Hocam daha once hic lambali kullanmadim, zaten almayi dusundugum ama deneyimsiz oldugum icin konu actim fikir edinip yanlis seyler almamak amacli yani… 😅😅Mesajlarda gözümden kaçmış olabilir, daha önce evde hangi lambalı kombo veya kafa kabin kullandınız?
Dark terror'ün sesini daha zarif ve güzel buluyorum.Orange Tiny Terror'lara da bakabilirsiniz. Effect loop'u olan modelleri de var. Gain karakterini sevmeseniz bile, gaini fazla açmadan önünde bir distortion / overdrive ile bir çok ton alabilirsiniz. Sahibinden'i takip etmek lazım. Arada ucuz cihazlar düşüyor.
Evde lambalı amfi kullanılmaz diyenlere de aldırmayın.
Dark Terror'da FX loop var mesela. Bende de bu tip bir amfi olan OR15 vardı. Pedallarla da gayet iyi sonuç veriyordu.Dark terror'ün sesini daha zarif ve güzel buluyorum.
Micro dark yeterli olur mu peki? 1-2 overdrive pedalı, reverb ve delay ile nasıl etkisi olur?
Dedikleriniz cok cazip geldi belli ki deneyimlisiniz ama sormadan edemiyorum, genel olarak fender ve marshall dusunuyorum. Lambalilar hakkinda cok detay bilmedigim icin ise “ya su amfi isimi gorur bu gormez” gibi bi ayrim ne yazik ki yapamiyorum, Fender veyahutta Marshall alacak olsaniz neye dikkat ederdiniz yada Marshallin su modelini al bu modelinden uzak dur, Fenderin su modelleri efsanedir ama sakin yanasma basini agritir gibi dusundugunuz modelleri var midir, varsa hangi modelleridir ve genel olarak rock/blues icin hangi modelleri onerirsiniz?Tamamen merakimdan ogrenmek istedigim icin soruyorum yanlis anlamayin hocam…😅Sizi "uzun sürece tatmin edecek amfi" nedir bilemem açıkçası. Ama mesela sıradan bir Fender Pro Junior'un Jeff Beck'i uzun yıllar boyunca tatmin ettiğini biliyorum. 😉
Orange Tiny Terror'lara da bakabilirsiniz. Effect loop'u olan modelleri de var. Gain karakterini sevmeseniz bile, gaini fazla açmadan önünde bir distortion / overdrive ile bir çok ton alabilirsiniz. Sahibinden'i takip etmek lazım. Arada ucuz cihazlar düşüyor.
Evde lambalı amfi kullanılmaz diyenlere de aldırmayın.
Combo mu kafa mı farklı bir konu, lambalı mi solid-state mi veya elektronik mi bambaşka bir konu. Combinin en büyük artısı sizlerin de belirtmiş olduğu gibi ağırlık ve kapladığı yer. Şöyle söyleyeyim, benim kullandığım Marshall JCM 2000 TSL 100 modeli 3 kanallı kafa anfi tek başına 22 kg civarı. İlk resimde alttaki kabin ise 2x12 inç lik kolonlu Marshall 1936 lead vintage. Kabin de en az 35 küsur kg. Etti sana 50 kg üstü. Ve genişlik olarak da aşırı yer kaplıyor (konserlerde gördüğümüz kafa+kabin veya çift kabinlerler aynı genişlikte en olarak). Mesela beni bir bakımdan rahatsız ediyor bu. Çünkü ufak bir apartman dairesinde yaşıyorum. 1+1, dolayısıyla yer tasarrufu yapmak için kafa+kabin dezavantaj.Bende +/- lerini dusundugumde sunu farkettim kafa+kabin yapmak Turkiye sartlarinda cok pahali oluyor, combo almak daha mantikli.
Ayni sekilde iyi bi kabin almadikca akil isi degil performansi verdigimiz fiyatina denk gelmiyor malum ekonomi sagolsun…
tabii istedigimiz kabini ve kafayi secme sansi cok guzel bi olanak ama maddiyat girince orada isler degisiyor.
ozetle combo almak cok daha makul gelmeye basladi😅😅
Anladım, iyi yapmışsınız.Hocam daha once hic lambali kullanmadim, zaten almayi dusundugum ama deneyimsiz oldugum icin konu actim fikir edinip yanlis seyler almamak amacli yani… 😅😅
Aynen 🤓Başlık lambalı amfi alma rehberi haline gelmiş 🤟
@jinop hocamın amfisini 2 ay önce gitar alışverişimizde tecrübe ettim. Master volume olayı önemli. Yoksa eve değil polis, evde terör estirdiğin için özel kuvvetler pencereden girer valla 🤣
@BC_Rich_Warlock hocam dediklerine katılıyorum. Mümkün olan en optimum yeri kaplayacak şekilde almalı amfiyi. Ne senin ne @jinop hocamın tesisatını 2+ çocuklu her adamın evi kaldırmaz 😉
4 sorum var bu konuda. (farklı amfi tecrübesi olan herkese aslında)Bu esnada ikinci el lambalı anfi alacaklara tavsiyem lambaların durumu ne özellikle sormak lazım. Çoğu zaman kullanıcılar sırf yeni lamba masrafı ödememek için değişme zamanı gelince satıyorlar, çok az kullanıldı, evden dışarı çıkmadı.... şeklinde ilanlarla fahiş fiyatlara satmaya çalışıyorlar. Teknik olarak bunu teyit etmek çok zor olsa da yine de sormak faydalı bence.
Kendi tecrübeme ve sadece kullandığım JCM 2000 TSL 100 watt 3 kanallı kafa anfide 4 adet preamp 4 adet de power lambası var. Pwer lambalarinin sayısı çıkış gücü watti ne kadar artarsa lamba sayısı da fazla oluyor bildiğim kadarıyla. Mesela Mesa Boogie mini rectifier 25 watt kafa anfide çıkışta 2 lamba var sadece, ama diğer taraftan preamp kısmında 5 tane var. Preamp sayısı kanal sayısına göre artabiliyor. Ömür olarak kaç saat gidiyor bilmiyorum ama ne kadar çok güç kullandığımiz da etkiliyor. Ben ikinci el almıştım. Ve birkaç sene kullandıktan sonra distortionlu kanallarda ton gücünün zayıfladığını farkettim, o zaman servise vermeye karar verdim. Yaşadığım yerde bu konuda uzmanlaşmış birkaç servis var bilgisayar destekli çok ayrıntılı bir diagnostik yapıyorlar ve sonuçları ve sonuclardaki ayrıntılı parametreleriyle gösteriyor. Bu rapora göre hangi lambalar ne durumda, değisim tavsiye ediyorlar mı (zamanı gelmiş ise eğer), transformatör ve sigortalarin ve de ayrıca tüm düğme -potlarin da durumunu gösteriyorlar. Ondan sonra müşteri bütçesine göre tavsiye edilen değişiklikleri yaptırıp yaptırmamakta kararını veriyor ve ücreti ödüyor 😅4 sorum var bu konuda. (farklı amfi tecrübesi olan herkese aslında)
Lamba ömrü yaklaşık ne kadar gider saat olarak?
Lamba adedi fark eder mi? Özellikle preamp katı ve power katını ayrı ayrı soruyorum.
Amfinin teknolojisine göre değişkenlik gösterebilir mi?
Öyle ise hangi özelliğe ya da teknolojiye dikkat etmemiz gerekiyor?
merhaba,4 sorum var bu konuda. (farklı amfi tecrübesi olan herkese aslında)
Lamba ömrü yaklaşık ne kadar gider saat olarak?
Lamba adedi fark eder mi? Özellikle preamp katı ve power katını ayrı ayrı soruyorum.
Amfinin teknolojisine göre değişkenlik gösterebilir mi?
Öyle ise hangi özelliğe ya da teknolojiye dikkat etmemiz gerekiyor?