cort x6 yeni başlayan birine sorun çıkarırmı?

Amfi alırsan iyi olur. Bi süre böyle çalarsın, zamanla processor falan alırsın, keyfin yerine gelir. Şimdi gereği yok tabii.
Güvenilir olduğu takdirde, 2. el alabilirsin tüm ekipmanlarını. Böylece bir gitara 400lira civarında para vermektense bu paraya bir de amfi almış olursun. Yok ben para veremem ona diyorsan, evinde müzik seti varsa direkt ona bağlarsın. Tabii distortion falan olmaz. Bilgisayarın varsa bir de processor programı yükleriz bilgisayarına, ses biraz gecikmeli gelir ama ara sıra heyt ulan dersin en azından :D
Bu arada normal kullanılan hiçbir gitarın fretleri 1 yıl sonra falan dökülmeye başlamaz, nasıl kullanıyorsunuz gitarları,napıyorsunuz klavyeye bilmiyorum abi..
Güvenilirse, gitar+amfiyi 2. el almanı öneririm. Hem ucuza gelir, hem ekipman tamamlarsın. Toplam 400-450 lira falan verirsin.. 2 yıl sonra ikisini birden az bir zararla satıp yeni ekipmanlarına geçersin.

ALIM-SATIM bölümüne göz gezdir bakalım, 350-400 lira civarı temiz bir gitar bulmaya çalış derim. Bu düşündüğün 2-3 gitardan da çok daha iyisini bulabilirsin. Ben bu aralar geziyorum baya,gözüme çarparsa haber veririm ama sen de bakın.
 
hocam ben bugün yarın getirtcem gitarı 0 istiyorum.tromolo kolu olmaması iyi bişeymi kötümü?
bide önceki sayfada sorduğum soruları cevaplandırırsanız sevinirim
hocam bütcem gitar için max 400 amfi hariç
 
yeni baslayan icin tremolo bi sey ifade etmez. oyle gayt guyt elinle oynarsin sesi yamultursun keyif yaparsin o kadar. iyi kullanamadiktan sonra yani:) Bi de X6'da tremolo olsa ne olur olmasa ne olur hehe. Yalniz simdiki ibanezleri bilmiyorum ama Cort X-6 eskiden oyle cabuk eskiyecek bir gitar degildi. Orta seviye sayilirdi yani bizim yas grubu icin. Kotulerden bir kademe ondedir o gitar. Cort Viva Gold da bakabilirsin. o da ayni civar. Sifir olarak bulabilirsin. Amfi de 2. el temiz Roland Cube 15X falan bul ki efektoru de olsun. takilirsin evde krallar gibi.
 
viva gold bulamadım mydukkanda.progressiva sen önerirmisin x6 yı napayım hiçbişe bilmiorum gitarla alakalı onuda hesap et beni bıktırmasında.tonu hoşuma gitti
 
kevingarnett demiş ki:
progressiva demiş ki:
DX imis. : ) http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=632&gid=110 biraz pahali galiba aradiklarina gore ama calarken zevk de alirsin ve ilerlediginde de hemen degistirmek istemezsin bence. guzel gorunumlu klas bir gitar bu

hocam naptınya 700 tl bu benim gücüm yetmez :D

budsolo benim bir arkadaş vardı elektro çalıyodu ona sormuştum x6 sana en uygun dedi sesi grg170 dx daha iyidir dedi o açıdan dedim.o epiphone uda sormuştum ama iyi markaların kötü gitarları dedi :)

o arkadaşına selamlarımla birlikte iyi markanın kötü gitarı = grg170dx :)
tamire gelmişti bi ara öyle brinin eski gitarıydı, yok arkadaş o gitardan adam olmaz...mümkün değil olmaz, bi b.k olmaz hatta...Lp100 ne kadar adam olur bilmem ama olur muhakkak birşeyler...kesinlikle lp100 tavsiyemdir eğer o 2gitar arasında kalırsan...vigiliante in de dediği gibi Cort doğru ayarla çok iyi yollara gelebiliyor ve eminim,Cort'un her gitarı yaklaşık fiyattaki ibanezlere koyar geçer...ibanez kadar uçurum bi gitar markası görmedim ya iyi ya kötü ortası yok...neyse kavga çıkmasın çok fanı var ibanezin ama kötü marka :)
 
x6 nın ayarsız olduguna emin oldugum, floydla ilk etapta "debellenmenin" çok mantıksız oldugunu tahmin ettiğim için kx5 derdim o 2 gitar arasında...ama sıfır alacaksan çok daha iyi alternatifler sunabilirim :)400lira falan o gitarlar çünkü.
 
kevingarnett demiş ki:
viva gold bulamadım mydukkanda.progressiva sen önerirmisin x6 yı napayım hiçbişe bilmiorum gitarla alakalı onuda hesap et beni bıktırmasında.tonu hoşuma gitti

Dostum Yildiray35 diye bir arkadas var. Kendisi ile ayni semtte yasiyoruz. Elinde tertemiz bir Cort vardi. Uygun fiyattan satiyordu sanirim. Magazadan alinmis kadar temiz. Istersen kendim gidip gitara bakabilirim bile sana yardimci olmak acisindan. Sanirim onun elindeki tum bu gitarlardan daha iyi ve bildigin magaza koy satilir sifir olarak 2. el olduguna inanmazsin. arama yapip yazar ismine yildiray35 yazarsan ilanini gorursun. Kendisini hic bir sekilde tanimadigimi da ekleyeyim. Sadece incelemen maiyetinde soyluyorum. X-6 yeni baslangic icin isini gorecek gitarlardan ama sabit koprulu alirsan daha az sikinti yasarsin. Arkadaslarin dedikleri gibi gercekten surekli akort kacirma var. Tel kilitleri hic bir ise yaramiyor. Ibanez Joe Satriani 100 bile kullansan bu boyle. Emin olabilirsin. Acikcasi o gitar da JS signature olmasa 1000 Tl civarina satilirdi herhalde. O yuzden cok takilma yani senin verecegin paranin iki kati fiyatli gitarlarda da super iscilik mevcut degil. TR'de pahali bu gitarlar ama yurtdisinda cok ucuz. Ona gore dusun yani. Orada 2. el 100$'a falan alirlar X-6 yi : )
 
Öncelikle Türkçe yazmaya çalışalım, hadi büyük-küçük harf ben de dikkat edemiyorum ama en azından yeni kelimeler türetmemeye çalışalım.

Ben olsam misal, cort katana lara bi bakardım 2.el, hem sabit, hem set-neck, hem manyetik olarak orta üstüdür...Epiphone lespaul lere bakardım,cort un o aralıktaki modelleri misal...
 
Abi hiç x6yla başlama derim klavyesi çok rahatsız teller bi parmak ilerde sürekli de akor kaçırıyor, bence o fiyata bi ibanez falan alabilirsin çok daha memnun kalırsın veya ben washburn wr154 kullanıyorum ama değiştireceğim o da başlangıç için iyi bi gitardır x6 ayarında olmasına rağmen klavyesi daha rahattır akor çok fazla kaçırmaz tonlarından da memnunum, almak istersen bana özel mesaj atabilirsin, tabi burda konuşmak doğru değil bunları.
 
toxin demiş ki:
Abi hiç x6yla başlama derim klavyesi çok rahatsız teller bi parmak ilerde sürekli de akor kaçırıyor, bence o fiyata bi ibanez falan alabilirsin çok daha memnun kalırsın veya ben washburn wr154 kullanıyorum ama değiştireceğim o da başlangıç için iyi bi gitardır x6 ayarında olmasına rağmen klavyesi daha rahattır akor çok fazla kaçırmaz tonlarından da memnunum, almak istersen bana özel mesaj atabilirsin, tabi burda konuşmak doğru değil bunları.

x6 çok hayvani floyd kullanılmazsa akort kaçırmıyor, sapı etli ve ergonomik, manyetikleri kötü,akor değil akort akor başka birşey,cort un düşük seviye gitarlarında şart olan şey, gitarı alın, yan dükkandaki luthier e verin...olay bu kadar basit aslında.
 
Uğraşma bence luthierlerle başka bir gitar al geç benim arkadaş hiç tremolo kullanmamasına rağmen teller hep uzak kalıyodu klavyeye, ayarsız bi gitar bence değmez almana, gitardan soğutabilir seni.
 
x6 için konuşuyor ama nedense hep tekrarlıyor aynı şeyi :) Sap-köprü ayarlarını doğru yapmazsan en kral gitarı da alsan eline 1cm boşluk olur klavye ile arasında.grg170dx te de eşdeğer bir köprü sistemi olacağı için yine akord kaçıracaktır.Tavsiyem ilk gitarda hep "sabit" köprü den yana...
 
yani tremolo kolu olmayan gitar.tremolo kolu olmaması dezavantaj değilmi
ama x6 floyd rose olduğu için grg ye göre daha çok akord kaçırır diolar.hocam sen olsan hangisini tercih edersin grg170dx mi x6 mı.rock,anadolu rock işte manga tarzı falan çalıcam ona göre artık karar vermek istiyorum.şu anda ibre grg ye döndü :D
 
sabit de olsa ucuz bir sistem esner, aşınır vs vs yine sorun çıkartır bence, ben yeni başlayan birine gitardan soğumaması için floyd önermiyorum, akort ederken çekeceğin sıkıntı bile yeter buna, bir teli akortlarken karşıt teli tam tersi yönde gidecek o dengeyi tutturmaya alışman çok uzun süreni alabilir ve sırf akort etmemek için gitar çalmamayı seçebilirsin...Bence kesinlikle yeni başlayan birisi sabit köprü ile başlamalı, ihtiyaçlara göre floyd rose lu gitar alınır, bir gitarda tremolo olması o gitarın iyi olduğu anlamına gelmez.Tremolo olmaması dezavantaj da değildir.Farklı 2sistemdir sadece.
 
Geri
Üst