Prosesör mü, ses kartı mı?

Elektro gitar çalmayı öğrenmek istiyorum. Alacağım gitara karar verdim ama prosesör mü, yoksa ses kartımı alsam karar veremiyorum. Ev ortamı hiç müsait olmadığı için kulaklık kullanacağım. Kulaklıksız çalamam o yüzden benim için zorunlu gibi bir şey. Çok bir bütçem yok, en fazla 700 TL gibi bir bütçem var. Ve ayrıca LÜTFEN bana amfi önermeyin. Biliyorum yeni başlayan biri için amfi daha sağlıklı bir çözüm fakat dediğim gibi ev ortamı buna müsait değil. Anca kulaklık girişi olan ve düzgün ton veren amfi olursa olabilir ki sanmıyorum öyle bir ürün olduğunu en azından 700 TL bandında. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
LÜTFEN bana amfi önermeyin.
Sürekli kulaklıkla çalmak rahatsız eder, sesi amfi gibi açık ortamda duymanın faydaları vs geçtim sağlık açısından iyi bir şey değil...

Tellerin çıplak olarak tıngır tıngır çıkaracağı ses düzeyinde ve aşağısında ses yüksekliği ayarlayabileceğin amfiler var, ev ortamı müsait değil bir gerekçe değil ama sen bilirsin tabi .... rezonansı iyi, ağacı kütür kütür bir gitarla sert teknikle çal bak neredeyse akustik gitar kadar ses çıkar. Ben de bazen kulaklık kullanırım ama sebebi gece vakti amfi o kadar kısık ki dediğim gibi tel sesi amfiyi bastırır bazen kulaklığa geçerim :)
 
Bence esas ileride ne yapılmak isteniyor diye düşünmek lazım. Eğer kayıt işlerine girerim, kurcalarım geliştiririm gibi düşünülüyorsa zaten öyle ya da böyle ses kartı gerekecek. Bir de ürünler artık genelde hibrit modele geçmiş. Yani içinde ses kartı özelliği olan amfiler ya da yazılım destekli ürünler gibi çeşitler var. Maksat kulaklıkta en iyi çözümse sadece ona uygun ürünler de var. Yani baştan belli olmaz diye düşünmeyin.
 
Geri
Üst