1400 Liraya Satamadığım Blues Junior

Mesajina asla katilmiyorum argumanlarim da hazir ama amplifikatore anfi dedigin icin cevap vermeyecegim cunku anfi kelimesi benim tansiyonumu cikartarak tartismayi kisisel boyuta tasiyor 🙂 Amfi de oyle belki ama o en azindan makul insanlar arasinda kabul gordu....Anfi diyen adam telefonunu da sarz edecektir cunku...
konuşma dilinde anfidir. hoperlör mü diyosun konuşurken yoksa hoparlör mü?

@Can Temtek Modifiye meselesini duyunca dayanamadım patlaştım. 35545 eklentisini görüntüle @BLACKHELL 'e katılıyorum en basitinden pedal için toplansak herkes biryerde denese belki biraz hızlanma olur gibi. Çünkü kaaç tane yardım konusu çıldı "xx pedalı aldım videoda ki gibi çıkmadı "diye , çözüm konuşabilsek ne güzel aslında..
ohaaa ohaaa ohaaa 😀 anfi karşılığı dövne 😀 amfi demeyin tahrik oluyoruz.

Konuşma dilinde de anfi değil hocam, yanlışın var. Hatta dünyada öyle bir kelime yok. Olay sadece konuşma esnasında kulaktan kulağa "m" harfinin "n" harfi olarak hatalı şekilde aktarılmasından kaynaklanıyor, yani asimilasyon mevcut. Genelde hi-ficiler anfi der çok fakat kesinlikle yanlış. Zaten kendisi de ingilizce amp'den veya fransızca amphi 'den geliyor. Bizde de oradan aparma olarak çevrilmiş bir kelime. Türkçesi yükselteçtir.

Burasi forum ve yazi dili kullaniliyor. Ama onemli degil, konusma dilinde de olsa anfi denmez. Ancak bunu hatali telaffuz ettiginizi bastan kabul ederek soyleyebilirsiniz. Ama ikinci ornek daha kotu, daha pespaye: hoparlor dilmize Fransizca karsiliginin telaffuzundan yerlestigine gore (haut-parleur) hoperlor diye okuyan adama yakistiracak sifat bulmak benim icin biraz zor. Bunu bir ogretmen ornegin sinifta ogrencisinden duysa, o cocugun agzina tokadi kapatmasi lazim.

O değilde herkes piyasa şöyle kötü ,piyasa böyle ölücü deyip duruyor.Ben değilim ,sen değilsin,kim arkadaş bu piyasa?Kim belirliyor bu ikinci el ve ölü fiyat kurlarını ?😀

O değilde herkes piyasa şöyle kötü ,piyasa böyle ölücü deyip duruyor.Ben değilim ,sen değilsin,kim arkadaş bu piyasa?Kim belirliyor bu ikinci el ve ölü fiyat kurlarını ?😀
Bana göre bir kişi belirliyor. Nasıl mı? Mesela elimizde bir fender var. Piyasa değeri 3000 TL. Ben 3000 Tl'e koymuşum ilana, siz gidip aynısını 2000 TL'e koyuyorsunuz. Ne oluyor? Bundan sonra herkes "2000 TL'e aynısı var" , "bende o civara koyayım düşüyor fiyatı" gibi yorumlarla fiyatı aşağı çekiyor. Ben böyle düşünüyorum.

Çok düz mantık yaklaştığımı farkettim de, malumunuz piyasamız öyle bir piyasa ki anca düz mantık kurtarır yine kurtarsa 😀

Edit : Buna en büyük etkenlerden biri de büyük satış mağazalarının ani indirim kampanyaları. Kısa süreli yapılan bu kampanyalar ortalığın içine ediyor bana göre, evet alıcı için harika bir durum ama alıcılar kadar satıcılar içinde keşke harika bir durum olsa. Bir arkadaş vardı , Epiphone Propency Custom satıyordu yanlış hatırlamıyorsam. 2.el fiyatı sanırım normal seviyedeydi. Do-re bir indirim yaptı. %46 indirim yaptı o gitara. Ne oldu, adam da zararına satmak istemedi. Ama mecburen düşürdü fiyatını. En son case ile birlikte 1400 gibi bir fiyatı vardı. Hatta burda çok tartısması olmuştu falan. Alıcılar hep yapılan bu indirimleri sürekli indirimmiş gibi görüyor nedense. İndirim kampanyası bitse bile akılda kalan indirimli fiyattan ötürü, yeniden yükselen fiyatı pek makul görmüyor. Bu da satıcıyı kötü etkiliyor.

Son düzenleme:
@teomen kardeşim arz talep arasında denge yok, aslında ölü piyasa bu. Günlük hayat farklı mı? Birçok insana gore piyasada iş yok, yeni mezun çoçcuklar hele hele mühendislik vs okumuşlarsa neredeyse bunalımda LYS den çok KPSS dershanesi var o vakit batıyor olmalıyız ama şirketlere sorarsan da bir sürü açık pozisyonları var ama aradıkları pozisyona gore adam yok. Burada suçu iki tarafın birinde aramak yerine belki üçüncü bir aktöre yönelmek daha doğru, örneğin ihtiyaca gore düzenlenmemiş eğitim sistemi. Bizim gitarcı piyasasında da benim yargım, mevsimsel etkileri düşersek şayet, doğru ekipmanların o ya da bu sebepten dolayı potansiyel alıcıları ile buluşmaması. Örneğin ben eş zamanlı olarak Mark Knopfler Strat arayan adam gördüm, satan da lakin ikisi de aylardır mutsuz 🙂 Bunu yaratan etken ne ise piyasayı öldüren de bence aslında bu.

Bir de bazen daha az korkak davranmak da gerekebiliyor. Ben @raccoon kardeşime USA Lonestar Strat'ı direkt postaladım alması gibi bir zorunluluk da koşmadım beğenmez isen geri gödnerirsin dedim. O da benim için tesadüfen bulunduğu şehirde bir gitar baktı ve benim için satın alıp yolladı. Neredeyse kafa kafaya takas oldu biraz üstüne para da aldım ve böylece benim gitar çabucak da satıldı. Sanırım ikimiz de pek memnun kaldık. Buna benzer tonla örnek yaşadım. En büyük engel insanların deneme olanaklarının kısıtlı olması. Bunu aşan ekipman bence çok daha hızlı satılıyor.

Bana tek saçma gelen şey şu;
Bir aletin ambalajı açılırsa fiyat yarıya iner.
Niye insin? Belki en fazla 2-3 gün kullanmışım aleti.Her satılacak ürünün fiyatını yıpranma payı belirlemeli.Ben bu forumda ve forum dışında internetten çok ürün sattım.Belki çok pahalı ürünler değildi fakat yine de orta seviye fiyatlı ürünlerdi.Hani fiyat konusunda çok fazla illa benim dediğim olacak diye bi kaygım olmadı hiç birinde.Fakat gerçekten sıfıra yakın ürünleri sırf evlilik ve evdeki eşyaları boşaltabilmek uğruna 3 te 1 fiyatına verdim.Durumun bu şekilde olduğunu anlayan bazı arkadaşlar indirdi de indirdi fiyatı.Olsun canları sağolsun🙂
Sonuç olarak başta söylediğim gibi herkes birbirini düdüklemeye çalışmasa her ürün hakettiği değeri bulur.Sıfır ayarında ikinci el ürün iyi fiyata gider,yıpranmış olan ise daha düşük fiyata gider.Bence olması gereken en düz mantık bu.

Bana tek saçma gelen şey şu;
Bir aletin ambalajı açılırsa fiyat yarıya iner.
Niye insin? Belki en fazla 2-3 gün kullanmışım aleti.Her satılacak ürünün fiyatını yıpranma payı belirlemeli.Ben bu forumda ve forum dışında internetten çok ürün sattım.Belki çok pahalı ürünler değildi fakat yine de orta seviye fiyatlı ürünlerdi.Hani fiyat konusunda çok fazla illa benim dediğim olacak diye bi kaygım olmadı hiç birinde.Fakat gerçekten sıfıra yakın ürünleri sırf evlilik ve evdeki eşyaları boşaltabilmek uğruna 3 te 1 fiyatına verdim.Durumun bu şekilde olduğunu anlayan bazı arkadaşlar indirdi de indirdi fiyatı.Olsun canları sağolsun🙂
Sonuç olarak başta söylediğim gibi herkes birbirini düdüklemeye çalışmasa her ürün hakettiği değeri bulur.Sıfır ayarında ikinci el ürün iyi fiyata gider,yıpranmış olan ise daha düşük fiyata gider.Bence olması gereken en düz mantık bu.
Bunun olması için gitar alırken kozmetik olarak mükemmel olması, modifiyesiz olması, harcase'inin ve sertifikasının olması önemli yoksa beş kuruş vermem vs. diye ilan açan adam kendi kırık dökük gitarını (öyle fiyatlara öyle enkaz gitarlar gördüm ki katır tepse o kadar eskimez, insan gibi çalmak neden bu kadar zor acaba?) satarken bu gitar relic sayılır, hardcase yerine sağlam bir gigbag veriyorum hem ne önemi var, işte gövdede ufak! vuruklar var ama çalımı etkilemediği için fiyat indirme gereği duymadım diye ilan açmayacak. Bu mümkün mü? Tabi ki değil, vicdan olmayan yerde akıl nasıl hakim olacak ki? Bu anlattığın şey de neredeyse töre gibi, memnun olmasan da boyun eğiyorsun değişeceğini de sanmam.

Son düzenleme:
Kutusu açıldığında direk fiyatı yarıya iner diyorlar çünkü insanların birbirine güveni kalmadı... Resmen köprüsü paslanmış, üzerinde envai çeşit çatlak kırık olan gitarları sıfırdan farkı yok, çok az kullanıldı, aldığımdan beri vakit bulamadım, sıfır ayarında diye satan tonla insanda var, hakkaten 1 kere denemiş olup beğenmedim satıyorum diyende var, çok uzun süre kullandığı ama temiz baktığı gitarı satarken yeni aldım az kullandım diyende var... Dediğiniz gibi herkes birbirini dükükleme peşinde. Dürüst insan sayısı az. O yüzden kurunun yanında yaş da yanıyor. Hakkaten az kullanılmış hatta sadece denenmiş ürünler haşadı çıkmış gitarlar ile ikinci el sıfatı altında aynı kefeye konuyor...

Bende "tamamen kişisel olarak" döviz üzerinden satış yapan kişilerden enstruman almıyorum veya takasa girmiyorum. Bu bir müzisyenin yeni ekipmaları denemek için, kendi ekipmanını elden çıkarması yada başka bi müzisyenle değiş tokuş yapmasını ikinci plana atıp, işe tamemen para kaybetmiyim, edebildiğim kadar çok kar ediyim diye ticaret kafasıyla yaklaşmak gibi geliyor. Buda benim hoşuma gitmiyor açıkçası. "İstisnalar hariç" ben türkiyede kimsenin dolar üzerinden maaş alıp, enstruman alırken müzik markete dolar verdiğini sanmıyorum ki satarkende dolar kuru üzerinden satsın... O yüzden "tamamen kişisel olarak" TL üzerinden enstruman satanlardan alışveriş yapıyorum...

Son düzenleme:
Benim ilanı açma sebebim ikinci eli daha düne kadar 1700'lere giden amfinin (dolar düşmedi üstelik) şuan 1400'e alıcısının olmamasıydı.Konunun çok dışında tartışma çıkmış ve büyümüş.

Konu cok alakasiz yerlere uzamis gitmis.
Sahsi fikrim amfinin (dogru mu yazdim🙂 ) satilmamasinin baslica sebebi, sadece dogru musteriye denk gelmemesidir.
Yoksa normal fiyati 2200 tl olan bir cihaz egerki iyi durumda ve cok eski degilse 1400 tl gibi bir fiyata alici bulmasi cokta zor olmasa gerek...

İstanbul'da olsa alıcı bulurdu ama şehir dışı olunca işin içine kargo giriyor. Bu hafta yaşadıklarımdan sonra ben de bi daha kargo işine girmem. İki otobüs durağı mesafeden tablet paramparça geldi... 24 saat içinde bildirmediğim için ilgilenmediler bile. Aklınızda olsun kargoyu gelen arkadaşın yanında hemen açın.

Geri