İyi Gitaristin Tanımı?

sadece duygu gerektirir..ne hız ne teknik malmsteen gibi hızlı olsan noolur olmasan noolur...onun kadar hızlı olmayıpta aa ne güzel çalıo dediiniz gitarist yok mu yane...iyi gitarist adam ii çalıo dedirten gitaristir...
Örn: Kirk Hammet...
Saygılar
 
bence en iyi gitarist en iyi kompozisyonu yazandir, yani sarkiya göre teknigini konusturan gitaristtir, bir şarkida gayet basit bi şekilde sadece bikaç notadan oluşan bi bölüm de yazabilir, ama yeri gelir komplike şeyler de yazar. kisaca müzik ufku geniş olan ve nerde ne yapacagini bilen gitaristtir. bakiniz: Michael Romeo..
 
-GUITARIST- demiş ki:
iyi gitarist deyince bence gitarına hakim olsun yeterli.yani teknik,hız hepsi gerekli.sadece hızlı olmak veya teknik bilmek iyi gitarist olmak için yeterli diil.
haluk leventin konserine gitmiştim ve konser sonunda haluk'un gitaristi olan göktuğ'la konuştum.ona leadçi olmak istediğimi ve ne gibi şeyler öğrenebileceğimi sordum.adam bana sadece leadçi olmak yetmez.iyi bi gitarist arpejini de,ritmini de, solosunu da yapabilmeli dedi.
önceleri sadece leadçi olsam bana yeter diye düşünürdüm.ama adamın o sözlerinden sonra fikrim değişti.
yurt dışında:satriani,vai,malmsteen,hammet,hendrix
yurt içinde:metin türkcan,akın eldes,ogün sanlısoy,erdem gül,gültekin kaçar başlıca iyi gitaristler bence.

dalga mı geçiyorsun bana mı öyle geliyor?ogün sanlısoy "gitarist" mi bir defa?bence o adam son birkaç yılda öğrenmiştir gitar çalmayı.
 
Herkesin kendine göre bir üstünlüğü var.Mesela Satriani duygusal takılır, Michael Angelo Batio hayvan gibi hızlı çalar, Vai'nin tonu kendine hastır vs.

Ama bence en iyi gitarist şarkılarında anlatmak istediğini iyi anlatabilendir.Örnek verecek olursak; Joe Satriani'nin parçalarını dinlerken şarkının adını bilmeden neyle ilgili olduğunu tahmin etme olasılığınız oldukça yüksektir.Mesela bir arkadaşım "War" adlı parçayı dinlettiğimde "bu kesin savaşla falan ilgilidir." demişti.İyi gitaristlik budur.Hislerini açıkça anlatabilmek.
 
Şarkının adı "War" ise bunun savaşla ilgili olduğunu anlamayan adama yuhhh demezler başka şeyler derlerde neyse şimdi.
Savaşın içinde binlerce duygu&düşünce vardır. Hangi birini anlatmak istemişte siz hangini anlamışsınız??

Bu arada en iyi gitarist iyi sabunlayan gitarist yani benimdir :D aha aha!
geyiğe dönmüş yaf kapatın artık konuyu
 
Skull_KruSher; anlamadın galiba.Parçanın adını bilmiyordu.Direkt dinletmiştim arabada, cd'yi görmedi bile yani.Öyle Satriani'den falan da haberi olmayan bir adamdır :) Sadece şarkı adı&arkadaşın sözleri bağlantısını kurmak amacıyla söyledim adını.
 
Geri
Üst