Fiziksel zarar yoksa pek problem değil.
Teller de önemli değil, asıl önemli olan elinizdeyken ne hissettiğiniz.
Eğer gitarı eline aldığında;
"Bu çok güzel bir gitar, çalmak hoşuma gidiyor, tonunu sevdim kulağıma çok güzel geliyor, klavyesi tam istediğim gibi çalımı kolay. Tam aradığım gitar..."
diyorsan doğru gitar. Gönül rahatlığı ile kullan.
Ama diyemiyorsan ve yolun başındayken, aynı modelle değil, bunu söyleyebileceğin başka bir modelle değiştir.
Ben Zuhal'den mağazasından deneyerek ve beğenerek bir gitar aldım.
Akşam eve gittim, tekrar çaldım, denemeler yaptım. Üzerine düşündüm. Bir şeyler eksikti. Tam aradığım bu değil dedim.
Mağazada ki atmosferden ve ortamda yaşadığın hissiyatan mıdır bilmiyorum, ama yanılmışım.
Mağaza çalışanlarından kaynaklı bir durumda değil. Denemek istediğim her gitarı da denemiştim.
Çalışan personel baskıda kurmadılar şu gitar veya bu gitar daha iyi gibi ama insan denerken o an yanlış karar verebiliyor.
Ertesi gün Zuhal Müzik Akasya şubesi tekrar gittim. Bir kaç gitar daha denedim. Bir üst modeline fiyat fark ödeyerek satın aldım.
Buradan Zuhal Müzik Akasya Şubesi personeli ve yönetimine de tekrar teşekkür ederim. Gitardan da çok memnunum ve doğru kararı ikinci gitarda verdim.
O anda gözümüzle gördüğümüz, kulağımızla duyduğumuz, elimiz ile tutup çaldığımız, karnımızda titreşimini hissettiğimiz gitarı beğenip alabiliyorsunuz ama eve geldiğinizde o koşullar değiştiğinde bazı şeylerin istediğiniz gibi olmadığı ortaya çıkıyor.
Severek, inanarak alın. Gitar idare eder diyerek alınabilecek bir enstrüman değil.
İdare eder dediğiniz gitar yakın zamanda ikinci el satılığa çıkaracağınızdan emin olun ve ikinci elde yarı parasına satmanız bile zor olur...