Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

aynı bası alıp perdesiz yaptırmak istiyodum ben ya.acaba nasıl olur böle bişey yaptırsam görüşleriniz nelerdir.
çarpılma olaylarıda bütün topraklamadan oluyo benimde başıma bi kaç dandik studyoda gelmişti gruptaki arkadaşlar beni elektirik çarptıına inanmıyolardı bi okutuyim yazıları bari.tamamen elektirik deverelerini topaklanmasından kaynaklanıyo.aslında önemli bi sorun sakatlık çıkabilir muhafaza
 
ama benim problemim çarpılma değil. elimi tellerden çektiğim zaman dip gürültü artıyo. dokunduğumda ise biraz azalıyor ama hala bi dip gürültü oluyo.
 
alla alla acaba manyetiklerde mi bi sorun var dicem gerçi herşey olabilir yaa.bakmak lazım .bu gürültü cagdan bilem kaynaklanıyo olabilir yada amfide vardır bi patlaklık gibi olay herşey olabilir.
ben çarpılma olarak anlamışım yaa onuu.çarpılma olayları çok komik oluyo yaa
 
tercihettigimnick bunu Ares cevaplasın, o diyodu problem çıkmıyor gümrükte diye, tabi ne kadar bi şey getireceğine de bağlı. ben de açıkçası bir manyetik yada aktif devreye gireceğini zannetmiyorum.
 
merhabalar

ben kendime öğrenmek için castilla almıştım ve artık beni daha fazla geliştirebileceğini sanmıyorum Çünkü slaplari çok problemli slap ten başka herşeye benziyor başka aletlerde denedim çokta ha güzel :D ortalama 5 aydır gitar araştırıyorum ama piyasadaki gitarlardan pek hoşnutluk duymadım. Yabancı ülkelerde fiyat araştırması yaparken (epiphone)Thunderbird IV Bass la karşılaştım gibsonun oynı modeliyle model babında aynı :D acaba bu gitar hakkındaki görüşlerinizi söylerseniz memnun olurum yani bilen varmnıdır ayrı konu gerçi ama yinede dokunmadıım bi gitar varsa soruşturmaktan başka çaren kalmıyo...

gitar şu

http://www.epiphonestore.co.uk/acatalog/thunderbird-285.jpg
 
ares75 demiş ki:
bestbassgear.com'dan bartolini manyetik ve devre getirttim.UPS'le yollat.Gümrüksüz kapıma geldi 4 günde.

UPS mi USPS mi? Bildiğim kadarıyla UPS, DHL, FedEx gibi taşıma şirketleriyle çalışınca havaalanı gümrüğü ile muhattap olunuyor. USPS ise ABD'nin resmi devlet kuruluşu olduğu için USPS ile gönderilen siparişler Türkiye'de posta gümrüğünden geçiyor. Bir de 100 Euro üzeri için vergi vs. ekleniyor sanırım. Tabii biraz da şans bu işler.

Ben de, bir arkadaşımın deneyiminden cesaretle basspartsresource.com Badass II köprü ve üst eşik sipariş ettim. Bakalım nasıl sonuçlanacak. :roll:
 
Thunderbird modeli daha cok rock, metal türleri icin tercih edilen bi alet.Gerek ülkemizde bulunmasi, gerkse bulsan bile satmasinin zor olacagi kanisindayim.Kasasi da ergonomik degil yani oturarak calmasi zor olur bence.Ton karakteride daha çok sert, basli bir ton hafif gümbürdüyor yani.Precisionvari bir ton ama tam onun gibi degil p-bass ayri bir olay. :D
 
öncelikle herkeze merhabalar arkadaşlar ben yeni bir bass gitar almayı düşünüorum 1 milyar kadarda para ayırabilirim bu fiyata önerebileceiniz gitarlar varsa benimle paylaşabilirmisiniz bide fenderle music man di sanırım onlar hakkında daha fazla bilgisi olan varmı ???
 
ben bass almak istiyorum. yazdıklarınızın hepicinii okudum bayaa bilgili we deneyimlisiniz belli =) geçen yıl başlamıştım bassa, iyiydim baya şarkıları falan çıkartabiliyodum kndim ama lgs fln girince bıraktım, bu yıl dewam etmek istiyorum önceki bass okulundu we washburn markaydı =)amfiyi hatırlamıyorum hngi marka ama grupla neraber çaldıımda fazla duyulmuyodu bass müziiee fzla bişi katmıyodu . ne marka önerirsiniz we hangi amfi we kaç wattlık, fazla ahım şahım bişe olmasına gerek yok ewde çalıcam we blki arkadaşlarla stüdyoda. ama öle uyduruk bişi de olmasın ltfen =)=)=)
teşekkür ettim şimdiden !.. =) fiyatı da uçuk olmazsa sewinirim hatta hawalara uçar hemen gider alırm :D :D
 
meltmann tamam cok mutlusun yeni bir bas alicaksin ama mesajini forum kurallarina göre düzeltirsen daha güzel olur düzgün bi türkçe daha okunakli daha hos olur bence.
 
arkadaşlar bende cort action bas var ve bunun manyetiklerini değiştirmek istiyorum. buna uygun manyetikleri oyma falan yapmadan değiştirebileceğimiz bir manyetik.eğer bilenler varsa bilirler çok sustainsiz ve kuru bir tonu var gitarın ben sustaini iyi olan ama daha çok hafifi drive'lı bir ton kullandığımda gümbür gümbür sesi gelen bir gitar olsun istiyorum bana bu anlamda önereceğiniz özellikle jazz nitelikli olmayan güzel bir manyetik önerirseniz sevinirim...
 
arkdaslar ayrıca baslıkta actım da yıne sorum bass a geccecem de smdı 3 senedr aksutk ve elekctro karsık calıyorum baız barlarda alternatf muzıseyn olrk katıldım.bass konusdna tecrubelı bılen arkdsalr oldgunu dusnuyorum.şimdi bu yaz bass kursu alacam inş.bı afallama falan olur mu bass la ılgılı pk fıkrım yok.eğer neden elelcktro dan gecıyosunuz dersenı ıyı bı teklıf aldım bı gruptan bass ıcın ona katlmk ıcın bass eksıgı war.marka olarkta orta caplı bı arstrma yaptım sanchez,fender,ibanez ve cort u ınceledım bı bılglndrrsnız sevnrım fıyat olark maksımum 350$ cıvarı dunuyorum
 
arkadaşlar benim merak ettiğim birşey var piyasada ne kadar emg li bass gördüysem hepsi pasif emg hz manyetikli. aklınızda (özellikle) emg j setine sahip olan bir bass gitar var mı acaba?
 
Geri
Üst