Türkiye'de sinema eğitimi...

Üniversitede Sinema-Tv eğitimi almak isteyen öğrencilere neleri önerirsiniz.Şahsen ben sinema tv,görsel iletişim tasarımı dışında bir bölüm düşünmüyorum.Şu an İstanbul Bilgi,Mimar Sinan ve Anadolu üniversitesi dışında da düşündüğüm bir üniversite yok.Sinemayla ilgilenen,alaylı-mektepli sektörün içinde olan kişilerin yorumlarını bekliyorum.
 
ben çok yüksek puanlar yapmama rağmen anadolu üniversitesini tercih etmiş biri olarak sana okulumu önerebilirim. saydığın okulların üçü de çok yüksek puanlı ve iyi eğitim veren okullar. açıkcası bu üçü dışında hiç biyeri önermem. hiçbirinde gerçek bir sinema eğitimi yok, sadece diploman olur. bunlar arasında anadolu üniversitesi en iyisi diyebilirim. sinema tv öğrencisiyim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben de geçen sene sadece Anadolu Üniversitesi'ni düşünüyordum.Fakat biraz araştırdığımda Bilgi ve Mimar Sinan'ın da bu konuda kendini kanıtlamış okullar olduklarını gördüm.Zaten İstanbul'da ikamet ediyorum.Eğer bu iki okuldan birini yetenek sınavıyla ya da ÖSS ile kazanamazsam ben de Anadolu Üniversitesi düşünüyorum.Tabii onu da kazanabilmem gerekiyor :D.
 
bu okulları ikiside yetenek sınavı istemiyor bahsettiğimiz bölüme. bende istnbulda yaşıorm normalde :) mimar sinan ilk terchimdi, ikinci terchime yerleştim. bilgi üniv. daha da yüksek tam burslu istiosan.

hatta şöle sölim, sinema eğitimini yetenek sınavıyla alan bir fakülte yok. mutlaka öss puanın iyi olmalı bu okulları istiyosan.
 
o bölüm hakknda bi bilgim yok. zaten sinema-tv çok az üniversitede var. devlet olarak marmara, mimar sinan, anadolu ve ege üniversitelerinde var sanırım. anadolu ünviersitesinde "iletişim bilimleri fakültesi" altında geçiyo ve türkiyedeki tek iletişim bilimleri fakültesi olması lazım. diğerlerinde ise güzel sanatlar fakültelerinde bulunuyor (fakat ana kampüslerden farklı binalarda çoğunlukla örneğin mimar sinan veya marmarada güzel sanatlar kampüsünde yer almıyo mevki olarak bina).
birde hemenher üniversitede bulunan iletişim fakülteleri var, bunlardaki bölümler ise radyo sinema ve tv diye geçer ve puanları sinema tv'lere göre daha düşüktür.
 
Geri
Üst