Kutusu açıldığında direk fiyatı yarıya iner diyorlar çünkü insanların birbirine güveni kalmadı... Resmen köprüsü paslanmış, üzerinde envai çeşit çatlak kırık olan gitarları sıfırdan farkı yok, çok az kullanıldı, aldığımdan beri vakit bulamadım, sıfır ayarında diye satan tonla insanda var, hakkaten 1 kere denemiş olup beğenmedim satıyorum diyende var, çok uzun süre kullandığı ama temiz baktığı gitarı satarken yeni aldım az kullandım diyende var... Dediğiniz gibi herkes birbirini dükükleme peşinde. Dürüst insan sayısı az. O yüzden kurunun yanında yaş da yanıyor. Hakkaten az kullanılmış hatta sadece denenmiş ürünler haşadı çıkmış gitarlar ile ikinci el sıfatı altında aynı kefeye konuyor...
Bende "tamamen kişisel olarak" döviz üzerinden satış yapan kişilerden enstruman almıyorum veya takasa girmiyorum. Bu bir müzisyenin yeni ekipmaları denemek için, kendi ekipmanını elden çıkarması yada başka bi müzisyenle değiş tokuş yapmasını ikinci plana atıp, işe tamemen para kaybetmiyim, edebildiğim kadar çok kar ediyim diye ticaret kafasıyla yaklaşmak gibi geliyor. Buda benim hoşuma gitmiyor açıkçası. "İstisnalar hariç" ben türkiyede kimsenin dolar üzerinden maaş alıp, enstruman alırken müzik markete dolar verdiğini sanmıyorum ki satarkende dolar kuru üzerinden satsın... O yüzden "tamamen kişisel olarak" TL üzerinden enstruman satanlardan alışveriş yapıyorum...