Amfi Yardimi

Merhabalar, yillar sonra yeni hesabimla ilk konumu aciyorum umarim ingilizce klavyemden dolayi yazi kaldirilmaz simdiden kusura bakmayin.

- Fenderin 15W Amfisini kullanmaktayim, amfi almayi istiyorum fakat istedigim amfiyi yillar boyunca kullanmak istiyorum beni cidden uzun sure tatmin edecek bi amfi ariyorum.

Lambali amfiler fazlasiyla hosuma gidiyor fakat markada modelde karar veremiyorum Kafa/Kabin mi Combo mu almak daha mantikli bilmiyorum;
Marshall,Fender marka oncelikli amfiler olmasini istiyorum tonlari hosuma gidiyor, her ne kadar Roland sevmesem tonlari beni cazip etmese de BluesCube amp. ile gitarimi denemistim asiri derecede hosuma giden bi ampli oldu.

Onerileriniz nedir merakla bekliyorum yardimci olan herkese cok tesekkurler…

(Blues/Rock tarzi caliyor ve dinliyorum.)

hocam ufak bi fark var ben gitara yeni baslamiyorum ki?
ayrica benim gundelik kullanimim ifin amfim zaten var tek derdim gunumuz piyasasinda 15-20bin bandinda sifir lambali marshall vb. bi amfi bulabilir miyim bulursam da isimi gorur mu, genellikle evde calan biri olarak da combo mu kafa/kabin mi almak mantikli olur bunu soruyorum…

hocam ufak bi fark var ben gitara yeni baslamiyorum ki?
ayrica benim gundelik kullanimim ifin amfim zaten var tek derdim gunumuz piyasasinda 15-20bin bandinda sifir lambali marshall vb. bi amfi bulabilir miyim bulursam da isimi gorur mu, genellikle evde calan biri olarak da combo mu kafa/kabin mi almak mantikli olur bunu soruyorum…
Merhabalar,

Özelden yazarsan uygun fiyatlı lambalı amfi konsunda yardımcı olabilirim bir arkadaşım satıyor.

Açıkçası lambalı olayı bilgim dışında. Forumda lambalı kompetanı olan varsa dikkat edilmesi gerekenleri belirtebilir. Kendime de öyle bakmıyor değilim. Mesela Bugera'nın aynı fiyat bandındaki V22 modelini kapımdan sokmam ama T50 modelini alırım. Amfinin ses karakteri önemli. Ancak sen blues kafasındaysan belki V22 sana gider, T50 sert gelir almazsın.

Genel olarak lambalıda aradığım; sert sesleri de temiz tonları da iyi versin, master ve kanal volume beraber olsun, en az çift kanal olsun, presence ve reverb fonksiyonları olsun, fx loop olsun, lambaları az tüketsin bir de 🤣

Açıkçası lambalı olayı bilgim dışında. Forumda lambalı kompetanı olan varsa dikkat edilmesi gerekenleri belirtebilir. Kendime de öyle bakmıyor değilim. Mesela Bugera'nın aynı fiyat bandındaki V22 modelini kapımdan sokmam ama T50 modelini alırım. Amfinin ses karakteri önemli. Ancak sen blues kafasındaysan belki V22 sana gider, T50 sert gelir almazsın.

Genel olarak lambalıda aradığım; sert sesleri de temiz tonları da iyi versin, master ve kanal volume beraber olsun, en az çift kanal olsun, presence ve reverb fonksiyonları olsun, fx loop olsun, lambaları az tüketsin bir de 🤣
tam ayni ozellikleri ariyoruz hocam😁😁

tam ayni ozellikleri ariyoruz hocam😁😁
bu söylediğiniz özellikleri hep bir arada bulabileceğiniz amfiler yüksek fiyatlı olabilir.
özelliklerden birinden vazgeçerseniz seçeneğiniz artıyor.
mesela,
reverb yok------> Krank rev jr
fx loop yok-----> Fender Blues Jr,
master volume,reverb vs yok-----> marshall jcm
benim tavsiyem müzik zevkinize göre düşük watt çıkışlı vox ac4, black star, mesa boogie, engl gibi amfileri almanız ve 12 inç bir kabinle kullanmanız olur.

bu söylediğiniz özellikleri hep bir arada bulabileceğiniz amfiler yüksek fiyatlı olabilir.
özelliklerden birinden vazgeçerseniz seçeneğiniz artıyor.
mesela,
reverb yok------> Krank rev jr
fx loop yok-----> Fender Blues Jr,
master volume,reverb vs yok-----> marshall jcm
benim tavsiyem müzik zevkinize göre düşük watt çıkışlı vox ac4, black star, mesa boogie, engl gibi amfileri almanız ve 12 inç bir kabinle kullanmanız olur.
kafa+kabin yaptigimi varsayalim suanin piyasasinda 10/15 bin bandina bulabilecegim ciddi anlamda beni uzun yillar goturebilecek bi kafa var mi yoksa cok daha fiyati yukarilara cikartmam mi gerekiyor?
bide aldigim kafayi hangi kabinler tatmin edecek seviyede olur orasi da ayri bi soru isareti
yani ozetlemis olursak ortalama 15-20 bin butceyle en iyi tonlari hangi tarz bi amfiden alabilirim??

kafa+kabin yaptigimi varsayalim suanin piyasasinda 10/15 bin bandina bulabilecegim ciddi anlamda beni uzun yillar goturebilecek bi kafa var mi yoksa cok daha fiyati yukarilara cikartmam mi gerekiyor?
bide aldigim kafayi hangi kabinler tatmin edecek seviyede olur orasi da ayri bi soru isareti
yani ozetlemis olursak ortalama 15-20 bin butceyle en iyi tonlari hangi tarz bi amfiden alabilirim??

Kendi check-listime göre dediğin bütçede anca kombo olursa Marshall DSL 20CR ya da 40 CR ve ya Blackstar HT60. Onlar da anca 2. el denk gelirse 😄 Kafa-kabin hayal yani. Burası Türkiye, dolar neredeyse 18.72.

son olarak Roland’in BluesCube amfisi sizce nasildir gitar hocam bir donemler kullaniyodu cok fazla pedal vb. oldugundan ham sesini duymak cok nasip olmadi ama dukkanin iki sokak asagisindan o guzel lambali tonunu duydugumu bilirim😁😅

combo almak mi kabin+kafa almak mi daha iyi olur??
Açıkçası kendi arayışımda da kendime soruyorum +-lerini.

Combo daha az bağlantı gerektiriyor. Head-kabin ohm doğru bağlandı mı endişesi yaratmıyor ama taşıması ağır.

Kafa-kabin ise istediğim kafa-kabin seçme özgürlüğünü veriyor. Taşıması daha kolay.

Tabi farklı görüşler varsa ben de arayışımda yönlendirilmiş olurum 😇

Açıkçası kendi arayışımda da kendime soruyorum +-lerini.

Combo daha az bağlantı gerektiriyor. Head-kabin ohm doğru bağlandı mı endişesi yaratmıyor ama taşıması ağır.

Kafa-kabin ise istediğim kafa-kabin seçme özgürlüğünü veriyor. Taşıması daha kolay.

Tabi farklı görüşler varsa ben de arayışımda yönlendirilmiş olurum 😇
Bende +/- lerini dusundugumde sunu farkettim kafa+kabin yapmak Turkiye sartlarinda cok pahali oluyor, combo almak daha mantikli.
Ayni sekilde iyi bi kabin almadikca akil isi degil performansi verdigimiz fiyatina denk gelmiyor malum ekonomi sagolsun…

tabii istedigimiz kabini ve kafayi secme sansi cok guzel bi olanak ama maddiyat girince orada isler degisiyor.

ozetle combo almak cok daha makul gelmeye basladi😅😅

Geri