Boss Gt-8

marshal ın mg serileine cd girişinden bağlarsın o zaman sadece master volume çalışıyo yani amfi nin preamp ı devre dışı kalıyor input tan girersen çok iğrenç oluyor
 
freebullet demiş ki:
arkadaşlar aleti alalı 1 hafta oluyor kurcalayıp çoğu özelliğini öğrendim ama istediğim tonları yakalamakta büyük güçlükler çekiyorum..

en önemli sorunum (şimdilik) manual modunun kullanırken... örneğin bank6 nın 1 tonu olan metal stack tonunu ele alalım...

ben bu ton açıkken manual moduna geçtiğimde distortion efektini açmadan distortion parametreleriyle oynayamıyorum ve distortion efektini açtığım zamanda distortion tonu çok gürültülü gelmeye başlıyor ki galiba iki tane distortion u aynı anda kullanmamdan dolayı.
preamp seçeneğini değiştirip r-frier clean i kullandığımda(clean ton alabildiğim tek preamp) ise ayarladığım distortion un tonu çok derinlerden geliyor

benim yapmak istediğim sanki gt8i distortionu kapalı herhengi bir ampli ye bağlamış ve distortion ve diğer tonları analog pedaldan ayarlarmış gibi gt8 den ayarlamak. tabi bunu herhangi bir ampli kullanmadan yapmak
başka bir deyişle preamp seçeneğiinin distortion tonundan kurtulup distortion efektini açarak kendi tonumu ayarlamak

ben aleti camdan atmadan önce bana yardım ederseniz çok mutlu olurum:)

Sen o aleti camdan at..Ve ben aşağıda tutmak için hazır olacağımm... :D :D MUHAHAHAAHAHAAA :twisted:
 
Arkadaşlar ben Humanizer efektini wah pedalımla kullanmak istiyorum, A-İ şeklinde bir geçiş yapacağım diyelim bunu nasıl atayabilirim?..

Yani diyelimki, wah pedalım alt seviyedeyken A (Voice 1), pedal yukarıda bir seviyedeyken İ (Voice 2) versin istiyorum bunu nasıl yapıyoruz yardımcı olursanız çok sevineceğim? Assign'dan falan mı? Bir de Assign'ın amacı nedir onu merak ediyorum
 
Arkadaşlar bendede GT8 var hiçbir ses efekti yapmadan (sanki amfiye bağlamış gibi) ses alabilirmiyim? veya gene sesi hiç değiştirmeden distörşın, ovırdırayv, turbo ovırdıryv vb. şeyleri kullanabilirmiyim?
 
Merhaba

Forumu 40 küsür sayfalara kadar okudum ve birçok şey öğrendim.. Fakat benim öğrenmek istediklerim daha ses tekniğiyle alakalı...

1-Whammy'nin işlevi nedir, nerelerde hangi durumlarda kullanırılır.

2-NoisGate hangi durumlarda kullanılır, kullanılması mecburimidir?

3-Compressor nedir, hangi durumlarda kullanılır.

4-Tone Modify tona ne yönden katkı sağlamaktadır.
 
Re: Bağlantıları gösteren resim düzeltilmiştir...

elixxirr demiş ki:
kelle demiş ki:
Tamemen yanlış bilgiler vermişsiniz.
Arkadaş kayıt yapmak için bağlayayım demiş Midi kablosu ile bağlantıda kayıt alamazsınız.

Djital out, standart rca lar ile sinyal alamazsın dijital/analog cevirici kullanman gerekir. Lakin resimdeki rca lar analogtur.Resimdekilerle olmaz.
Ayrica dijital bağlantıda left/right çıkışlar olmaz. Dijital çıkış başlı başına streodur. Zaten gt8 de left ve right çıkışlar olmal üzere iki adet rca çıkışı da bulunmamaktadır.
Aleti bilmeden cevap vererek insanları yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

Dostum öncelikle yazımı anlayarak okumamışsın. Bi kere arkadaş madde madde saymış genel olarak demiş ki ne tür bağlantılar var ve ne tür kablolar kullanmalıyım demiş. Sadece kayıt amaçlı bağlantıları sormamış yanlış anlamıyorsam. Söylemiş olduğum 3 bağlantı şekli sadece kayıt amaçlı bağlantılar değildi. Tüm bağlantı şekilleriydi. Midi bağlantısı ile kayıt yapıyoruz da demedim.

İkincisi, resimlerde dijital bağlantı için herhangi bir kablo göstermedim ve bu kablonun Left-right çıkışından da bahsetmedim. Resimdeki bağlantıların ikisi de, bilgisayarın girişi ile pedalın L ve R çıkışı arasındaki bağlantılardır. Sadece; birisi ses kartı olup da Line girişi RCA olanlar için, diğeri de olmayanlar için. Gitar jack bağlantılarını yanlışlıkla RCA vermişim.Sanırım karışıklık burdN. Hemen düzelttim. (dalgınlık). Özür..

Bağlantılar: www.gramofonmuzik.com/share/gt8connect.jpg

Dijital bağlantı için sadece iki ucu rca bağlantı olan tek kablo kullanın dedim (ses kartında digital giriş olanlar için). Bende M-Audio AudioPhile 2496 var ve çıkışlarında digital giriş var. Özel bir kablo kullanmıorum. Dinlemek istersen kayıt aşağıda. Bu tamamen ses kartının digital girişi olmasıyla alakalı. Özel kablo ile değil. Bu şekilde gt-8 beynindeki sesi aynen dijital olarak aktarmış olup orjinal tonu korumuş oluyoruz.

Bağlantılardaki dikkatsizliğimi hatırlattığın için saol bu arada.. Ve bu arada kulaklık çıkışından ses almak komik bi olay bence 8)

Ağağıdaki linkten kayıtlarımızı dinleyebilirsin. Tüm efektler GT-8 den sağlanmış olup tümünde standart bir RCA kablosuyla Dijital bağlantı kullanılmıştır. Dikkat edersen kayıtlarda en iyi soundun gitar soundu olduğunu göreceksin. Ayrıca bu bizim yapabildiğimiz. Çok daha iyisi de mümkün.

www.gramofonmuzik.com/share/gt8records.rar


abicim yeni gt-8 aldım pc ye nasıl baglıcam bilmiorum ses kartımda yok neler gerekiyor bilmiorum yada manual elle mi yazacam manual grup sesleri nasıl alablirm??
 
ARKADAŞLAR YENİ BOSS GT-8 SAHİBİYİM YARDIM ETMENİZİ BEKLİORUM..


1. PC'YE GT-8 İ NASIL BAÐLICAM_?

2.PC'YE BAÐLAYAMIYORUM TON ATAMIYORUM.

ELLE GİRİLEN TON NERDE BULABİLİRİM..

3.ÖLE Bİ SİTE WARMI PATCH DEÐİLDE MANUAL GİRİLEN?

4. İZLEMEM GEREKEN YOLLAR NELERDİR COK YENİYİM...?

TEŞEKKÜRLER....
 
midi kablosuna sahip olman lazım ya da usb ile bağlaman lazım.usb kabloları pahalı 80 ytl civarında,midi kabloları ise 15-20 ytlye bulunabiliyor.
midi kablosu kullanıyorum ben.kablonun "in" jackını procun midi outuna,kablonun "out" jacknı da procun midi inine takıyorsun.Bu önemli çünkü ters takarsan uğraşırsın baya :)
www.bossgtcentral.com dan gt8 editör indirip .syx uzantılı patchleri direk atabilirsin gt8ine.

manuel girmek için ise,yine aynı sitede sysex reader bölümünden .syx uzantlı dosyanın manuel ayarlarına ulaşabilirsin
 
murat_72 demiş ki:
arkadaşlar boss gt8 bağladığımız elektirik pirizin yada binanın watı düşükse dip gürültüsü yaparmı :?:

Yapmaz direk kapanır diye biliyorum.Dip gürültüsü ev ortamında en çok yerde statik elektrik gibi garip bi akımın olmasından(zemin katlarda oluyo bizimki gibi toprağa yakın odam ondan topraktan geliyo), en önemlisi bilgisayar monitörü, televizyon ve buna benzer görüntü aktarımı yapan cihazlar, floresan lambası ve en önemlilerinden biri Cort falan filan gibi jacklar dip gürültüsü yapıyor.
 
ben zamanında esp nin kaliteli jaklarından, planet waves in anahtarlı jaklarından flana aldım.hepsi bozuldu.onları almadan önce bir cort almıştım hala taş gibi sapa sağlam.onu kullanmaktayım şu an ve gürültü sıfıra yakın...genelleme yapmışsın biliyorum ama yazayım dedim =)...
 
Geri
Üst