jaglar a: erkan sızlarlar ustanın yapmış olduğu 4 bası gördüm ve birini de sahnede çaldım. sahnede çaldığımın çok sağlam bir soundu vardı, ama açıkçası diğer denediklerim onun kadar güzel değildi-her ne kadar güzel olsa da.
artılarını yazayım hemen: kesinlikle işçilik güzel. bulduğu ağaçların bazılarının kalitesi gerçekten üst boyutta. sound da böyle olunca çok güzel oluyor.
eksilerine gelince. bir kere denediğim enstrümanlardan çıkardığım sonuç hepsinin aynı sound kaliteisnde olmaması. örneğin hangi aynı model trb yi ya da warwicki alsan aynı sound alabilme şansın daha yüksekken, erkan ustanın her seferinde kulllandığı ağacı farklı yerden temin etmesi (en azından benim deneidkleirm böyleydi sonra değişti mi prosedür bilmem) kalitede farklılık yaratıyor. yani senin basın da çok iyi de bir ağaç kullanılabilir daha orta halli de.
ayrıca bas yaptırmak için kafandaki soundunu çok iyi oturtmuş olman lazım bence. erkan ustanın istediği fiyatı biliyorum ve gerçekten ben bunu(kaliteli olsa da yaptığı) biraz yüksek buluyorum.bu yüzden bu kadar parayı vermek için kafandaki soundu çok iyi oturtup o ağaç kombinasyonunu söylemen gerekir. hadi bir şekilde yaptırdın ve seni tatmin etmedi, o zaman ne yapacaksın. o kadar pahalı ve bizim kadar marka meraklı bir toplumda satman da zor olacaktır.
ama trb mi arkan sızarlar mı desen gözüm kapalı erkan ustaya yaptırırım. warwcik için de modelden modele değişir derim.
not: ben de uzun vadede yaptırmayı düşünüyorum erkan ustaya, ama önce ağaç kombinasyonuna karar vermem gerek.
kenan usyata gelince bence dünya tatlısı bir insan olmasınınyanı sıra işçiliği de oldukça iyi. ama maalesef kenan usta da işler biraz yavaş yürüyor. yani pek yapmaya hevesli de değil gibi duruyor.(ben de sormuştum).o yüzden eline geçecek basın bence en azından bir senesi olur.erkan ustanın kenan ustaya oranla avantajı liman kentinede yaşadığından daha fazla ve kaliteli ağaç bulması olabilir ama kenan usta çok çok daha makul bir fiyat isteyecektir zannımca.
not2: bunların hepsi benim fikrim sadece,kanun falan değil elbet,sadece kendi gözlemlerimi paylaşmaya çalıştım.