Objektif

Yukarıda tanıtmayaçalıştığım üç grup da İstanbul'un nimetlerinden ve imkanlarından, sonuna kadar yararlanmışgruplardı. Gerek enstrüman bolluğu, gerek seyirci potansiyeli ve gerek isekonser verebilmek için lazım olan altyapılardı bu nimetler. Bir de bunların pek az olduğu veya hiç olmadığıyerler'de olan gruplar var; en önemlisi ve bugün bile varlığını büyük birözveriyle devam ettiren "Objektif" gibi. 1983 yılındaSamsun'da Vecdi Yücalan ve M. Turgay Asan tarafından temelleriatılır grubun. Vecdi Yücalan'ın olağanüstü çabalarıyla (okeymasasından adam kaldırıp prova yapmak veya düğün müzisyenine rock partisyonlarıöğretmeye çabalamak gibi) basgitarda Tayfun Çubukçu, davulda TuncayZigaloğlu ve vokalde de İbrahim Cantay olduğu halde grubun sonşeklini vererek çalışmalarına başlar. Samsun'da geniş bir dinleyici kitlesiyaratırlar. Kendi şarkılarını yazarak bu konudaki hedeflerini belirlerler. 1989yılında Gülhane parkında düzenlenen Altın Çınar Müzik yarışmasına katılırlar.Muhteşem bir kalabalık önünde şarkılarını seslendirip büyük beğeni alırlar.Aynı zamanda yarışmadan da genel klasmanda dördüncülük, rock klasmanında dabirincilik ödülü alarak Samsun'un yolunu tutarlar. 1990 yılında da ilkalbümleri "Tımarlı Hastane" piyasaya çıkar. Konserler,festivaller ve televizyon programlarıyla konumlarını iyice sağlamlaştırırlar.1993 yılında "Hayal ve Yaşam", 1996 yılında da "Kuşkular"albümünü yaparak uzun bir ara verirler. Bu arada İstanbul'a yerleşen VecdiYücalan, yepyeni elemanlarla gruba apayrı bir sesörgüsü katarak 2000yılında "Künye" albümünü piyasaya verir. Grup bugün, VecdiYücalan önderliğinde konser ve albüm çalışmalarına devam ediyor. Çekirdekkadro'dan bir tek Vecdi Yücalan var ama grubu yaşatma adına verdiğimücadele ve onur savaşı takdire değer bir özellik arzediyor...

www.birzamanlar.net sitesindeki köşemde yazdığım yazım'dan.
 
keşke akıl başa erken gelseydide Vecdi abimin tam olarak ne olduğunu daha erken kavrayabilseydim.16'dan sonra farkettim.müzisyen derlerdi.gerçekten öyleymiş.sevgiler abime.

eski grupların yeniden kurulmasıda güzel olay.sevindirik oldum.bide acil servis tekrar birleşse.bildiğiniz bişe var mı :?:
 
Acil Servis şu an ismini hatırlayamadığım bir barda lıve olarak çalıyor zaten..araştırmakta fayda var..
 
slm vecdi abi.göndermiş olduğun künye klibini zevkle izleyip dinliyorum.sğl.abi yeni albüm düşünmüyomusunuz?özledik sizi.ayrıca yukarıdaki msjda turgay asandan bahsedilmiş.turgay&frekans grubunu bilirsin.gerçi dağıldıklarını öğrenmiştim.derin boşluk albümü var bende.çok başarılılar.özellikle ilk 4 şarkı(yeni baştan,derin boşluk,zaman geçer,ihanet) muhteşem.neyse kçib vecdi abi.bu arada şu lanet olsaı kanallarda kliplerinizi göremiyorum artık.önceden sitem ve loş akşamlar klibinizi izleme fırsatı buluyodum flash tvde ve yerel kanalımız olan ert'de.ama malesef artık yoklar.üzücü bi durum.
 
ya ben krampın yeniden toplandığını aylar önce söylemiştim ama kimse sallamamıştı :D
bakın doğru çıktı...
;)
vecdi abiye edirneden selamlar, bekleriz buraya (söz verdin ama yoksun ya)
 
Düzeltme:

Objektif grubu 1988 yılında Vecdi Yücalan ve Tuncay Zigaloğlu tarafından kurulmuştur. 1983 yılında Turgay Asan'la tanışan Vecdi Yücalan, Objektifi kurana kadar birçok eleman'la çalışmalar yaptı memleketi Samsunda. Ama gerçek Objektif'in kuruluşu Tuncay Zigaloğlu'yla gerçekleşmiştir.

Hatırlatma'dan dolayı dostum Vecdi Yücalan'a teşekkürler.
 
ben objektif i barısarock ta canlı olarak dinledim ilk kez. izmitteki bi konseri de kacırmıstım, cok uzulmustum. alpay, hakan ve cagtay da cok saygı duydugum muzisyenler. yeni albumu uzun suredir dort gozle bekliyorum.
 
siyah beyaz bir klipti hatırladığım kadarıyla o.klibi hakkında bir şey diyemem ama parça gerçekten çok güzel!uzun zaman oldu objektif'i görmeyeli,dinlemeyeli.
o klibi bulman zor gibi görünüyor.çok zaman oldu ama şansını dene!
sevgiler...
 
silent_guitar demiş ki:
siyah beyaz bir klipti hatırladığım kadarıyla o.klibi hakkında bir şey diyemem ama parça gerçekten çok güzel!uzun zaman oldu objektif'i görmeyeli,dinlemeyeli.
o klibi bulman zor gibi görünüyor.çok zaman oldu ama şansını dene!
sevgiler...

siyah beyaz olan 'loş akşamlar' isimli şarkının videosuydu.
 
Aslında güzel haberler vermek istiyordum ama Sevgili Kazımın haberi hepimizi yıktı.Biraz daha toparlanıp gireriz yine eskiden olduğu gibi konulara.Ne yazıkki Dünya durmuyor ve bizede durmak yakışmaz.Kazımda herhalde böyle olmasını isterdi.Herkese selamlar..
 
Geri
Üst