Emg manyetikleri nasıl bilirsiniz ??

selam arkadaşlar bende epi custom zakk wylde var üzerinde hz manyetik var ama 81 85 takarsam gözle görülür bir değişim olurmu amfim avt 50 ve set up 535q ml2 ge7 ... diye gidiyo birde bu 81 85 in gürültü azaltma olayı hz lere göre fark ediyormu?
 
aktif manyetik amatör bi gitarist için sadece tatmindir. sen bi barda yada büyük amfilerle calmıyosan ztn o fark seni cok rahatsız etmez...ben senin yerinde olsam hiç aktif emg olayına bulasmam...hz manyatikleride alexi laiho kullanıyo ..böyle düşününce kötü bi manyetik olmadıgını anlarsın ztn.
 
EMG HZ ları alexi kullanıyor evet.ama bi cob dinledikten sonra,arkasından metallica,zakk wylde dinleyince arada nekadar fark olduğu kolayca anlaşılıyor.

ama ev ortamındaki 15-20 watt amfilerde bu fark çok fazla ve belirgin değil doğru.

saintsblood , bende avt50 var diyorsun,bu hiçte ufak sayılacak bir amfi değil.ve aktif emg ile , emg hz arasındaki farkı kolayca ortaya çıkartacaktır.
aktif emg ler,eğer topraklama sorunun yoksa ve kullandığın kablo,jack vs. vasat değilse neredeyse 0 gürültü ile çalışıyor.
eğer tarzına uygunsa,kesinlikle tavsiye ederim.
 
Haddim olmayarak bi düzeltmede bulunmak istiyorum.
Forumdaki pek çok arkadaşımız EMG 81/85 olan her gitarı zakk wylde set olarak yorumluyor. zakk wylde set , 25k lık 2 adet ton ve 2 adet volume potu ile kontrol edilen 81/85 ikilisidir.her 81/85 ZW set değildir.
 
arkadaşlar merhaba , bende emg 81 kullanıcısıyım ve manyetik yüksekliği ile ilgili birçok yer farklı şeyleri sölüyor , kimi yakın tut kimi uzak tut cinsinden , nedir bunun olayı ? tamam zevke göre ama en azından hani belli bir standartı vardır diye düşünüyorum , genelde baktığım gitarlarda hep çok yakın tutulmuş.. Nedir bunun olayı biraz bilgilendirirseniz sevinirim..
 
Tellere Yakın Olması : Fazla sustain.köprüde ise fazla tizli , sapta ise fazla baslı ses almak.sustainle birlikte dip gürültüsüde almak (aktif manyetiklerde kablo,jack ve elektrik tesisatınız sağlamsa dip gürültüsü diye birşey zaten olmaz.istediğiniz kadar yakın tutun.benim 81/60 oldukça yukarda.0dip gürültüsü var.)

ayrıca , manyetikler tellere yakın olduğunda , mıknatıslar telleri çok daha fazla çektiği ve manyetikler gelecek her tepkiye daha duyarlı olduğu için,eğer tuşe problemi yaşıyorsan istemediğin pek çok sesi duyarsın.basmadığın tellerin sesleri,diğer titreyen teller gibi..



Tellere Uzak Olması : Daha az sustain,daha hacimsiz bir ton (aktiflerde çok farketmiyor),daha az dip gürültüsü.

Bunları büyük ihtimalle zaten biliyorsundur ama bilmeyenler için paylaşmak istedim.
 
Söylediklerinin tam tersi olacak yutup. Manyetikler tele yaklaştıkça sustain azalır, ses artar. Uzaklaştırırsan ses azalır, sustain artar. Bu sustain olayı manyetiklerin oluşturduğu manyetik alan yüzünden böyle. Yakın olduklarında tellerin titreşim süresi kısalır.

Hatta şu başlığın sonunda DrB'nin güzel bir yazısı da var: http://www.turkrock.com/ftopic42604.html
 
=) zaten kaba ve dar bir tabir ile yazdım.
daha önce la teline vurduğumuzda amfiden 10 saniye ses geliyorsa , sustaini sesin uzaması olarak alırsak eğer , manyetiğin yaklaşmasıyla ses artacak ve bu sürede uzayacak.

söylediğimde bir yanlışlık bulamadım.

büyük ihtimalle sen sustain i , sesin seviyesi artmadan,sadece süre olarak ele aldın.manyetiği yaklaştırdığımızda sustainle birlikte seviyede arttığı için de benim söylediğim senin söylediğinle uyuşmuyor =)
 
Öyle olmuyor maalesef. Sesin seviyesi, sürekliliğini etkilemiyor, daha doğrusu ters ilişkili. Yani daha fazla ses çıkıyor diye daha fazla uzayacak diyemeyiz. Çünkü burada söz konusu bir manyetik alan var ve sesin şiddeti ile sustain birbirine ters orantılılar.

Doktor'un yazısında detaylı olarak açıklıyor. Deneyip görebilirsin. Manyetikleri tellere yaklaştırdığında ses şiddeti artacak fakat tonda bozulma ve sustainde düşme olacaktır. Uzaklaştırdığında ise tam tersi.

Edit: Hocam, sustain demek süreklilik demek. Senin manyetiğin tele x cm uzakken, mi teline vurduğunda süren ses 5 saniye ise, y cm uzaklığa aldığında 3 saniye ya da 7 saniye olacaktır, uzaklaştırma veya yakınlaştırmana bağlı olarak. Ayrıca dediğim sesin boğulması, bozulması olayını da gözlemleyeceksin. Deneyerek daha iyi anlayabilirsin, zor bir iş değil.
 
Ben kendi gitarımdan ve amfimden duyduğum ile yorum yapıyorum , manyetiği yükseltince ses seviyesi ile birlikte sürede uzadı.

ozaman sustain artar demiyelim.

Düzeltiyorum : ses seviyesi ile birlikte amfiden duyduğum ses süreside uzadı. bu sürenin ismi herneyse artık
 
Demek istediğini anlayamadım. Sustain denen şey tele vurduğun an ile sustuğu an arasında geçen zamandır. Bundan başka bir süre söz konusu değil, tabi dünya üzerindeki fizik kanunlarına göre konuşuyorsak. Uzayda farklı olabilir. :p
 
tamam işte , bende diyorumki , laney lx35r ve boss ml-2 ye emg 81/60 lı gitarımı,manyetikleri yükseltmiş bir şekilde bağladığımda , aynı ayarlarda ( E.Q , Volume , Gain vb. ne varsa ) tele vurduğum an ile sustuğu an arasında geçen zaman arttı.açıklayıcı oldumu :)

Eğer tele vurduğun an ile sustuğu an arasında geçen zaman sustaini tanımlıyorsa , bu sustain arttı demek olmuyormu :)

Olmaz öyle şey diyen varsa buyursun misafirim olsun,birlikte deneyelim :)
 
Aktif manyetiklerde durum biraz farklı. Manyetik alanı pasiflerdeki kadar kuvvetli olmadığı için sustain konusunda çok büyük değişiklikler yaşamazsın ama ton konusunda ne kadar yaklaştırırsan ses o kadar çamurlaşır. Zevk meselesi tabi ama fazla yaklaştırmamakta fayda var. Çalımı da etkileyecektir sonuçta.
 
evet,aktiflerde sustain abartılacak kadar değişmiyor ama ufakda olsa bir uzama-kısalma oluyor tabi.ton çok fazla değişiyor ama,bilhassa sap pozisyonunda cidden çok farkediyor emg lerin alçak-yüksek olması.
 
manyetik tele yaklaştığında manyetik alan tele daha çok etkiyeceğinden tel titreşimini azaltır bu nedemektir sustain azalır ama diğer bir olay var teller daha çok manyetikleneceğinden manyetiklerdeki sarımlarda oluşan akım artacak çıkış yükselecek dolayısıyla gain artacak amfinizde drive potu 1 deykenmi daha çok sustain alırsın 5 teykenmi tabiki 5 teyken buda şu demek oluyor manyetik yaklaştıkça tel titreşimi azalmasına rağmen çıkış artacağından gain yükselir ve sustain artar ben pasif seymour duncan kullanıyorum ve bunun deneyini bizzat yaptım.
 
izzzyy demiş ki:
manyetik tele yaklaştığında manyetik alan tele daha çok etkiyeceğinden tel titreşimini azaltır bu nedemektir sustain azalır ama diğer bir olay var teller daha çok manyetikleneceğinden manyetiklerdeki sarımlarda oluşan akım artacak çıkış yükselecek dolayısıyla gain artacak amfinizde drive potu 1 deykenmi daha çok sustain alırsın 5 teykenmi tabiki 5 teyken buda şu demek oluyor manyetik yaklaştıkça tel titreşimi azalmasına rağmen çıkış artacağından gain yükselir ve sustain artar ben pasif seymour duncan kullanıyorum ve bunun deneyini bizzat yaptım.

+1

ek olarak;sustain azalır ses artar çünkü:f=b.i.l.sin[X] olduğundan ses artar ancak teller manyetiğe yaklaştıkçca manyetiğin çekim kuvvetina daha şiddetli maruz kalır böylece olması gekektiği genlikte titreşemez.umarım açıklayıcı olmuştur.
 
dostlar acilen yardıma ihtiyacım var-!!!!

şimdi cort kx5 alıp Zakk Wylde set takmak istiyorum ama aklımda soru işaretleri var,

1-)bu gitara bu set yaraşır mı?

2-)Zakk Wylde setin ritim olarak mükemmeliyetinin farkındayım fakat ben solo üzerine yoğunlaşıyorum,solo açısından kritize ederseniz memnun olucam.

3-)Zakk Wylde se i alınca yanında bi sürü pot fln gelicek ben nası bi devre kuriyim yada kendim kuramaya kalkışıym mı? daha once ucuz manyetik takıp sökmüşlüğüm war işin matematğini de biliyorum ama sonuçta 400 lira verdiğim aleti pert etmek istemem.

kurulumu kaça,nerede yap tırabilirim?
hem fiyat hem hizmet kalitesi açısından istanbulda mekan tavsiye ediniz.

not : ilk 3 soru 20 şer puan 3. soru 40 puandır,toplam süre 1-2 gündür.istediğiniz sorudan başlayabilirisnz. :p
 
1- benim fikrim,emg lerin ıhlamur gitarlarda güzel olmadığı.ama zaten aktif manyetik,ağaç çoook fazla etkilemicek.sen bilirsin.

2- uzun süre 81-85 kullandım.köprüde 81 gayet iyi bence , yırtıcı harmonikler , parlak bir ses veriyor.clean her nekadar berbat olsada , ben 81 den çıkan clean i seviyorum. sapta ise 85 çok fazla gürültü yapıyor bence.oldukça yüksek çıkışlı bir manyetik sapta kullanmak için.tercihim emg60 dan yana.ve bir an olsun pişman olmadım.soloya çok çok iyi geliyor.sesleri birbirine girmeden,tane tane duyabiliyorum.tavsiye ederim.

3- gitarın üstüne ekstradan pot taktırmayı düşünmüyorsan 1 volume 1 tone olarak kullanıcaksın demektir =) bence buda oldukça kulanışlı bir şekil.her manyetikte sık sık ton değişikliği yapmıyorsan hiç gerek yok zaten bence 1 den fazla ton potuna.

4- gitarın kendisine gelirsek , sapı biraz etli , çok rahat olduğunu söyleyemem.ben üzerindeki stok manyetiklerle denemiştim.işçilik olsun,ağaç olsun,ton olsun,orta sınıf bir alet.eğer sahne,konser gibi durumların varsa, gitar artı 81/85 masrafı yapacağına daha üst bir gitar al derim.yada 2. el uygun bir gitar düşürebilirsen biryerden.öyle bir aletin üstüne tak 81/85 i. ama ben evde çalcam eğlence,hobi amaçlı diyorsan,sen bilirsin =) manyetik modifiyesi ile tatmin edici tonlar alabilirsin evde.

5- Montaj için ise , benim tavsiyem yanında çırak çalıştırmayan,bizzat işini kendi yapan ustaları seçmen.fatih yılmaz,feridun tanrıkut gayet özenli ve temiz çalışan ustalar.fiyat konusunda bir bilgim yok malesef ama bu iki ustada para canlısı ve müşteriyi soymaya çalışan insan tipinin dışında ustalar zaten.

6- Şöylede bir durum var.cort un , bu tarz vidalama ile birleştirilmiş gitarlarının büyük çoğunluğunda bir çatlama izi oluyor birleşme yerinde.bir arkadaşımın x6 sında bu çatlak F.rose kapağına kadar uzamıştı.bu durumu gözardı etme derim.
 
yaklaşan ufak çaplı konserler de yo keğil hani.

peki ibanez rg321fx için ne diyosun? 2.el olarak alıp yine Zakk Wylde set takmak nası olur.ha bi de sapta 85 mi dedm 60 mı dedn anlamadm :D
 
Geri
Üst