Atalay Ant Müziği

Atalay,

Oncelikle pesinen itiraf etmem gerekir ki ben pek Malmsteen sevmem. Ilk albumunu nasil kalbim carparak ve nefesimi tutarak dinledigimi halen hatirliyorum. Ama keske o albumle kalsaydi, cunku sonraki albumleri hep ayni seyin tekrari gibi geldi bana.

Senin melodik zenginligin bence Malmsteen'den daha derin, cunku onun Barok'tan turettigi diminished ve melodik minor'e sen onun haberdar bile olmadigi lezzetler katabiliyorsun, bunlar Turk muzigi ile yakinligindan kaynaklaniyor.

Fakat araya serpistirdigin bu incileri bence biraz daha parlatip ortaya cikarman lazim.

Bana demode diyebilirsin ama ben her zaman "akilda kalici melodi - carpici solo - akilda kalici melodinin tekrari" formulunden yanayim. Bu uc bolumu de birbirinden parcanin butunlugunu bozmadan mumkun oldugunca ayirmak gerekir, dinleyiciye parmagim gozune "bak simdi baska bir bolume geciyoruz, hadi hooop!" diyerek. Benim duzenleme anlayisim bunu gerektiriyor. Bu butunlugu gormedigim zaman biraz istikameti belirsiz buluyorum dinledigim parcalarda.

Calis teknigin her turlu saygiyi hakediyor ama bence miksaj, calisindaki artikulasyonu bogmus, ozellikle iki gitarin interval caldigi yerlerde notalarin attack'leri yeterince belirgin degil. Belli bir sound'u "emulate" etmeye calistiginin fakrindayim ama reverb miktarini biraz azaltmak, en azindan pre-delay miktarini artirmak netlik acisindan buyuk gelisme saglar.

Bass benim sistemde yetersiz gelmedi, ama ben olsam yine de biraz daha ileri iteklerdim, bunu yapmak gitari geri plana cekmez cunku her ikisinin etki alanlari farkli.

Davul konusunda yukaridaki yazismalar uzerine birsey yazmiyorum.

Bu parca bana albumun ne kadar heyecan verici olabilecegi konusunda bir fikir verdi, e simdilik bu da yeter. Sabirsizlikla bekliyorum, kolay gelsin :D
 
Bu arada yukaridaki yorumlari okuyunca bu foruma "acimasizca elestiri" kulturunu basariyla yerlestirdigimizi gozledim :D

Bu da olumlu birsey, cunku hepimizin etrafinda "aman pek guzel olmus" diyen yeterince insan var, oysa acimasiz elestiriler uzun vadede cok daha yapici oluyor.

Yine de bir korku geldi simdi, artik buraya bir parca asmadan once iki kez dusunecegim :D
 
Atalay,
kayıt konusunda forumdan takip ettiğim kadarıyla benden daha bilgilisin onun için bu konuda birşey söylemek bana düşmez ama ortamın neo-metal oldugu şu dönemde turkiye'de böyle insanların varlığını hissetmek güzel, gitar çalan biri olarak etkilendim,umarım müzik konusunda hedeflerini gerçekleştirirsin,iyi çalışmalar...
 
Atalay abi tebrik ediyorum gerçekten çok iyi bir iş çıkartmışsın.. Çok profosyonelce beste olarak bence hiç bir eksiği yok. Inan çok etkilendim bende, umarım bir gün tanışma imkanımız olur senle..
 
Domokun, benayevsen, davemustaine64, wareyha, yucel, sava: çok çok teşekkürler ederim düşünceleriniz için. hani diğer üyerler gibi ben de hem beğenilerinizi hem de eleştirilerinizi sabırsızlıkla ve zevkle okudum. Özellikle bu tarzdan çok haz etmeyenlerin de görüşleri bence önemi oluyor, hiç değilse miks konusunda benim kulağımdan onlarca saat aralıksız çalıştıktan sonra kaçabilen şeyleri sizler duyuyorsunuz.

Evet, bundan sonra vokalli besteler olacak tabi.

parmaklarım gitarist standartlarına göre biraz kısa olduğu için 19 yıl önce soloist olma hayallariyle başlamıştım. Aslında birçok tarz çalmayı seviyorum. Şimdi vaktimiz geçmeden böyle bir tarzı da resmi olarak arşivime eklemek ve sizlerden destek almak istedim.

Herşey için tekrar teşekkürler.

Davul kayıtları olursa haberiniz olacaktır :)
 
Atalay saglam calmissin hocam, ellerin dert gormesin. su an laptopta adi bir kulaklikla dinledigim icin mix,sound falan gibi konularda yorum yapamayacagim ama Doruk'un 2 ,3 ve 4. paragraflarina katiliyorum ozetle.. :)

selamlar
 
Sağol Mulder. Sayenizde biraz daha enerji kazandım.

Şimdi sizlere 2 yıllık olan ama yeniden 6 ay önce yeniden kayıt ettiğimiz bir power metal besteyi dinletmek isterim:

Lost Spirits

Bu parçada beste ben ve Enis Eren'e ait. Tüm gitarlarve sözler bana, klavye editleme Enis'e ve Davul editleme Seha'ya ait. Vokalde Onur adlı bir dişçi arkadaş var (Antalya'ya selamlar!)

Bu bizin ilke ciddi albüm çalışmamızın bir bestesiydi ve Silver Tears adında bir grubumuz vardı. Yurtdışı projemizdi. Hep yarım kaldı albümler. Power metal tarzında armoni ve orkestrasyon çok önemlidir. Bakalım bu tarzı nasıl bulacaksınız.

Keyifli dinlemeler.
 
Vokali beğendim ben. Türkiye'de böyle vokaller pek olmaz sanıyordum :) Bir yerdeki vokal melodisi özellikle çok iyiydi.

Ama müzik çok tipik power gibi geldi. Bu tarz birbirine benzeyen çok grup var. O yüzden şarkıyı çok beğenmedim. Bestenin çok bi özelliği yok.

Ama solo çok iyi :) Davulcunun da birkaç zil oyununu beğendim.
 
Power metal biraz kısır oluyor. Aslında beste de 6 yıllık! ne diyeyim! yeni birşeyler katmaya kalktığımızda türden uzaklaşma eğilimi oluyor. Klasik bir araba gibi değişmeyen parçaları var power metalin. :)
 
slm Bugra
sarkiyi biliyordum zaten ama dikkatli dinledim simdi, saglam olmus harbiden, seha da bu davul yazilimi olayini bayagi bir yemis yutmus..
alakasiz olacak ama Enis askere gitti mi..
-saygin
 
Hehe vokaller çok iyi! Tebrikler! Napıyor şimdi bu vokalist? Uğraşmıyor mu yoksa?
Ben genelde "sava"ya katılıyorum, zaten Atalay abi de açıklamasını yapmış olayın.. Bu sefer kayıt da çok iyi olmuş ama bence sololarda gitarlar biraz fazla tiz olmuş... Dediğim gibi vokalisti çok beğendim, hem çok yetenekli hem de çok iyi yazmış! Çok hoşuma gitti vokaller :D
 
Dave, sağol. Vokal halen Antalya'da dişçi aslında ama zorla oraya gönderildi: Ailesi orada da... Yoksa Ankara'da okuldayken çok kayıt yaptık adamla. Arada ben beste bitirdikçe gelecek Ankara'ya kayıt yapacağız. Adam tam anlamıyla Manowar söylüyor. Şu an tam miksi bitmemiş kayıt hazır. 46 kanal oldu. Ve halen koro lazım arkaya. İşte o bestede bir çığlık atıyor Manowar orada bitiyor! Vakti olup eğitim de almış olsaydı Onur şu anda Türkiye'de bir numara olurdu.

Gitar soundları her tarza göre değişkenlik gösterir. Aslında diğer enstrümanlar için de geçerli bu. Bu besteleri dinlerken lütfen EQ larınızı FLAT tutun! O zaman gerçek miks rengine yakın ses alırsınız.

Müzik dolu günler :)
 
Simdi Lost Spirits'ide indirip dinledim, ilk olarak bas gitari acmakta fayda var derim :)
Tur olarak pek anladigim bir tur degil ama gitarlar guzel olmus (belki biraz daha az tiz olsa daha iyi ton olacak).
Solist iyi, sarkinin sozleri bazi yerlerde ritm ile cakisiyor, bir iki degistirme ile daha akici hale getirilebilir.
 
Geri
Üst