Prosesör Yardım

Merhabalar.. Bir süre önce ekipman için yazmıştım, gitar ve amfim tamamdır, belki nakit çıkarabilirim bir prosesör almak istiyorum.
Gitar: Jackson Js32t warrior, Amfi: Roland cube 20x.
Pentagram tonlarını elde edebilirsem çok iyi olur.Her prosesörde var mı bilmiyoum davul altyapısı da olmalı.
Üst limitim 200 tl. Sanırım bu fiyatı zoom ve digitch rp serisinden öneriler gelecek. Ancak hiç prosesör kullanmadım net bir model olsun istiyorum kafamda.Bir de korg ax5g ve ax100g var bu fiyata yakın.
Dediğim gibi net bir modelde karar kılalım arkadaşlar. Araştırdım herkes korg iyidir, rp50 iyi, rp 90 güzel vs vs.. demiş, böyle olunca işin içinden çıkamadım.
Teşekkürler
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Arkadaşlar biraz daha araştırma yaptım digitechte kara kıldım.Tek sorum şudur rp serisinde 55 70 90 diye yükselirken, 70 55ten, 90 70ten iyi midir. rp200 kullanan varsa memnun musunuz.
 
dostum rp55 kullandım eğer yeniysen seni idare eder 80 tane falan ayar var içinde ,davul da var ,akord da edebiliyorsun
 
RP serileri başlangıç için iyidir ama şu model bundan daha iyidir diye bir şey yok. Şu durumda daha iyisini değil de işinizi göreni seçmeniz daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Teşekkürler arkadaşlar, gitarda yeni değilim ama ilk prosesörüm olacak ben de denemek amaçlı cüzi bişey bakma taraftarıyım. Rp70 ve rp90 alınık ilanımı açtım olmadı rp55i deneyeceğim. Tekrar teşekkürler
 
Sende bulunan Roland Cube 20x'in üzerindeki işlemci, o istediklerinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim net bir şekilde. Daha üst processorlere bakmadığın müddetçe pek bir anlamı yok gibi o alacaklarının.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Sende bulunan Roland Cube 20x'in üzerindeki işlemci, o istediklerinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim net bir şekilde. Daha üst processorlere bakmadığın müddetçe pek bir anlamı yok gibi o alacaklarının.

Davul altyapısını hic uğrasmadan amfide kullanayım istiyorum sadece. Almışken ton açısındanda işimi gorsun diye açtım konuyu.
Tesekkurler yorum için.
 
RP80 prosesörüm vardı lise yıllarımda, babama yalvar yakar aldırtmıştım. O günlere gittim nedense.
Üzerindeki wah pedalıyla belki alışman lazım solosu falan atardım hey gidi günler hey.
Üzerindeki plastik knobları kırılana kadar yıllarca kullanmıştım.
 
Kolay gelsin arkadaslar,,sayfada yeniyim..biraz karişik ya🙂
Sizlerden bir ricam olacak..evde ekolayzerli baglamayla digitech rp 200 ve kücük belcat amfi bagladim, kendimce ugrasiyorum..rp 200 e ton yazilimi yapmak istiyorum, belli bir programi varmidir yoksa tus kombinasyonu ile alakalimidir..nasil ton yazilir?? Yamayi bilen birkac kisi var fakat işi ticarete döktükleri icin yardimci olmadilar..bu konuda bilgisi olanlardan yardimci olmalarini bekliyorum..tesekkürler.
 
Evet Digitech RP'lerde davul efektleri de vardır. Aslında 5-6 sene önce ben de düşünmüştüm ama BOSS ME-70'te karar kıldım. En sonu oydu hatta. Tabi aldıktan kısa bir süre sonra ME-80 çıkmıştı😆
 
Geri
Üst