Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ben hem all tube hem hybrid kullandim. Ikisinin de fazla sesini acamadigim icin de ev ortaminda ampli meselesinden vazgectim. Eskiden altta sorun cikaricak aile yoktu ama 80 daireli apartmanda, bebekli bir aile de tam alt katimiza yerlesti : )


Ben de elimdeki oldukca kaliteli bir hi-fi'ye iyi bir processor baglayip takilacagim. kolonlar da baya ust duzey. 2. ellerine baktim 900-1000 lira arasi gidiyor hala daha. bulmak mumkun degil artik uzakdogu mallari satiliyor sirf.. Ev ortaminda ses de pek acamiyorsan ugrastigina pek degmiyor. Acikcasi yine istedigim levelda olmazsa bir de ust duzey bir kulaklik edinme planlarim var..
 
transistörlü = tech 21 tm60
hybrd = marshall avt100
alltube = marshall jcm 2000 dsl 401

ev için en ideal amfi tercihleri bana göre

tabi kullanmadığım amfiler için birşey diyemem.aslında bunlar bile ev için fazla :)

birde eskiden peavey studio pro 112 amfim vardı , drive açısından oldukça yeterliydi transistörlü bir amfi için.
 
Arkadaşlar, Behringer Vintager AC108 nasıldır acaba? 15 Watt, Lambalı, 300 lira, bu fiyata pek bir şey beklememek gerek değil mi?

behringer.behringervintagerac108.jpg


http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1568&gid=86
 
Sesini pek acamazsin bunun dostum. Ozellik olarak cok guzele benziyor ama daha iyi built-in EQ'ya sahip bir de Ibanez ValBee var. Spikeri cok kotu diyorlar. Bunu acik ortamda cok ses veremedigi icin mi soyluyorlar, yoksa ev ortaminda kisik seste bile kotu ses mi veriyor diye soyluyorlar bilmiyorum. Bu tarz tube ampliler ev icin cok uygun. Fakat barda falan cikacaksan is gormezler. Ben bara Hybrid amplimi goturuyordum o yuzden eskiden. Ev icin bu tarz bi sey alsan daha iyi diger tum modellere gore.. Ikisi de uyar. Yanlarina illa pedal istiyorlar yalniz. Haberin olsun.
 
Şimdi şöyle ki, önceki sayfalarda nispeten daha pahalı modeller yazmışsam da yakın zamanda yüksek fiyatlı bir ürün alamayacağım sanırım. Gitara gidecek paranın çoğu şu aşamada (amfi de önemli biliyorum tabi) O nedenle fiyat aralığım bayağı bir düştü. 300 liraya bu Behringer'i görünce şaşırdım, bir de lambalı (hibrid midir bilmiyorum). Barda filan çıkacak değilim, ev için alacağım.
 
Hayir amfiye baktim Tube Ampli amfi bildigin lambali vintage amfi. Ama bunu alacagina 400 TL'ye Ibanez ValBee var. Ikisi arasinda da evde fazla ses acamayacagin icin hic bir fark hissedilmez. 6.5 inchlik bir spikeri var ValBee'nin biraz dusuk kaliyor. Yuksek seslerde bozulma yapiyor diyorlar. Olabilir dogrudur. Ama 5W zate sesi full acamazsin. maksimum 2'de kullanirsin ev ortaminda. Dostum sonucta bunlarin yanina pedal da alacagin icin , ben olsam Mid ayari vs. icin ValBee tercih ederdim. Ama oburu de oldukca ucuz. Bu tarz amfiler ev icin oldukca ideal gercekten.. Alabilirsin Marshall MG'lere gore cok daha guzel clean soundu alirsin. Distortion da senin zevkine kalmis.. Pedallarla deneye yanila ugrasirsin.
 
Valbee'yi de değerlendireceğim, onun buna göre artısı Mid ayarı vs., bunun (artı bir yönse eğer) 5 W yerine 15 W olması ve hoparlör çapının daha büyük olması. Öte yandan Behringer'i alanların bazıları lambayı değiştirmişler (hatta değiştirmeyi önermişler), daha iyi oluyormuş (bunlar kulak dolgunluğu şeyler tabi, mışlı konuşmaktan hoşlanmam ama görmedim, denemedim) Öte yandan dediğiniz gibi Mg'lerden filan daha iyi olsa gerek bu lambalılar. Behringer'in ton karakteristiği nasıldır peki sizce?

Ekleme: Videolarına baktım da pek bir şeye benzemiyor gibi sesi, hoşuma gitmedi açıkçası, Valbee'ye baksam daha iyi olacak gibi ya da son çare Mg'ler ya da Ibanez TBX'lerden bir şey..

Peki, 400 liraya 15 Watt'lık Marshall MG15FX mi alsam, Valbee mi alsam yoksa daha da ucuza 30 Watt'lık Ibanez TBX30 mu alsam sizce? 15 Watt'lık transistörlü amfi bile evde bayağı ses veriyor, 5 Watt'lık lambalı nasıl olur?
 
Valbee : ) olmazsa da epi valve jr hepsi guzel. neden valbee diyorum, vintage amplilere hic ozellik vesaire koymuyorlar. FX loop var, record out var. 2 kanal var. Clean/boost .. processorlerle falan millet ayarliyor takiliyor. ozellik olarak iyi ampli bence.
 
Yeter dostum merak etme ben 12'' spiker ile 2W lik lambaliyi kullanamadim dogru duzgun. Oda sartlarinda pek iyi olmuyor :) Benim eski hocam da zaten 100W Marshall Valvestate kullanirdi seneler evvel. Sesi 1'de falan kullanirdik.. Hepsinin 1'de verdigi ses yuksekligi aynidir diye tahmin ediyorum. 2W tube 5W tube de olsa 1.5 tan sonra ses muazzam bicimde artiyor. sonra en sona getirsen de getirmesen de ses baya acik oluyor ilk parlamasi disinda pek artis olmuyor. volume pot 6-10 arasi birbirine cok yakin yukskelik olarak yani.
 
valbee oldukça highgain bir amfi tek başına pedalsız bile tatminkar drive vermekte. tek negatif özelliği küçük hoparlörünün olması. direct out çıkışıda oldukça başarılı .
 
Peki bu kucuk hoparlor ne gibi handikaplar yaratiyor mesela ? Kisik ya da orta ses seviyelerinde bir problem cikariyor mu ses kalitesini mi dusuruyor ? Modifiye imkani yok mudur ?
 
Ben bunlarin icinden ValBee yi alirdim. kullandigima deger en azindan. Biraz zahmetli oluyor lambali ampli kullanmasi ama, tonlar icin deger. Mg 15 dedigin sadece gitarin sesini duyman icin uretilmis hic bir ekstrasi yok.
 
progressiva demiş ki:
Peki bu kucuk hoparlor ne gibi handikaplar yaratiyor mesela ? Kisik ya da orta ses seviyelerinde bir problem cikariyor mu ses kalitesini mi dusuruyor ? Modifiye imkani yok mudur ?

küçük hoparlör pes sesleri büyük olanlara göre daha verimsiz yansıtır. aslında valbee okadarda kötü değil ama normal amfi mantığıyla yükses sete çalmaya çalışınca kaldırmıyor. ekstra kabin çıkışıda yok sanırım. ancak kendiniz bir kabin yapıp (ohm değerine dikkat ederekten) hoparlöre giden kabloyu yaptığınız kabine bağlayabilirsiniz.valve jr beğenmiyorum tek başına çok yetersiz çok sağlam bir preamp bağlamadan sonuç vermez. çok sağlam preamp alabiliyorsam niye valve jr alayım :) fx loop yok , master volume yok , eq yok :) bluesy tonları sevenler için hesaplı bir alternatif fakat haighgain için biraz masraf yapmak lazım valve jr için. ha modifiyeye çok açık , boş bir subaru impreza gibi :)
 
Geri
Üst