Metallica

Adamlar her geçen gün daha da dibe çakılıyor. Bence bir süre sonra da insanların gözünde ki saygıyı da kaybedecekler. Yazık
Kimsenin gözünde bir değer kaybedeceklerini ben düşünmüyorum.

En basit bir örnek : Stranger Things 3. sezonunda Billy'nin odasında asılı duran Kill' em All posteri Z kuşağı denen kitlede önce bir merak uyandırdı ve bu kuşağın grup ile ilk tanışması bu şekilde oldu.

Ardından dizinin 4. sezon final bölümünde 1 dakikalık bir sahnede Master Of Puppets çalındı. Dizinin takipçisi olan 50 yaş ve üzeri olan tayfa Ortalığı yangın yerine döndürünce bir anda Metallica patlaması yaşandı. Üzerine bir de Joseph Quinn (Eddie) ile birlikte Grup üyeleri bir araya gelip canlı master of puppets çaldılar. Sahne aldıkları Amerika turnesinde de Master Of Puppets şarkısını dizide ki görüntüler eşliğinde çaldılar. Lars'ın ticari zekası burada devreye girdi ve netflix ile beraber dizinin yapımcı ve senaristleri reklam anlaşması yaptı. Bu olaylardan sadece 1-2 gün sonrada Metallica Hellfire club tekstil ürünleri çıkarıldı ve yok sattı gurubu tanımayan kalmadı. Albümlerinin satış grafiği bir anda yükseldi. Grup Üyeleri de bunun üzerine bir çok konserine bu t-shirtler ile çıktı ki sırf bu tekstil ürünlerinden alabilmek adına yazın sonuna doğru ABD'ye gittim (evet koyu bir hayranıyım grubun. Ve evet Türkiye'ye satışı yok. Malum sitede de henüz çakması yapılmadı. Üretim aşamasında yazıyor)

Şimdi de bir söylentiye göre Stranger Things dizisinin final yapacak olan 5. sezonunda grubun rol alacağı konuşuluyor. Bu sezonda sanırım 2024 yılında gösterime girecek. Yeni albümün yayınlanan şarkıları kötü mü ? evet koyu bir hayranıyım ama dürüst olmam gerekirse kötü. Ama adamlar hala ayakta ve hala çok kuvvetli popülaritesi var. Olacakta. Dolayısı ile albümleri tutulur tutulmaz. Satılır veya satılmaz bilinmez ama arka planlarında çok iyi bir pr ekipleri olduğu çok net görülüyor.

Başka bir örnekte South Park'ı verebilirim mesela. Yıl 2003 Grubun dağılma dönemleriydi. Ortada ne albüm var ne konser var jason bırakmış gitmiş. South Park dizisinin ortalığı kasıp kavurduğu zamanlar. Dizinin yapımcısı Lars Ulrich aracılığı ile James Hetfield'e ulaşıyor. 1 bölümde tek bir parça seslendirmesini rica ediyor. Kafası uçmuş olan james yaparım diyor ve 7. sezon 9. bölüm de 25-30 saniyelik " HELL ISN'T GOOD adlı şarkıyı söylüyor. Uzun zamandır ortalıkta olmayan grup sağlam bir şarkı ile kendini belli ediyor ve hayran kitle patlaması yaşanıyor. Ama burada bir şeyin farkına varıyor grup. Dünya sadece konser vermek değilmiş. O günden sonra Metallica sosyal medyada daha fazla faal olup bunu kullanmayı çok iyi becerdi. Ardı ardına film ve belgesel tadında yapımlar yaptı.

Bu ticari zeka devam ettikçe adamların eli ayağı da tuttuğu sürece saygıda kusur edilmez onlara. Özetle 80'li yıllardan günümüze uzanan ve bu kadar faal ve popüler olan kaç tane trash çalan bir grup var ki. Bırakıyoruz biz demedikleri sürece ne yaparlarsa yapsınlar alıcıları olacak.
 
Aynı hissiyatı Megadeth'de yaşamıyorum ben, yeni çıkardıkları parçalar vasat da olsa bir Megadeth seviyesi, hissiyatı var, ama Metallica'ya gelince sanki "biz bu işin babasıyız, artık ne dayasak yerler" gibi düşündüklerini düşünüyorum :)
 
Yav iyidir yılların hatırı var filan diye çok gömmezdim hatta ilk 2 şarkı nostalji tadında iyi bile geldi ama bunu dinleyince... Mustaine sevimsizine çok haksızlık etmiş bu zalim dünya be.... Cliff baba 2 takla attı mezarında... ve ayrıca Trujillo nasıl dayanıyor bunlara - tamam para, pul ok de... canı çekmiyor mu Infectious Grooves veya Suicidal Tendencies günleri gibi yardırmak...
 

Benzer konular

I
Yanıt
0
Gösterim
1K
inciteam
I
Geri
Üst