İyi gitaristin tanımı Dave Mustaine'dir benim için.
Bir de olayın çok farklı boyutları var. Yani ritm olarak mıi yoksa solo olarak mı iyi? Yoksa kompozisyon olarak mı iyi? Yoksa beste yapma yeteneği değil de sadece enstrüman hakimiyeti mi??
Benim algılayışım, iyi müzik yapan gitaristtir bu konuda... Ve bu iş sadece yaratıcılığa bakar. Eğer bir adam yaratıcıysa o iyi gitaristtir. Verilen işte yaratıcılığını iyi kullanabiliyorsa başka hiç bir kritere bakılmasına gerek yoktur bence.
Duygu veya teknik olayı bir açıdan hiç önemli değildir. Duygu önemli değildir çünki, her kaliteli şey duygusal olmak zorunda değildir. "Tabii duygu kelimesini herhangi bir duygu anlamında kullanmıyorsanız." Teknik de şu açıdan önemli değildir, kimse yaratıcı olan bir şeye , kulağa çok hoş gelen bir şeye,
"bunu çalmak çok kolay, hiç beğenmedim" gibi bir tepki göstermez.
Ama eğer bir gitarist özel olacaksa bence çok teknik ve çok duygusal olmalıdır aynı zamanda. Ne kadar teknik olursa gitarist o kadar ilginç şeyler, duyulmamış şeyler yapabilir. Ayrıca duygusallık da yani melodik olmak da bir çok insan açısından çok etkileyicidir. Buna örnek de Marty Friedman, Joe Satriani, Criss Oliva gibi gitaristlerdir benim için. Marty Friedman açık ara en öndedir ve de bence....
Sonuç olarak duygusallık ve teknik olmadan da yaratıcı olunabilir ama ikisi de olursa bir acayip bir şey olur 😀