Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Selam arkadaşlar uzun zamandır forumu takip etmekteyim ve işime yarayan bir çok bilgi edindim bunun için hepinize çok teşekkür ederim.

Şimdi gelelim benim sorunuma :)

Benim gitarım Epiphone Les Paul Standart Plus Top.Sap manyetiği seymour duncan sh1.Köprü manyetiğinde ise Steve morse dimarzio dp200 var.Amfim ise ibanez tbx15r.Pedal prosesor yazıp uzatmıycam.Yaptığım müzik türüne gelirse hertürlü takılıyorum diyebilirim.:) ama genelde 80'ler ve alternatif özel ilgi alanım.

Şimdi sizden yardımınızı isteyeceğim konu bana amfi önerilerinde bulunmanız.Çaldığım tarzı,ekipmanı göz önüne alarak bana hangi amfileri önerirsiniz.Ev için olduğunu belirteyim. :)

Şimdiden teşekkürler hepinize..
 
merhabalar kardeşim... 1. si evde kullanıyorum diye üstüne basa basa söylemişsin.. ki tbx15r ev için en ideal amfilerden biridir. üstündeki overdrive tonları gayet tatmin edici.. sadece reverb ü dandik belli belirsiz.. onuda mazur görecen artık.. ama 4 band ekolayzer olsun gain olsun güzel amfidir tbx15r.. ama efect falan arıyorsan bir procecor veya analog set dizebilirsin ufak ufak toparlarsın analog setupını.. bence amfini değiştirene kadar pedal veya procesor e kayman yönünde... ama illede amfi alıcam diyosan senin tarzına en çok uycak amfi FENDER amfilerdir.. frontman serisinin fiyatlarıda uygun alırsan onlardan al.. iyi günler.. sevgi ve saygılarımla..
 
bütcen varsa al bi jcm bakma arkana.
Stratla pek beğenmedim cleanleri belirsiz drivelerı yetersizdi.
Fakat Lp'le cok iyi ton alabilrsin.
Master kısıp vol acarak da tube sound alırsın.
Böylece evde sorun yaratmaz.
 
Orange bulman çok zor. Türkiye'de distrübütörü yok diye biliyorum. Blues Junior en idealidir ev ortamı için. Ben LP Custom'la VOX AD30VT-XL kullanıyorum ve memnunum. Bir de Tech21 TM30 a bak. Baya revaçta şu aralar.

Kolay gelsin...
 
dsl401 bence.Bj den daha iyi unuttum onu...
tsl601 le yakın soundu var"mış".
Zuhaldeki eleman öyle dedi.Dsl denemek istedm tsl dene aynısı dedi..
 
amfi alıcam fakat karar veremiyorum.DRİVE'ı benim için daha önemli.. Evde çalıcam sadece, tek ekipmanım zw-45 wah pedalı. Distortion'u eğer amfiye fazla para verirsem amfiden alıcam. Zakk Wylde'ın tonuna yaklaşmak ve ayrıca Paul Gilbert'ın tonuna da yaklaşmak istiyorum. pallmute yaptığım zaman gilbertın o tok sesini almak istiyorum ama bende asılınca da sağlam ses gelsin istiyorum. Max 1 milyara çıkabilirim şu an..Önerileriniz nelerdir?
 
Illa amfi diyorsan TM 60 derim abi. Git Senkoptan ver siparisi 1 kere alacaksin sonucta. TM 60 daha detayli bir alet. Gercek TM o yani. Evde lambali ampli kullanabileceksen ve sifir olarak temin etmek istiyorsan ayni fiyata Marshall Haze 15 var. Cok da kotu bir amfi degil. Uygun pedal takviyesiyle soundu oldukca degisiyor. Lambali bir amfi. AVT tavsiye etmem. Ama modelleme acisindan baska ekipman kullanmayacaksan ilk sansamp modeller destegine sahip oldukca kaliteli bir amfi olan Tech 21 TM 60 olsun.
 
tm60 diyorsunuz da çok fazla parası onun ya, max 600 falan verebilirim ben, param gitara gitti çünkü komple, roland hakkında hiç yorum olmadı, tm30 roland'a doğru gitmeye başladım gibi zaten..
 
Drive'i amfiden alip istedigin tonlara yaklasmak istiyorsun da, boyle bir sey mumkun degil acikcasi. Distortion'i amfiden alip da unlu muzisyenlerin tonlarina hem de Roland , Marshall AVT gibi amfilerin tonlari ile yaklasmak hayalden ote bir sey. pedallar ile destek saglarsin kendine. Illa detayli ton istiyorsan amfi yerine processor + kulaklik vs tercih edebilirsin en kolay boyle olur.
 
Anlıyorum da hedefim öyle çok da büyük değil, elimde marshalll mg30dfx var, onu satıp başka bir şey alıcam, almayıp pedal mı alsam, sorular gittikçe artıyo.
 
Mg yi satın.Satabilirseniz zakk'ı da satın.
Önce gitar sonra amp sonra pedal sonra manyetik(isterseniz) almak gerekir.
Tavsiyem bunları sattıktan sonra üste az para koyup Fender bj+sd1 almak.Paul ü vermesi icin cok daha gercekci bir yol.
Ha 1000lira verdikten sonra TM60 almak da iyi bir secenek.
Fakat birisi gercek tube sound öbürüsü taklit.
Evet burda tartışma cıkabilir ama bu bir gercek.pre ve power lambaları taşıyan Blues junior ne de olsa :p
Bj'ı tercih ederseniz yarın bir gün alltube işlerine bulaşmamış olursunuz.
Bj önüne bir drive pedalıyla coğu tona yaklaşacağınız kesin.Ne de olsa lambalı.
 
o da çok pahalı be kont87 :) blue junior.. Gitarı bugün aldım, mg30dfx..moralim bozuldu zaten deli gibi, gitardan ses gelmiyo resmen..!! başka napabilirim., marshallın ma sanırsam serileri gelicekmiş zuhale 2 hafta sonra..Ne biliyim. Napmak lazım..pallmute yapınca sesin böyle kaliteli gelmesini istiyorum, bendlerde kaliteyi hissediyiyim falan..öneri?
 
Hocam tuşe hissiyat istiyorsanız BJ 2. el bakıcaksınız mecburen.
Ha cıncınlı:)D) tonlar istiyorum derseniz tavsiyem ibanez tbx serisi amp.lerde tonlar cıncınlı ve sustainli geliyor.
O da tatmin etmezse mesa boogie:p
Not:mesa'yı şakasına söyledim.
 
Geri
Üst