Thomann'dan Alışveriş

Herkese merhaba, forumdaki ilk postum olacak. Umarım 150 Euro + shipping karmaşası konusunda insanlara faydam dokunur.

Gibson SG ve Epiphone 56' Gold Top p90 gitarıma ek olarak kayıt aralarında kullanabileceğim ucuz yollu bir Telecaster almak istiyordum. Malumunuz fiyatlar uçtu gitti. Dün gece Thomann'dan Harley Benton TE-52 NA Vintage Series gitar sipariş vermek istedim. Fakat aklıma takılan bir soru olmuştu gitar 133 Euro shipping 30 euro toplamda 163 Euro'ya denk geliyordu fiyat. Malumunuz 150 Euro üzeri gümrükte sorun yaşanmakta. Birçok forumu taradım fakat çok çok farklı görüşler vardı. Bu nedenle tereddütte kaldım. Sabahı bekleyerek kendileriyle iletişime geçtim. Aldığım yanıt

"Kargo ücreti 150 Euro sınırına dahil değildir ve 1000 Euro altındaki siparişlerde kargo ücreti ticari faturada yer almaz. Bu durumda, siparişinizle ilgili bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz. " (Yine de siz ürün aldığınızda gösterilmemesini iletin malum şahıslardan doğan iş bilmezlik nedeniyle sorunla karşılaşmayın)

Ayrıca Ticaret Bakanlığının WEB sitesinde de

"Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır." yazmaktadır.

Dolayısıyla sorun çıkacağını düşünmüyorum fakat yine de bir sorun olursa Ticaret Bakanlığı'ndaki yazıyı gümrük memuruna göstereceğim. Thomann veya başka bir yerden ürün alacak arkadaşların aklında olan kargo ücreti 150 Euro'ya dahil mi sorusuna cevap vermek adına ve forumlardaki karmaşayı gidermek için ürün alacak kişilere faydası olması adına yaşadığım süreci sizinle de paylaşmak istedim. (Yanlış anlaşılma olmasın 150 Euro geçmese de güncel vergi oranı neyse (şu anda AB'den gelenler için %18) yine de uygulanacaktır fakat bahsettiğim husus kargo eklendiğinde 150 Euro'yu geçmesine ve sonraki karmaşık işlemlere neden olup olmadığıdır) Bu olaylar 5 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşmiştir sonraki tarihlerde kanunda veya uygulamada değişiklikler olduğunda bu mesajımın gerçerliliği olmayabilir.

Ürün elime geçtiğinde süreç ile ilgili yine yazacağım. Herkese iyi günler.163305 eklentisini görüntüle
Arkadaşlar merhabai 05.01.2024 tarihinde vermiş olduğum sipariş an olarak 18.01.2024 tarihinde İstanbul Gümrüğüne ulaşmış bulunmaktadır. Ürün artık yurt içinde kargo sürecine girecektir. 1-2 güne umarım elime ulaşır. PTT'den baktığımda 830 TL'lik bir gümrük vergisi oluşturmuşlar. Kafa karışıklığını gidermek adına bu yazıyı yazmıştım. Şimdi sonucun da yazdığım gibi olduğunu gördüğümden neticelendirmek istedim. Herkese iyi akşamlar.
 
Benim 28 Aralık' ta verilen kargo hala güncellenmedi, soruşturma başlattık kargo kayıp olmuş olabilir bu durumlar da var tecrübe edinmek lazım.

Kargo kaybolursa soruşturmadan sonra Thomann ya iade yapıyor ya da yeniden gönderiyor sen seçiyorsun.
 
Soft Case'ler gümrükten geçer mi acaba? Bir iki yerde çantaların gümrüğe takıldığını okudum bunlar deri, aksesuar olan çantalar mı acaba? Forum'a da bakındım fakat soft case dahilinde bir tecrübe paylaşılmamış.
Thomann'dan Spaceship 40 Pedalboard + Power Bundle almayı düşünüyorum. Ayrıca sepetimde yaklaşık 20 Euroluk bir yer var. Sipariş vermek/eklemek isteyen birisi varsa kargo ücretini bölüşebiliriz. 2 hafta sonra siparişi geçeceğim o zamana kadar mesaj atabilirsiniz.
 
Soft Case'ler gümrükten geçer mi acaba? Bir iki yerde çantaların gümrüğe takıldığını okudum bunlar deri, aksesuar olan çantalar mı acaba? Forum'a da bakındım fakat soft case dahilinde bir tecrübe paylaşılmamış.
Thomann'dan Spaceship 40 Pedalboard + Power Bundle almayı düşünüyorum. Ayrıca sepetimde yaklaşık 20 Euroluk bir yer var. Sipariş vermek/eklemek isteyen birisi varsa kargo ücretini bölüşebiliriz. 2 hafta sonra siparişi geçeceğim o zamana kadar mesaj atabilirsiniz.

Valla ben ağustos ayında ıvır zıvır bir şeyler alırken iki üç gigbag eklemiştim, gelmişti sorunsuz.
 
İstanbul Başakşehir'de ki Ptt cumartesileri açık mı, bilgisi olan var mı?Thomann dan bir şeyler alacağım ama yeni iş değiştirdim. Bu işler için hafta içi izin almak istemiyorum
 
1706104989060.jpeg


Selam. Ben de Thomann'dan bu gitarı sipariş vermeyi düşünüyorum. Normalde 150 euro üstü ama vergi düşünce 133 euro'ya düştü.
Geçmişte emg manyetikler, Vintage 30 kabin filan almıştım. 150 euro sınırı yoktu. Sınır olmasaydı doğru düzgün bir şeyler alırdım açıkcası.
5 sene önce 2000 euro'ya esp horizon gitar almıştım. O zamanki alım gücümü özlüyorum.
Bakalım doğru düzgün gelirse sonra bir de bas gitar alabilirim.
 
Dostlar selamlar forumda son 2-3 sayfayı okudumda. Bende bu siteden Harley Benton SC450-Plus B-Stock alacağım (133 Euro) + 30 euro kargo. Sanırsam kargo sıkıntı olmadığı için %18 lik vergi olarak hesaplanacak. Bu gitarı önerir misiniz? Hep les paul kasa bir gitar istiyordum ve bunun da fiyatı uygun. Önerir misiniz?
 
Dostlar selamlar forumda son 2-3 sayfayı okudumda. Bende bu siteden Harley Benton SC450-Plus B-Stock alacağım (133 Euro) + 30 euro kargo. Sanırsam kargo sıkıntı olmadığı için %18 lik vergi olarak hesaplanacak. Bu gitarı önerir misiniz? Hep les paul kasa bir gitar istiyordum ve bunun da fiyatı uygun. Önerir misiniz?
aynı modeli bir arkadaşım için aldık. kendisi çok beğendi. fiyat performans gitarı diyebilirim.
 
Konuyla pek bir bağ olmasa bile gümrük ile ilgili bir tecrübem oldu bu hafta. Ağabeyime ve kendime Fuzz pedalı yapmak için yurtdışından bir kaç parça malzeme sipariş ettim. Knob, potansiyometre, on off switch, led ve holder ve jack girişlerinden oluşuyordu siparişim. Buradaki jack girişleri, on off switch ve ledler Türkiye'den de temin edilebilecek parçalardı fakat uygun değerdeki potansları burda bulmak zor olduğundan hepsini bir sipariş edeyim bir daha kargo ücretiyle ya da başka siteden sipariş oluşturmakla uğraşmayım diye tüm hepsini aynı siteden satın aldım.

Siparişim kargo hariç 28 Euro ve total parça 26 adetti. Aynı parçadan maksimum 5 adet sınırına dikkat ederek oluşturduğum sipariş yine de gümrüğe takıldı ve evime bununla ilgili PTT'den kağıt geldi. Kağıdın gelmesi ile birlikte siparişimin faturasını ve kimlik fotokopimi çıktı alıp sabahın erken saatlerinde gümrüğe gittim.

İlk memur arkadaş kargo takip kodum ve tc numaram ile paketi görüntüledi. Ardından başka bir memur arkadaş geldi ve paketi açıp içeriğin ne olduğunu sordu. Bende öğrenci olduğumu, müzikle ilgilendiğimi hobi olarak da efekt pedalı yaptığımı belirttim. Memur arkadaş bu seferlik yardımcı olacağını söyledi ve "kişisel kullanım sınırına" dikkat etmem gerektiğini belirtti. Halbuki 5 adet sınırına zaten dikkat etmiştim ve 2 efekt pedalı çıkacak kadar ürün almıştım... Nedir bu kişisel kullanım sınırı abi kaç adettir diye sormama rağmen maalesef kendisi bile saçma gümrük mevzuatları ve tarifeleri uyarınca bir rakam belirtemedi. Örnek vererek 2 adet aldığım parçadan 1 adet almam gerektiğini 4 adet aldığımdan 2-3 adet almam gerektiğini belirtti. Anlayacağınız 5 adet sınırı bile geçersiz, tamamen İstanbul'daki memurların insiyatifine kalmış bir durum mevcut. (Yaşadığım ilk farklı bir ildir)

Yine de çok sağ olsun ilimdeki ekip çok anlayışlı ve yardımcı olacak şekilde davrandı. Kendisi ayrıca gümrüğe takılmamak için bir kaç tüyo daha verdi ama bunlar hepimizin bildiği ayda 5 farklı koli yani sipariş sınırı gibi mevzulardı. Vergilendirmem ise olması gerektiği gibi KDV, gümrük vergisi gibi klasik her siparişte uygulanan şekilde oldu. Ekstradan bir masraf çıkmadı.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar bu thomann denen siteden alışveriş yapmak güvenilir mi? Yapıldığı taktirde türkiyeye girme süreci vs nasıl işliyor üzerine ne kadsr daha para vermemiz gerekiyor? Mantıklı mı?
Çok fazla yazı olduğu için hepsini okuyamadım kısaca açıklayabilecek var mı?
 
Alacağınız şeye bağlı, buradaki ürünleri Türkiye'de olan ürünlerin fiyatları ile vs. karşılaştırabilirsiniz. Bazı ürünler zaten Türkiye'de yok (Harley Benton Thomann'ın kendi markası) Üşenmeyip birkaç sayfa geriye doğru okursanız tüm sorularınızın cevapları zaten var.
 
Geri
Üst