Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

Markaların bazen farklı modellerinde kullanmayı tercih ettiği poliasetal maddesinden üretilmiş hiçbir penayı kullanamıyorum. Olay densite farkı mıdır yoksa başka bir durum mu bilmiyorum fakat bu maddeden yapılmış penalarla çalarken berbat bir şekilde telleri tuttuğunu ve hız kestiğini hissediyorum. Ibanez'in sand grip olanını çok severek almıştım. 2-3 saatlik bir çalım süresinin sonunda bir daha nereye koyduğumu bile hatırlamamak üzere unuttum kendisini. 15 yıldır olduğu gibi jazz III ile devam ediyorum.

Ne zaman piyasaya çıktığını bilmediğim sarı renkli şeffaf bir versiyonunu kullanıyorum bu aralar. Normalde kırmızı olan tek tercihimdi ama bunu da sevdim. Hızlı erime sorunu yok diyebilirim ve daha sert bir yapıya sahip. Haliyle tuşeyi bir miktar artırıyor gibi hissediyorum. Ağırlıklı metal ve türevleri çalan, jazz III ü de bilenlerin gayet seveceğini söyleyebilirim.
 
Ne zaman piyasaya çıktığını bilmediğim sarı renkli şeffaf bir versiyonunu kullanıyorum bu aralar. Normalde kırmızı olan tek tercihimdi ama bunu da sevdim. Hızlı erime sorunu yok diyebilirim ve daha sert bir yapıya sahip. Haliyle tuşeyi bir miktar artırıyor gibi hissediyorum. Ağırlıklı metal ve türevleri çalan, jazz III ü de bilenlerin gayet seveceğini söyleyebilirim.

Şu sanırım bahsettiğiniz:
Jazz 3 Ultex
Dunlop Manufacturing :: Guitar Picks :: :: Ultex® Jazz III
 
Favorim Black Ice 1.50
Elime tam oturuyor ve hızlı picklerde çok akıcı ancak kolay eriyor :( Black Ice.jpg
Jazz III oldukça dayanıklı bir pena ancak insan alışamayınca alışamıyor; yine de arada kullanıyorum. Jazz 3.jpg
Henüz deneyemediğim ama bu hafta sonu almaya niyetlendiğim pena ise Chicken Picks... Umarım görüntüsü kadar kullanışlıdır da (y) Chicken Picks.jpeg
 
Bir jazz III dominantlığı var başlığa bakılırsa. Hala severim bir aralar benim de vazgeçilmez penamdı. Kırmızısı kraldır. Lakin dava'ları denediniz mi bilmiyorum ? Siyah-sarı 8 noktalı/delikli olanı müthiş bir şekilde kavrama sağlıyor. Eli terleyenler için çok güzel bir çözüm. Üzerindeki noktasal kabartılar da ekstra hakimiyet için yardım ediyor. Kalınlığı, esnekliği de fena değil. Bir ara 2.0 ya da 3.0 big stubby ile çalıyordum geniş, bombeli süper iyi ince hareketleri çok iyi alıyor tam tembel adamın penası gibi ama sesi çok kirletiyor, garip şekilde bir tele sürtünme sonucu çıkan ses var sanki cam gibi bir cisimle çalarsınız da ekstra sesler çıkar, cam slide'ı teller üzerinde bastırmadan gezdirdiğinizde çıkan ses gibi (harmonik gibi değil ama ona yakın bir ses) bu yüzden jazz III'e geçmiştim şimdi de dava'larla son noktaya geldiğimi düşünüyorum. Custom penalar dışında seri üretimde dava benim için en iyisi. Denemediyseniz mutlaka bir bakın derim.
 
Son düzenleme:
@diabolique; Ta kendisi. Tavsiye ederim çok başarılı buldum ben.

Evde 90'lardan kalma 2-3 tane Jazz III'üm var ama çok beceremiyorum onlarla çalmayı. Bir sonraki müzikal ekipman siparişimde ekleyeyim bari sepete, bunlardan da bulunsun, deneyelim.

Planet Waves Black Ice 1.10mm aldım iki tane onlar da pek fena gelmedi. İlk aşkım Ibanez Hikizume ve Paul Gilbert serisi hala favorim.
 
Bir aralar hiç bir yerde ultex jazz III bulamıyordum şu an stoklara girmiş en yakın zamanda temin edeceğim. Bir de dava penalara sardım. Jazz grips gayet başarılı ancak nylon olanlar çok çabuk eriyor, delrin olanını deneyeceğim. Ayrıca gripli kısım zaman zaman tellere takılabiliyor, istenmeyen susturmalara yol açabiliyor. Onun dışında hissiyatı gayet iyi. Büyük olanını pek beğenmedim. Control olanı da fena değil ama rahat ettirmedi. Gene de bu dünyaya ibanez paul gilbert penası kadar rahat pena gelmedi. Elimde son bir tane var nostalji olsun diye saklıyorum :) Ha bir de jazz III ün tortex olanları varmış onları da deneyeceğim. Pena almak çok eğlenceli şey ya zehir resmen.
 
2cc35916181fb94d2bcc3c54e0a848b1.jpg


Bu kadar pena icinden en rahat ettigim iki penam kenarda duranlar. Özellikle ındıan rosewood olan modeline hastayim (öbürüde buffalo kemiği).O kadar plastik pena alacağıma keşke 3-4 tane daha timber tones alsaydım. Ton olarakta calım rahatlığı olarakta cok başkalar. Plastik penalarıda zaman zaman kullanıyorum ama timber tones lara bir kere alıstım mı plastık olanlar (özellikle küçük olanlar)ele tuhaf geliyor. Plastik olanlardan ise J-Pler ve ibanez extra heavyleri seviyorum. Yuvarlak uçlu penaları genelde sadece ritim gitarda kullanıyorum (ritim gitarda tok bir ton alabilmek için). Ama sarı Tortex 0.73 lerin yeri gerçekten ayrıdır. Dunlopun en sevdiğim penalarından.
 
Geri
Üst