Asım Can Gündüz

asım can gunduz'le yeni tanışma fırsatım oldu video'larını izledim youtube'da ,bence turkiyede canlı performansı en iyi olan gitarist, turkiye de daha iyi calan yok herhalde ben gormedim valla,adam g3'e bile çıksa bile şaşırmam :D cok beğendim .
 
Asım Can Gündüz..Şarkıları sakin sakin giderken tam kendinizi Asım CAn'ın duygu seline kaptırmışken araya bir solo giriveriyor oldukça hızlı ama ne var ki o kadar kaptırıyor ki insan - en azından ben - kendisini şarkının gidişatına solo ne ara başladı anlayamıyorum , sadece bitişini hatırlıyorum.
Çok iyi bir gitarist.Blues tınılarını alıyorsunuz şarkılarında.
Görünüş olarak da bir o kadar sempatik birisi.
Yalnız şarkılarının içerikleri öyle ki , sözlerinin ilginçliği bir yana , duygusal bir anınızda ağladı ağlıycak gibi dinlerken , tek bir sözle tüm büyünüzü silebiliyor ortadan :)
Umarım Asım Can üstadımız , yeni bir albüm çıkartır da gönülleri şenlendirir uzun bir aradan sonra.
 
arkadaşlar albümleri elinde olan varsa lütfen paylaşsın, cidden merak etmeye başladım adamı tüm yazılanları okuyunca ... piyasada bulmak mümkün değil ne kadar ararsanız arayın ... hadi yapın bi güzellik :) ...
 
asım can gündüz iyi bi gitaristtir. sadece sololarını doğaçlama attığı için biraz karambol sesler gelebliyor. ama gene de çok şey biliyor. az bilinen tekniklerden haberi var . eeeeee yılların tecrübesi tabi.
 
bende 9 adet şerkısı var.sanırım 1992 yılındaki albümünden.madem piyasada bulmak çok zor isteyen olursa albümü paylaşabilirm.iyi müzik dinlemek herkesin hakkı.
 
televizyonda yeni gördüm, rock müzik programlarında. manyak gitar çalıyor yahu adam... 44 yaşındaymış. bir de o kadar kilo. eh ne diyeyim, helal olsun...
 
Rock felsefesini dibine katar tatmış adamdır Asım Can Gündüz... samimiyeti ve sıcakkanlılığı üst seviyede..

dikkat edersek bazı sanatçılar gibi dışarda iş yapıp gelip Türkiye'de hava atan, burdaki sanatçılara yukardan bakan biri değildir Asım baba..

saygımız sonsuz...
 
bu akşam moralim biraz bozuktu.asım can gündüzün 92'de çıkan ve sözleri nedeniyle toplatılan albümü vardı onu dinleyeyim dedim,bazı şarkılarını dinlemiştim ama zamanında kasetin toplanmasına neden olan"komple b.ku yedik" şarkısını dinlememiştim.bi dinlim dedim ve gülmekten çatladım nerdeyse.üstüne bir daha dinledim,bir daha.ne moral bozukluğu kaldı ne de başka birşey.asım abi ta o zamanlarda toplumumuzda yaşanan bazı şeyleri öyle bir anlatmış ki...ne diyim ya büyük adam şu asım abi. gülmekten öldüm şarkıyı dinlerken bir o kadar da düşündüm tabii...
 
Asım Can Gündüz Akşam Gazetesinde vermiş olduğu röportajda diyor ki bazı müzisyenler müzikleri çok satsın kaygısıyla müzik yapıyorlar. Ercan Saatçi, Sezen Aksu ve Barış ağabey (Barış Manço). Ben hiçbir zaman böyle yapmadım. Tamam, iyi güzel de rahmetli Barış Manço'nun çok satmak adına müzik yaptığını söylemesi beni üzdü..
 
aky85 demiş ki:
Asım Can Gündüz Akşam Gazetesinde vermiş olduğu röportajda diyor ki bazı müzisyenler müzikleri çok satsın kaygısıyla müzik yapıyorlar. Ercan Saatçi, Sezen Aksu ve Barış ağabey (Barış Manço). Ben hiçbir zaman böyle yapmadım. Tamam, iyi güzel de rahmetli Barış Manço'nun çok satmak adına müzik yaptığını söylemesi beni üzdü..
Evet diğerlerini bilmem ama Barış Manço için böyle söylememesi gerekirdi.Gerçi şurası da bir gerçek Barış Manço'nun müzikalitesi 80'li yılların ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmişti.Bunu söyleyen de en yakınları...Gerçi bu hemen hemen her müzisyen de görülen bir durum.Belki Asım abi bu düşüş dönemi için böyle bir ifade kullanmıştır.
 
Ben bir müzik tutkunuyum özellikle rock müziği çok seviyorum.

Türkiye'de artık Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi önemli rock müzik festivalleri var.Ve bu sene asim abinin oraya alınmadığı ile ilgili duyumlar aldım.
Bana rock müziği sevdiren ne yada kim diyecek olursanız, etkilendiğim önemli isimlerden biri Asım Can Gündüz'dü. Rock müzik dinleyenlere, saçını uzatanlara Satanist gözüyle bakıldığı bir dönemde, Rock müziğin ne kadar insancıl, insanları birbirine bağlayan, içimizde ki o deli enerjiyi, doğru yönde kullanabileceğimiz gösteren biri o. Bütün bu saydıklarımı anlatan bir simge. İnsanların birbirine silahla karşılık verdiği bir ortamda geldi Türkiye'ye halen aynı şeyi yapıyor. Bitmek bilmez enerjisi ve inanılmaz gitar tekniği ile aynı şeyi yapacak. Kim ne derse desin, her türlü önyargıları bir bir yenerek ve ayakta kalarak aynı şeyi yapmaya senelerdir devam ediyor . . Sırf Türkiye'nin yapay gündeminde yer almıyor diye ondan vaz geçmedim ve son aylarda TV'lere tekrar çıkarak şahane canlı performansı ile tekrar herkesi şaşırtarak yapay suni gündemin kendisini gerçek canlı müzik gösterileri ile çalkaladı. Ben bir rock müzik sever olarak, Asım Can Gündüz gibi bir Türk rock üstadı Rock'n Coke'da görmek istiyorum. "Niye yokki?" Ya Asım ağbinin torpili yok ya da herhalde Asım ağbinin ne kadar seveni olduğunu bilmiyorlar. Benim gibi düşünen Rockçı ve bütün müzik sever arkadaşlarıma da sesleniyorum. [email protected] , [email protected] , [email protected] adreslerine mail göndererek, onu Rock'n Coke'da görmek istediğimizi söyleyelim, yapay gündemlere esir olmayalım, bu Rock ustasına sahip çıkalım. Çıksın o süper gitarı ve enerjisi ile ve herkes bu değerli Türk Rock ustasının canlı olarak Rok'n Coke'u havaya uçurduğunu görsün. Asım Baba dağıtır orayı ya ...
 
Geri
Üst