İyi Gitaristin Tanımı?

Şöyle bir baktım da bu başlığa yazılanlara... kaliteli, fikir ortaya koyan ve açıklayıcı olanların ne yazık ki iki katı gereksiz, cahilce, hiç düşünmeden yazılmış şeyler var...

Üzüldüm.. :(

Umarım formun kalitesi adına silinir başlık...
 
iyi gitarist olması için kesinlikle duygulu, hızlı ve düşündüğünü hatasızca gitara aktarabilen biri olmalı. Gitarla bütünleşmiş onunla yatıp kalkan bi tip olamlı. Özelliklede bence iyi bir gitarist attığı solodan belli olur ritime uyumlu solo atması lazım. Bence kirk hammet tam buna uygun biri ya da james yani metallica bence çok örnek bir gurup çünkü adamlar durmaksızın çalışmış. Melodilerle sözler, ritimle solo okadar uyumlu ki. Metallica sololarındaki tadı ne iron maiden dan ne de megadeth den alamadım. Hepsi de çok harika guruplar ama MetallicA çok farklı.
 
Valla ne diyim kirk gibi solo atamayan birisi megadeth in marty friedman gibi birisinde tat alman beni çok şaşırttı :) bilmem yani holy wars taki solo mu daha güzel yoksa enter sandman mı 8) bence holy wars ayrıca ben megadeth fan i deilim yani yanlış anlamayın. ;)
 
tamam güzel megadeth çok sağlam gurup bnim ona sözüm yok ama zevkler tartışılır. Holy wars şarkısının kısa soloları hoş ama asıl soloda adam sadece hızını kullanmış kötü demiyorum ama metallica soloları kesinlikle daha uyumlu
 
Knife- Party;
bence kirk'ü kötülemek, ona laf etmek sadece insanların kendi sorunu. "solo atamıyo" ne demek ya! belki soloları böyle bazı commodore64 oyun müzikleri gibi hızlı ve düzenli değil ama müthiş bir ahenk yakalamış. kötülüyorsun da, onun attığı soloların aynısını atsan aynı tadı verebilir misin merak ediyorum. belki biraz fanatikçe bir mesaj oldu ama bu benim düşüncem, evet belki de fanatiğim.. (bu arada bu mesajımdan alınman istediğim son şeydir haberin olsun.)
 
Karabash kızma yaw ben kendimce dedim sonunda mesajın yazdım tabiki atıyor ama sonuçta biraz sonük kalıyor :roll: hemende yanlış anladınız :evil:
edit:Bu arada o the punishment due de olan hızlı solo dave mustaine atıyor marty friedman deil o soloda çok gürültü be :LOL: En güzeli Yavuz Çetin gerisi boş ;)
 
ne güzel anlatmışsınız arkadaşlar iyi gitaristin nasıl olduğunu hepiniz iyi gitaristsiniz bu yazılanları bilen ve uygulayan herkes iyti gitaristtir

alex stone sen daha çok nasıl iyi gitarist olunacağını yazmışsın ama soru iyi gitarist nasıl olur bu arada senin (iyi gitarist olduğunu ben biliyorum) yazdıklarını kaç kişi yapabilirki

kaç kişi işini bırakır gitar çalışır

kaç kişi ailesini dinlemeyip gitar çalışır

kaç kişi eşiyle gitar yüzünden ayrılıp gitar çalışır :D

kaç kişi gitarı hayatından üstün tutar

kaç kişi kaç kişi kaç kişi :D :D :D
 
malmstein demiş ki:
kaç kişi işini bırakır gitar çalışır

kaç kişi ailesini dinlemeyip gitar çalışır

kaç kişi eşiyle gitar yüzünden ayrılıp gitar çalışır :D

kaç kişi gitarı hayatından üstün tutar

kaç kişi kaç kişi kaç kişi :D :D :D

Kaç kişi yapabilir bilmiyorum ama senin de aynen yukarda yazılanların hepsini birebir yaptığını biliyorum bu işe nasıl emek verdiğini, nasıl canından bile önem verdiğine müziğe, nasıl yıllarını gitar uğruna yeri gelip çürüttüğünü ve gitar uğruna nasıl fedakarlıklar ettiğini biliyorum. Zaten sende bu yüzden gerçekten iyi bir gitaristsin bence. Senin gibi değerli müzisyenler sayesinde bende kendi çektiklerim konusunda kendimi yalnız hissetmiyorum.

Teşekkürler...
 
Farklı bir açıya değinip geçeyim;

Plak şirketi bakış açısı: İyi gitarist çok para kazandıran gitaristtir.

Generation Next Bakış açısı : İyi gitarist MTV'de en çok klibi yayınlanan grubun gitaristidir.

Cik Cik bakış açısı : İyi gitarist en karizmatik saç baş yapmış gitaristtir....
 
Arkadaşlar iyi gitaristin tanımını yaparken acaba biraz hataya düşmediniz mi? çünkü gitar ve gitar ile çalınan müzik türlerinin ne kadar geniş olduğunu herhalde hatırlarsınız ve hatta türlerin de kendi içinde bile yüzlerce farklı ekolleri vardır. Ben bir gitaristin çalışını değerlendirirken bana göre duyguyu, ritmi ve tekniği en iyi veren gitaristi en iyi olarak tanımlayabilirim ama bu bile göreceli değilmidir. mesela ben şunu diyebilirim "Andreas segovia en iyi gitaristtir" bundan acaba kim ne anlar, ya da jimi hendride diyebilirim. bunu söylerken ortaya koyduğum kriter görecelidir. Kısaca şunu söylemek istiyorum yeteneğe göre iyi kötü olabilir, kendi türü içinde teknik ve duygusallık olarak (rock,jazz, blues gibi) az iyi, çok iyi olabilir, ama en ön önemlisi iyilerin içinde en iyisi kişiye göre değişir diyorum.

Kendi fikrim olarak rock ve metal gitaristi olarak in iyisi yok, en iyileri var: satriani, vai, blackmore, vs. jazz da da çok ustalar var :meola, loughlin daha bir sürü çok iyiler var her biri farklı zirvedeler. bu arada türkiyede de tanınmış ve tanınmamış bir sürü en iyiler var.
 
Kendini tekrarlamayan,hergeçen gün kendini yenileyen,kendi gibi olan ama herdefasında resmin etrafındaki çerçeveyi değiştiren,nerede olursa olsun dinleyicisi tarafından tanınan gitarcı iyi gitarcıdır...
 
İyi gitarist, kötü gitaristtir. 8)

Yapılmayanı yapandır iyi gitarist. Özellikle de yapılanı da yapmayandır.

Taklit edildiğini fark ettiğinde kendini değiştiren, "bunu ilk ben yaptım, ben buna sığınırım" demeyen, bulduğu bir dizi notayı unuttuğunda üzülmeyen, "bunu ben yapabildiysem başka bir şey de yapabilirim, unuttuysam unuttum" deyip geçebilen gitarist iyi gitaristtir.

Daha amatör çapta iyi gitarist, dinlediği müzikleri yapanların da birer insan evladı olduğunun farkında olan gitaristtir.

İyi gitarist özgüveni olan gitaristtir.

İyi gitarist iyi bir dinleyicidir.

İyi gitarist adrenalin salgılayan gitaristtir.

İyi gitarist etrafına karşı duyarlı olan gitaristti.

İyi gitarist, kendisinden daha iyi gitaristlerin olduğunu bilen gitaristtir.

İyi gitarist kendisini tekrar etmeyen gitaristtir.

İyi gitarist kel olmaz 8)

İyi gitarist, gitar dışındaki telli çalgıları da ilk defasında bile çalabilen gitaristtir.

...
..
.
 
Geri
Üst