Amfi Seçimi

Herkese selamlar,
2 yıldır gitar çalıyorum ve 1-1.5 yıl kadardır mooer ge300 kullanıyorum. Epey bir zamandır amfi alıp analog setup kurma hevesim var. Yakın çevremde alabileceğim ve kendime uygun gördüğüm ikinci el olarak 2 amfi var. Bunlardan birisi blackstar ht5r mk2 (12.000 tl) , diğer model roland blues cube hot 30w (15.000 tl). Genel olarak çok sert tonlar çalmıyorum, clean ve hafif overdrive ağırlıklı çalıyorum, ikinci elde benzer fiyat aralıklarında önereceğiniz farklı modeller olursa da duymak isterim.
Bu 2 amfi için kendime uygun yazma sebebim en başta 0.5w kullanım imkanının olması. Hem evde hem de stüdyoda grup ile kullanmak istiyorum. ht5r modeli sizce provada kullanım için yeterli olur mu?
Amfilerden her ikisini veya birisini deneyenler varsa, bilgi sahibi olanlar varsa fikirleriniz nelerdir? Hangisini tercih etmeliyim?
Lambalı amfinin taşınmasının riskli olduğu söyleniyor, detaylı bilgiye sahip değilim fakat 1 2 haftada 1 araçla çok sarsmadan taşınması bir problem teşkil etmez diye düşünüyorum?

Son soru belki de biraz kişisel zevke kalacak ama amfi almak için prosesörümü satmam gerekiyor. Sattıktan sonra pişman olur muyum diye de düşünüyorum. Prosesörde toplasan 3 4 farklı efekt kullanıyorum bu yüzden amfinin yanına birkaç pedal alırsam daha çok tatmin olacağımı düşünüyorum, sizce yanlış mı düşünüyorum?
 
Geri
Üst