Rock Müziği En iyi Anlatan Filmler

singles... filmin grunge ı anlatmak gibi bir kaygısı yok ama soundgarden ve alice in chains'in, çok kısa da olsa, canlı performanslarını gösteriyo, 90ların başında seattle da geçiyo; eddie vedder, jeff ament ve stone gossard, matt dillon'ın grup arkadaşları; chris cornell'in de çok küçük bir rolü var...

hair rock müziğini, felsefesini ve davasını inanılmaz derecede başarılı bir biçimde anlatıyo, ben sonunda sinirlendim, küfür ettim, lanet ettim... seyredin...
 
kimse nasil bahsetmemis anlayamadim.. AIRHEADS diye bir film var. 3 kisilik bir rock grubu (the lone rangers) bir radyo istasyonunu basiyorlar. sahane bir komedi filmi. ayrica lemmy de oynuyor bu filmde. ve bir de "lemmy ile tanri kapissalar hangisi kazanir?" seklinde bir soru vardi ki onun cevabini yazmiyorum.. filmi izlememis olan arkadaslar bir dusunsunler bakalim.. kim kazanir?

ve yine sadece 1 kisinin aklina gelen THIS IS SPINAL TAP filmi var ki son 1 ay icinde 3 kere izledim, zaman bulursam tekrar izliycem. ayrica spinal tap'in mp3'lerini indirdim komple, o derece guzel birsey.. ve yine elemanin karisinin islere karismasiyla candice night'in ritchie blackmore uzerindeki etkisi arasinda paralellik kuruyorum ben ya neyse..

ayrica nesi rock onun, basbayagi blues diyeceksiniz ama bence THE BLUES BROTHERS da bu muzikle son derece alakali. heavy metalin temelinde yatan bir muzik bir defa.. ayrica elvis'in jailhouse rock parcasi var.. ve yine john belushi'nin kendini blues'a vermeden once deli metalci bir genc oldugunu hatirlayalim.

sonra CROSSROADS var tabii ki.. film boyunca bol bol guzel muzikler, johnny winter'in elektrigi icat etmesi ya da blues'un iyi bir insanin kendini kotu hissetmesi ile ilgili ozlu sozlerin uzerine final sahnesi super gidiyor.

SCHOOL OF ROCK her ne kadar komedi olarak incelediginizde vasat bir film olarak karsiniza ciksa da, benim su ana kadar izledigim filmler arasinda rock'in ne oldugunu en basarili sekilde anlatani diyebilirim... rush, led zeppelin gibi gruplarin odev olarak verilmesi bence olayi ozetliyor zaten.. onune gelen her turlu gurultuye rock demeyi adet edinmis olan genc arkadaslarimiza da (ki yogun bir yoz kultur bombardimani altinda yetistikleri ve kendilerine muzigin her turlu formu guzel ambalajlarla sunulmadigi icin kendilerine kizamiyorum aslinda) guzel bir ders oldugunu umarak izledim ben bu filmi.

THE WALL filmi var tabii ki. ondan zaten yeterince bahsedilmis.

Kim oldugunu hatirlayamiyorum ama bir kisi THE SONG REMAINS THE SAME demis, bu saptamayi yaptigi icin kendisini tebrik ediyorum. Kesinlikle defalarca izlenip her seferinde yeni seyler ogrenilmesi mumkun olan bir hadise bu.

ve tabii bir de bana heavy metal'i cok guzel anlatan filmler olarak TOSUN PASA, SABANOGLU SABAN ve SUT KARDESLER'i veriyim ornek olarak :)
 
ucantekmeler demiş ki:
kimse nasil bahsetmemis anlayamadim.. AIRHEADS diye bir film var. 3 kisilik bir rock grubu (the lone rangers) bir radyo istasyonunu basiyorlar. sahane bir komedi filmi. ayrica lemmy de oynuyor bu filmde. quote]

ya evet duydum bunu, hatta soundtracki var bende ramones fln vardı, ama seyredemedim bir türlü... bi rde bir film var adını fln hatırlamıyorum, 7-8 yıl önce fln gecenin bir yarısı atv de tesadüfen seyretmiştim, dave mustaine, lemmy, ozzy vs, isimlerini bilmediğim ya da şu anda hatırlmamadığım bir sürü glam grubuyla, groupileriyle yapılan söyleşiler vs vardı, hatta ozzy mutfağında üstünde sabahlığıyla bişeyler anlatıyodu, belgesel tadında birşeydi... sonra bir daha hiç bir yerde rastlayamadım... bilen gören duyan var mı acep?
 
airheads filminin soundtrack listesi :

1. born to raise hell - motorhead with ice- and withfield crane
2. i'm the one - 4 non blondes
3. feed the gods - white zombie
4. no way out - dgeneration
5. bastadrizing jellikit - primus
6. london - anthrax
7. can't give in - candlebox
8. curious george blues - dig
9. inheritance - prong
10. degenerated - the lone rangers
11. i'll talk my way out of it - stuttering john
12. fuel - stick
13. we want the airwaves - ramones

esasmaryJane demiş ki:
bi rde bir film var adını fln hatırlamıyorum, 7-8 yıl önce fln gecenin bir yarısı atv de tesadüfen seyretmiştim, dave mustaine, lemmy, ozzy vs, isimlerini bilmediğim ya da şu anda hatırlmamadığım bir sürü glam grubuyla, groupileriyle yapılan söyleşiler vs vardı, hatta ozzy mutfağında üstünde sabahlığıyla bişeyler anlatıyodu, belgesel tadında birşeydi... sonra bir daha hiç bir yerde rastlayamadım... bilen gören duyan var mı acep?
bahsettiğin film : The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years
 
bir de yazmayi unuttugum DETROIT ROCK CITY var. kiss konserine girmek icin kendilerini yirtan bir avuc genc insanin basina gelen enteresan olaylar (gazetelerin film tanitimlari gibi olmasin diye ugrastikca daha cok benzedi)...

ve tabi yine mutlaka bahsedilmistir ama benim unuttugum: WAYNE'S WORLD. ilginc bir not: bu filmde al bundy olarak tanidigimiz ed o'neill oynuyor ufak bir rolde.

mericeyn: bahsettigin filmi bulursan buraya yaz mutlaka, merak ettim...
 
bilmiyorum ilgilenen varmidir ama JUBILEE diye bir film var yönetmeni derek jarman film ingiltere sokaklarında geciyor punkın dogusu felan hatta post modernizme kadar bircok olayada inceden dokunan bir film umarım izleyen birileri cıkarda konusuruz film hakkında ...ustelik filmde ADAM oynuyor ..adam =ADAM AND THE ANTSin adami.tvden siouxsie and the banshees gozukuyo .sokakta THE SLITS araba parcaliyor .suzi pinns in sarkısı caliyor arada ve cok daha fazlası kısacası punk muzik dinleyicisini mest etcek hersey var filmde...
 
Geri
Üst