadise 'tuşen'dir.
Bir grup veya sanatçının tonlarını sadece gitara bağlama.
git srv'ye envai çeşit gitar var sabahtan akşama dene kendi istediğini al , insanların dediğini değil.

4.sü asla krediyle iş yapma , kendini buna alıştırma... bak yukarıdaki hepsini boşver , çünkü sorularının cevabını zamanla zaten sen bulursun ama en çok buna dikkat et. krediyle tel bile alma derim.
 
Bence sıfır gitar hele mydukkan'dan sıfır gitar almak pek mantıklı değil. Kendiniz anlamıyorsanız da yanınıza anlayan birini alıp ikinci el gitarlara bakın derim. Sıfır bir MIM fender fiyatına ikinci el eli yüzü düzgün bir strat bulabilirsiniz. Acele etmeden sabırla ararsanız sıfır alıp sonradan inatla modifiye etmekle uğraşacağınız, bir süre sonra da sinirlenip aldığınız fiyatın yarısına satacağınız bir gitar yerine içinize sinecek ve senelerce severek çalacağınız bir gitar bulabilirsiniz. Zor bulunan bir alet olmadıkça sıfır gitar almak bence gereksiz, binlerce ikinci el satılık gitar var bahsettiğiniz özelliklerde ve fiyat aralığında.
 
Strat+blues jr+ts(bana satmıştın)+delay bi çoğumuzun yaptığı gibi..

Krediyle iş yapma bencede alacağın ürünün fiyatı zaten döviz e bağlı ki oda çok yüksek bide kredi çekip 2.kez zarar edersin 4000 tl ye 5200 tl gibi bi geri ödeme yaparsın ki o aradaki 1200 tl ye de çok çok güzel pedal dizersin ...

Denemeden de alınmaz tabiki penayı bile alırken denemek lazım ...
 
harca borca girip almak mantıksız olur bence.Hele şu sıralar kurların piyasası belli.İlle 0 almak zorunda değilsiniz.2. el düşünebilirsin ancak 2. el bişey alırken çok dikkatli olmak lazım.
 
Fender usa şart değil bende fender mexico var gayet yeterli modifiye ettim metal blues her şeyi çalabilirsin
Fenderle metal yapılmazmış blues çalacaksan tele almalısın felan gibi şeyler hepsi hikaye yalan dolan
Bir fender ile herşeyi yapabilirsin blues rock metal gibi
gerekli modifiye yaptıktan sonra tabi
 
Sıfır gitar almanın pek bi mantığı yok ülkemizde fiyatlar belli
Temiz ikinci el stabil bir gitarı denedikten sonra almak lazım en iyi çözüm
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Herkese değerli yorumlar için tekrardan teşekkürler.. Yani heves olarak almıyorum tabi ki, yaklaşık 12 senedir gitar çalıyorum bu zamana kadar hep para biriktirip ekipman aldım sattım ve bu siteyide oldukça fazla kullandım.. Durumum düzeldikçe normal fiyattan aldığım pedalları amfileri hep ucuza sattım alacak arkadaşa daha çok keyif versin diye ki andysat biliyor ts-9 durumunu.. ts-9 satma sebebim de çok ayrı bir konu valla :))

Herneyse, gidip deneyip alacağım tabiki ancak fender denemişliğim çok oldu ama almadım daha önce, bildiğiniz gibi vereceğim parada en az 2000 tl gibi değerler de oluyor ve bu yüzden de ikinci el almaktan biraz da korkuyorum beyler.. Tabi varsa yönlendirebileceğiniz bir satılık ilan bu adamdan alınır dediğiniz çok sevinirim. Kredi olayında ise şöyle ki; yani meslek olarak ve maaş olarak iyi bir konumda bütçem ama ben para atıp kenara 4 5 ay beklemek istemiyorum, neticede çekeceğim krediyi 6 ay da kapatıp 200tl fazla vermiş olacağım sadece.. :) Kur 2,10 da sabitlenmiş olucak artık daha da düşüş olmaz, yakından takip ediyorum bu durumu..

Asıl durum ise, amerikan ve meksika yapımlarının çok fazla farkı var mı yok mu bilemediğim durumdu.. Yani açıkçası metal hiç bir zaman çalmadım, sevmem metal müziği, ben maksimum AC/DC kadar sert bir adamım :) fender de bu konuda tam bana hitap eder zaten..

Peki vox lil' night train kafa ve kabin güzel gider mi ? Fender tele veya strat daha tam karar veremedim gerçi..
 
Kesınlıkle denemeden gıtar alma dostum artık oyle gıtarlar yapıyolar kı ılk calmaya anlamıyorsun bıle ıcıne acsan hepsı orjınal parcalar Alıbaba express dıye sıte var 300$ David Gilmour gitar var farkı yok blues yapıcaksan telecaster al tremelo teknikleriyle cok zaman harcarsın
 
hocam nerde denedin çin malı gitar bunlar
orjinal parça falan yok hepsi çakma
ne olduğu belli değil
suntadır muhtemelen :)
 
Geri
Üst