Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

teşekkürler fakat izmir'deyiz. zor olucak biraz bulmak.vai konserine gelmiştik izmir'den ama okadar gezemedik ankara'yı neyse cewabınınız için teşekkürler. ben gitar yaptırımayı planlıyorum 2-3 ay içinde. erkan ustaya yaptırıcam. 5 telli bir gitar olucak. slap konusunda şuanki gitarım 16mm tel aralıklı. buda slap'lerde zorlanmama neden oluyor. bende geniş tel aralıklı bir bas yaptırıcam19-20 mm tel aralıklı olsun diyorum.warwick streamer'lerde durum böyle. birde ağaç konusuna gelelim. maple neck, abanoz klavye, ash body düşünüyorum. sizce ağaç seçimi nasıl? çaldığım parçalar ise genelde rock-metal ama evde ise kaliteli bassline'ları çalişıyorum. pop olsun,funk olsun. slap tonu çok önemli benim için. manyetik konusunda ise ne yapacağıma karar weremedim. bir fiyat listesi aldım. kıvılcım'dan seymour duncan manyetiklerin çoğu war. asb phase 1(aktif soapbar şeklinde) serisini düşündüm en başta. birde burada dimarzio ultra caz manyetikleri war. onlarda kaliteli manyetikler bildiğim kadarıyla. şimdi ilgilendiğim müzikler için yapmış olduğum seçimleri değerlendirirseniz sevinirim. yani boyle bir gitarla doğru tonları yakalayabilir miyim? sizin ağaç, manyetik onerileriniz nelerdir? sonuçta birkere yaptırıcam bu gitarı. birsürü para gidicek. boşa gitmesin sonuçta.cevap veren herkese teşekkürler...
 
pika demiş ki:
jaglar a: erkan sızlarlar ustanın yapmış olduğu 4 bası gördüm ve birini de sahnede çaldım. sahnede çaldığımın çok sağlam bir soundu vardı, ama açıkçası diğer denediklerim onun kadar güzel değildi-her ne kadar güzel olsa da.
artılarını yazayım hemen: kesinlikle işçilik güzel. bulduğu ağaçların bazılarının kalitesi gerçekten üst boyutta. sound da böyle olunca çok güzel oluyor.
eksilerine gelince. bir kere denediğim enstrümanlardan çıkardığım sonuç hepsinin aynı sound kaliteisnde olmaması. örneğin hangi aynı model trb yi ya da warwicki alsan aynı sound alabilme şansın daha yüksekken, erkan ustanın her seferinde kulllandığı ağacı farklı yerden temin etmesi (en azından benim deneidkleirm böyleydi sonra değişti mi prosedür bilmem) kalitede farklılık yaratıyor. yani senin basın da çok iyi de bir ağaç kullanılabilir daha orta halli de.
ayrıca bas yaptırmak için kafandaki soundunu çok iyi oturtmuş olman lazım bence. erkan ustanın istediği fiyatı biliyorum ve gerçekten ben bunu(kaliteli olsa da yaptığı) biraz yüksek buluyorum.bu yüzden bu kadar parayı vermek için kafandaki soundu çok iyi oturtup o ağaç kombinasyonunu söylemen gerekir. hadi bir şekilde yaptırdın ve seni tatmin etmedi, o zaman ne yapacaksın. o kadar pahalı ve bizim kadar marka meraklı bir toplumda satman da zor olacaktır.
ama trb mi arkan sızarlar mı desen gözüm kapalı erkan ustaya yaptırırım. warwcik için de modelden modele değişir derim.
not: ben de uzun vadede yaptırmayı düşünüyorum erkan ustaya, ama önce ağaç kombinasyonuna karar vermem gerek.
kenan usyata gelince bence dünya tatlısı bir insan olmasınınyanı sıra işçiliği de oldukça iyi. ama maalesef kenan usta da işler biraz yavaş yürüyor. yani pek yapmaya hevesli de değil gibi duruyor.(ben de sormuştum).o yüzden eline geçecek basın bence en azından bir senesi olur.erkan ustanın kenan ustaya oranla avantajı liman kentinede yaşadığından daha fazla ve kaliteli ağaç bulması olabilir ama kenan usta çok çok daha makul bir fiyat isteyecektir zannımca.
not2: bunların hepsi benim fikrim sadece,kanun falan değil elbet,sadece kendi gözlemlerimi paylaşmaya çalıştım.
öncelikle herkese selamlar :)
erkan ustanınyaptığı basslardaki işçilik aynı gördüğüm kadarıyla ama ton olayına gelince tamamen kişinin seçimi doğrultusunda. yapılan bassların farklı tonlarda olmasının sebeplerinden biri ağaç seçimi, ikincisi seçilen manyetik, devre ve hardware eğer bunlarda aynı olan iki basta bariz farklı tonlar çıkıyosa bu kötü bi durum :)
eğer böyle bi durum varsa bende kararımdan vazcayarım :)
kenan abiye gelince çok uzun sürede yapıyor ve yaptığı bir bassı çalamadım. onun için şuan görünürde erkan usta var.
erkan ustaya yaptırabileceğim fiyat aralığında denediğim başka enstrümanlar tat vermedi (trb jp 1 dışında oda biraz daha pahalı zaten :) )
 
Madem konu özel yapım basslardan açıldı biraz konuşayım.Arkadaşlar bende Kenan Abinin yaptığı 4 telli perdesiz bi bass var.İşcilik konusuna gelince Kenan abinin uyduruk bişey yaptığını hiçbirzaman görmedim ve benim bass'ımdaki işcilik şöyle ifade edeyim ne yamahada ne ibanezde ne de warwick'te var diyebilirim.Sound konusuna gelirsek bass'ın ilahi bir tonu ve sustain'i var.Kenan abiye kesinlikle bu konuda güvenebilirsiniz.Ama şu konuda haklısınız benim bass'ın yapımı yaklaşık 1 yıl sürdü:))
Buarada VALENSOLE'e cevaben.Bartolini dışında bi manyetik markası kullanma derim olayın piridir.
Jaglar'a cevaben al sana bir iki adres,sevgiler...

http://www.thebassplace.com/mfg/bartolini.html

http://www.basscentral.com/2003/index.php
 
valensole,yazdığın ağaç konfigürasyonu slap,funk ve pop sound'una uygun bir bileşimdir.Rock ve metal türü müziklerde gerekli olan derinliği yakalıyamazsın.Ama benim açımdan çok güzel bi konfigürasyon gayet net ve modern bi ton alırsın.Eğer rock ve metal tarzı bi sound istiyorsan Alder/rosewood bileşimini tavsiye ederim.Manyetik konusunda da tekrar BARTOLINI derim başka bişey demem.Eğer bulamazsan en azından EMG tak bence.sevgiler...

http://www.thebassplace.com/cgi-bin..._pickups&template=Templates/SearchResult.html

http://www.thebassplace.com/cgi-bin...start=10&template=Templates/SearchResult.html
 
celal abi cevapların için çok teşekkürler. çok yardımcı oldun gerçekten. yalnız bartolini bildiğim kadarıyla türkiyede satılmıyor yoksa bende isterim mesela MM/J konfigürasyonu süper olurdu. ozaman gitarı yaptırana kadar bartolini manyetik almaya çalışıcam. çok saolun kendinize iyi bakın....
 
jaglara: dediğim olay aynı kombinasyon ağaçlarda oluyor maalesef. bu arada soundu belirleyen ağaçtır, manyetik değil, o yüzden manyetik seçiminden de olamaz. (ki şöyle diyeyim bana göre, iyi soundu olan basın manyetikleri çok güzel ama diğer bastaki manyetik daha üst boyutta).
valensole: kendi fikrimi söyleyeyim. eğer slap tonu çok önemli diyorsan bence abanoz klvye yerine maple klavye düşünebilirsin. ash gövde, maple klavye ve maple neck, doğru manyetik yeri seçimiyle çok güzel bir sonuç verecektir. ama slap için konuşuyorum sadece. di marzio ulrtajazzlar da çok güzel seçim. seymour duncan'a tercih edeirm ben.(seymour duncan antiquity hakkında da çok güzel şeyler duydum, ama hiç deneyemedim).
 
hah bu arada kastettiğim ash kesinlikle light(swamp ash) değil. en azından medium weight olmalı.tabi ki hard ash o iş için süper olur fakat o d abiraz ağır olur. hard ash yapıp gövde kalınlığını azaltabilirsin.
 
pika demiş ki:
jaglara: dediğim olay aynı kombinasyon ağaçlarda oluyor maalesef. bu arada soundu belirleyen ağaçtır, manyetik değil, o yüzden manyetik seçiminden de olamaz. (ki şöyle diyeyim bana göre, iyi soundu olan basın manyetikleri çok güzel ama diğer bastaki manyetik daha üst boyutta). .
hmm dediğin şüpe uyandırdı pika :)
daha çok araştırmam lazım bu durumda, ilgin için teşekkür ederim
 
arkadaşlar önemli değil, elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum, önemli işler bence.
jaglar bence de biraz araştırabilirsin, sabretmek gerçekten önemli, sonucu güzel olacaksa o kadar sabra değer.
valensole aslında sever misin bilmem ama hem rock-metal, hem pop hem funk istiyorum diyorsan ve slap soundu çokönemli diyorsan Emg 'nin manyetikleri bana en uygun gibi görünen geliyor aslında.
 
Kombinasyon ne olacak, jazz/jazz mı istiyorsun? sanırım zaten Emg hz dışındakilirin hepdi kastettiğime giriyor. onların bartolini gibi ayrı ayrı modelleri olduğunu sanmıyorum aynı tarz manyetikler için ama bir bak istersen: www.emginc.com.
burda istediğin modeli bulabilirsin!
artı Zuhal müzik ara sıra getiriyor Emg
 
Bildiğim kadarıyla EMG'nin tek model J-J kombinasyonu var zaten. Eski jazz basslarımın bir tanesinde vardı; çok iyi manyetikler olduğunu söyleyebilirim :D
 
Forumu ilk kez gördüm ve baya bir zamanımı okuyarak gecirdim. Gerçekten çok faydalı olmus. Sorulara cevap veren bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Simdi kendi derdime geleyim: Amerikadan gelen bir arkadaşıma manyetik ve onboard preamp aldıracagım. Simdilik dusuncem Aguilar obp-3 ve Bartolini 59j manyetikler. Bu ikisi beraber sorun çıkarır mı? ve Aguiları kullananınız var mı? Bunların dışında bana bir şey tavsiye eder misiniz?
 
bartolini aguilar beraber sorun çıkarmaz. bence basın ne,bir de ona göre değerlendirmek gerek, istediğin sound nasıl?yani hiç bir şekilde obp 3 bence (denemedim ama duyduklarım kadarıyla) kötü olmaz. bartolinin de hiç öyle olacağını sanmam. ama kafandaki soundla alakalı biraz bence. bir de dediğim gibi bas gitarının ne olduğu önemli.benim düşüncem.
 
Yazmadıgım aklıma geldi ama hemen degistirtmedi sistem mesajı :)
Gitarın yamaha bb605 govde alder klavye rosewood sanırım.
J-J konfigurasyon. marshall amfim var 65 watt ve bir de gt6b var.Sevdigim muzik turu rock muzik diyim fakat tek tip ton kullanmak istemiyorum.
Tesekkurler
 
bb605 i ta bilemiyorum,sanırım artık üretimde değil. ben şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, eğer alet üst model değilse pek, elektronik aksmı değiştirmektense satıp üstüne o aksam parasını koyup, hatte gerekirse biraz daha koyup daha üst bir model bir bas almanı tavsiye ederim. ama eğer iyi ise ve elektroniklerden memnun değilsen sadece bence aguilar devre olarak iyi bir seçim olacaktır. bartolini devreler için de çok önemli şahıslrdan çok güzel referanslar aldım. özellikle bartolinilerin midlerinin çok iyi olduğu söyleniyor.
manyetik olayı ise biraz daha karışık, bence aslında Koraye daha önce bartoliniden dimarzioya kadar pek çok manyetik kullandığı için daha iyi cevaplayabilir. attack ve biraz temiz ve highları iyi bir manyetik istiyorsan emg tavsiye edeirm, daha smooth basları olan bir manyetik istiyorsan o zaman bartolini dah auygun gibi sanki. eğer klasik jaco tonları diyorsan aero instruments ya da seynour duncan antiquity tavsiye ediliyor genelde. dimarzio ultrajazlarda çok güzel jazz manyetikler. ben emg kullanıyorum şu an, gerçekten çok güzel manyetikler fakat onların da biraz şöyle bir sorunu var, kendi soundunu çok fazla yansıtıyor basa ve ağaçların soundunu bu açıdan biraz engelliyor. yani iki tane emg olan bası denediğinde, ağaçları ne kadarfarklı olursa olsun o emg sesi daha fazla işliyor kafana.
 
Geri
Üst