Objektif

objektif ilklerden diyebilirim krampıda unutmamak lazım ve birde demeden geçemiyecem whısky benim ilklerim desek doğru olur ve hala zevkle dinlediklerim ne varsa türkçe rock da var derim gerisi boş gerçi şu son zamanda kayda değer fazla bir grup yok piyasada bırakın yabancıları ilk önce kendi gruplarınızı tanıyın sonra onlara sıra gelir kulaktan dolma bilgilerle gelmeyin derim
 
ne varsa eskilerde var gercekten objektif olsun diken olsun whisky, pentagram , kramp. Bunlar Türk Rock müziğinin yapı taşlarıdır...
 
Sanatçı Vecdi Yücalan:
“Türkiye’nin nükleer enerjiye değil, insana ve çevreye dost enerji üretimine ihtiyacı var. Nükleer santral, Çernobil’in birinci dereceden tanığı ve mağduru bu ülkeye ihanet olur.”

Çevreci tutumuyla tanınan Türkçe rock grubu Objektif’in solisti Vecdi Yücalan yaptığı yazılı açıklamada, 60 bin kişinin hayatına maalolan, yüz binlerce kişiyi geleceksiz bırakan Çernobil kazasına dikkat çekerek 24 Eylül Çarşamba günü yapılacak nükleer santral ihalesinin durdurulması gerektiğini söyledi.

Yücalan şöyle konuştu:
“Tüm dünyada sabıkası ispatlanmış bir enerji modelinin, bugün ülkemizde enerji üretiminin tek yolu gibi sunuluyor olmasının, aldatmadan başka bir şey olmadığı açıktır. Avrupa’nın sırt çevirdiği bir enerji üretim modeli olan nükleer, yıllar önce Karadeniz’e bırakılan zehirli variller gibi, bugün ülkemize terk edilmek isteniyor. Yüz binlerce kişinin yaşam hakkını elinden alan Çernobil kazasının birinci dereceden tanıkları ve mağdurları olarak nükleer santral yapımına karşı çıkmak, her vatanseverin görevidir. Bizler, 26 Nisan 1986 günü Çernobil üzerinde yükselen kara-kahverengi bulutların Karadeniz kıyılarına yağmur olarak dökülmesine tanık olduk. Dönemin yöneticilerinin her türlü inkârına rağmen, yüzlerce kanser vakasına, Kazım Koyuncuların ölümüne tanık olduk. O gün, gözlerimizin içine baka baka ‘bize hiçbir zararı yoktur’ diyerek kameraların karşısında çaylarını yudumlayan zihniyet, bugün, nükleer satrallere mahkûm olduğumuzu söylüyor.

Bilim insanlarının savunulacak hiçbir nokta göstermediği nükleer santraller, tüm dünyada kapatılmaya çalışılırken, gelişmiş dünyanın arka bahçesi olarak gördüğü Türkiye, bu çöp teknolojinin satılacağı yeni bir pazar olarak ağızları sulandırıyor. Kurulumu, güvenliğinin sağlanması ve canlıların yaşamına verdiği tehdit göz önünde bulundurulduğunda, nükleer enerji maliyeti en yüksek enerji modelidir. Türkiye’nin nükleer enerjiye değil, insana ve çevreye dost enerji üretimine ihtiyacı var. Nükleer santral yapımına karşı çıkmak vatandaşlık görevimizdir.
 
Vecdi abi düşüncelerin ve şarkıların her zaman bizlere örnek olmuştur.Yalnıca Türkiye'de değil tüm dünyada bulunan nükleer santrallere karşıyız.Senin deyiminle "hepimiz aynı güneşe aynı yıldızlara bakıyoruz" bu dünya hepimizin.
 
Vecdi abi Bursa da konser verme zamanı gelmedi mi .. Öksüz kaldık valla Bursa da.. Kasımda bir konser olsa süper olur.. :)
 
Yıllar önce imzalı poster gönderiyordunuz albümdeki formu doldurana.. İsmimi yanlış yazdığınız için posteri kullanamadım.. Haberin olsun Vecdi abi :)
 
turnpage demiş ki:
Bunların hepsi kapitalizmin getirdiği olaylardır. Bu tarz projelerde göze sürme gibi bişeydir. Bu tarz sorunların çözülmesi öncelikle siyasetten geçer.

Ağzına sağlık üstad, Sanayileşme, daima insan ve doğanın hayatına bir tehdit olarak kurulmuş ve faydasından çok topluma zararı olan bir işleyiştir. sanayileşme sadece bir kesime para kazandırır, doğa falanda onların ...kinde olmaz.
 
OBJEKTİF KONSERLERİ...

3O/NİSAN/2010 17.45 MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÖZTEPE KAMPÜSÜ
11/MAYIS/2010 AFYON
14/MAYIS /2010 DİYARBAKIR /BLACK JACK CAFE
 
Geri
Üst