Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

durum öyle ama ben enhancer olayı için kullanmayacağım sadece limiter ı için.haa limiter için kullandığımdan dolayı sadece bas olması gerekmez tavsiye edebileceğiniz compressorler varsa olabilir.benim gireceğim normal bir ses düzeni daha doğrusu işte barları bilirsiniz oradaki ekipmanı
 
ampli olayında haklısın ama ampliyi her tarafa taşımak zor oluyor ben ekstralara falanda giden bi basçı olduğum için mecburen ufak tefek aletlere bel bağlıyoruz
 
Sansamp Jazz bass ile oldukça kabul edilebilir bir ton verecektir. Büyük ihtimalle ekstra herhangi bir pedala da gerek kalmayacaktır. İmkanın varsa kendi asınla bir denemeni öneririm

Kolay gelsin :D
 
Bu arada barlarda genellikle en iyi sonucu mikrofonlanmış ya da line ile miksere girilmiş kombolar verir... sonuçta temel sesi oluturacak ve sahnede monitör görevi de görecek iyi bir kombo durumu çok iyi kurtaracaktır.
 
de bir komboya sahip değlim ve sahip olmak için iyi bir meblaya ihtiyacım var.gerçi sansampda o kadar ucuirşey değildir ama..bana kalsa 100 watt bi fender bassman herşeyi çözer ama almakda zor taşımakda..
 
öncelikle tonu etkileyecek en önemli 3 faktöre katılıyorum.bence sırası değişik o kadar.neyse.fazla paran yok ve taşımak istemiyosun ama bence de bi combodan çok daha memnun kalırsın.benim combo önerim ampeg ba115.100 wattlık bi amfi.ve büyüklüğüne göre fazla da ağır değil.illa ki di box alcam dersen de sana 2 önerim olcak.mxr di box ve hartke bass attack.mutlaka dene bu ikisini.sansamp benim çok hoşuma gitmedi mesela.iki önerimi teke indiremem çünkü işin içine ton zevki giriyo.ben mxrin tonunu ve işlevini daha çok sevdim ama hartkenin di box ını da sevenlerin çıkcağına eminim.limiter olayı da çok gerekli olmamakla birlikte bazı parçalarda gerekiyo.hammer on pull off larda bazen sesin gücü ve sustaini kayboluyo ama o ruhu vermek için ek vuruş yapmaman gerekiyo.böyle durumlarda limiter işine yarıyacaktır.aklıma ilk gelen örnek kurban lambaya püf de bas introsu.tek bi hamlede 3 4 nota gezince tadı çok farklı oluyo.dinle dene.ekipman alırken kendi basınla denemende de çok fayda var bence.kolay gelsin..
 
Beyler,Zuhal müzikte Ampeg svt3pro ve b2re
var kaçırmayın derim.Ben bi tane svt3pro aldım.Ton sorunu falan kalmaz, kokusu bile güzel:)
Buarada 300 dolarlık ibanezden bile marcus miller tonu çıkardı alet:)
 
ba112 de çok iyi bi combo ama bence 50 watt bi combo için yetersiz.ama taşıma kolaylığına katılıyorum.biri 795 diğeri 950 3 aşağı 5 yukarı.795 verceğine az daha kas iki katını al derim yine de.
 
ba112 de çok iyi bi combo ama bence 50 watt bi combo için yetersiz.ama taşıma kolaylığına katılıyorum.biri 795 diğeri 950 3 aşağı 5 yukarı.795 verceğine az daha kas iki katını al derim yine de.

50watt kesinlikle sahne için yetersiz ama ev/küçük ortamlar, volümsüz provalar için oldukça iyi. Bu arada BA-115'i birkaç sefer taşımışlığım da var , o nedenle de söylemiştim:D :D ama fiyat bu kadar yakınsa evet, gerçekten diğeri düşünülür.... BA-115 için sevmediğim bir özellik 15inch speaker'ın yoğun bas karekteri :(
 
Yarın (3 Aralık) Eskişehir Rock topluluğu ve Ege Müzik katkılarıyla ERT Cafe'de elektrik gitarda Şinasi Celayiroğlu ile birlikte bir bas gitar workshop'ı vereceğim...

Workshop'ın bas gitarla ilgili bölümünde çeşitli müzik türlerinde bas gitarın rolü ve uygulanan teknik yaklaşımlar, perdeli ve perdesiz bas gitarda ifade biçimlerinden konuşup solo parçalarımdan örnekler vereceğim.

Ayrıntılı bilgi www.ertx.com/v1 ve http://www.turkrock.com/ftopic24063-80.html de...

Herkesi beklerim :D
 
ses kartı almayı düşünüyorum ama önceden kartların nasıl olduğunu tahmin etmekte zorlanıyorum.o yüzden sizden yardım istiyorum.
-m audio fire wire 410 (450$)
-m audio fire wire audiophile (290$)
-m audio midi sport 4*4 (290$)
-m audio delta 1010LT (300$)
-m audio audiophile usb (400$)
bunlardan birini kullanıp ta memnun kalan veya kalmayan varsa yardım ederse sevinirim gerçekten.benim şu anki kararım fire wire audiophile veya delta 1010LT.şimdiden teşekkürler..
 
aynı soruyu müzik teknolojileri forumuna da yazdım ama acil cevap almam gerektiğinden buraya da yazdım.cidden acil karar vermem gerekiyo çünkü.bu arada böle bi work shop izmirde de olacak mı.veya kayıtlarına ulaşabileceğim bi yer var mı.merak ettim cidden..
 
arkadaşlar kullandığınız yada kullanmak istediğiniz dial box yada bass driverlar neler dersem aslında çözüme ulaşacağım.bu teknolojileri çok yakından takip etmiyorum.yazdıklarınızı dikkate aldım ve imkanım oldukça tek tek deneyip bi neticeye ulaşacağım.bunuda kendi basımla yapacağım tabiiki.bu arada limiter mevzusuna gelince bazı yerlerse gücü kaybettirdiği doğru ama sonuçta istediğin zaman açıp istediğin zaman kapalı konumda kullanabileceğin birşey olduğu için problem görmüyorum ben.bu arada dip gürültü hakkında bi bilgisi olan var mı?orjinal adaptörüyle kullanılınca öyle bir sorun icap etmiyor biliyorum ama adaptörde alet kadar pahalı neredeyse..
 
bu arada böle bi work shop izmirde de olacak mı.veya kayıtlarına ulaşabileceğim bi yer var mı

Eskişehir organizasyonu kendi yapıp bizi davet ettiği için böyle bir workshop gerçekleşecek. Bunun dışında ben sürekli bas dersi vermediğim ve solo çalışmaları henüz promote etmediğim için kendim bu tür bir aktivitede bulunmuyorum ama olmasını isterim doğrusu... :)

2001 demo solo kayıtlarımdan bir kısmını dağıtıyorum (hatta Eskişehir'e de gidecek) ama bunlar sadece perdesiz bas için görece amatör kayıtlar. Yaklaşık 6-8 ay içerisinde bunların da yeni versiyonlarını içeren bir solo albüm tamamlanacak ve basılacak. :D
 
jaglar a: erkan sızlarlar ustanın yapmış olduğu 4 bası gördüm ve birini de sahnede çaldım. sahnede çaldığımın çok sağlam bir soundu vardı, ama açıkçası diğer denediklerim onun kadar güzel değildi-her ne kadar güzel olsa da.
artılarını yazayım hemen: kesinlikle işçilik güzel. bulduğu ağaçların bazılarının kalitesi gerçekten üst boyutta. sound da böyle olunca çok güzel oluyor.
eksilerine gelince. bir kere denediğim enstrümanlardan çıkardığım sonuç hepsinin aynı sound kaliteisnde olmaması. örneğin hangi aynı model trb yi ya da warwicki alsan aynı sound alabilme şansın daha yüksekken, erkan ustanın her seferinde kulllandığı ağacı farklı yerden temin etmesi (en azından benim deneidkleirm böyleydi sonra değişti mi prosedür bilmem) kalitede farklılık yaratıyor. yani senin basın da çok iyi de bir ağaç kullanılabilir daha orta halli de.
ayrıca bas yaptırmak için kafandaki soundunu çok iyi oturtmuş olman lazım bence. erkan ustanın istediği fiyatı biliyorum ve gerçekten ben bunu(kaliteli olsa da yaptığı) biraz yüksek buluyorum.bu yüzden bu kadar parayı vermek için kafandaki soundu çok iyi oturtup o ağaç kombinasyonunu söylemen gerekir. hadi bir şekilde yaptırdın ve seni tatmin etmedi, o zaman ne yapacaksın. o kadar pahalı ve bizim kadar marka meraklı bir toplumda satman da zor olacaktır.
ama trb mi arkan sızarlar mı desen gözüm kapalı erkan ustaya yaptırırım. warwcik için de modelden modele değişir derim.
not: ben de uzun vadede yaptırmayı düşünüyorum erkan ustaya, ama önce ağaç kombinasyonuna karar vermem gerek.
kenan usyata gelince bence dünya tatlısı bir insan olmasınınyanı sıra işçiliği de oldukça iyi. ama maalesef kenan usta da işler biraz yavaş yürüyor. yani pek yapmaya hevesli de değil gibi duruyor.(ben de sormuştum).o yüzden eline geçecek basın bence en azından bir senesi olur.erkan ustanın kenan ustaya oranla avantajı liman kentinede yaşadığından daha fazla ve kaliteli ağaç bulması olabilir ama kenan usta çok çok daha makul bir fiyat isteyecektir zannımca.
not2: bunların hepsi benim fikrim sadece,kanun falan değil elbet,sadece kendi gözlemlerimi paylaşmaya çalıştım.
 
arkadaşlar 19mm string spacing'a sahip bas köprüsü(5 telli) bulabileceğim bir yer var mı? schaller, hipshot gibi markalar olursa iyi olur. şimdiden teşekkürler...
 
Geri
Üst