Reenkarnasyon

Sizin amacınız tam olarak ne bana söylermisiniz? Site de hangi amaçla bulunuyorsunuz Benim mesajlarımı birazcık takip etmiş olanlar bilirler. Ben asla baskıcı biri değilim. Aranızda en liberalist, en demokratik düşünen benim belkide. İslamın sevgi dini olduğunu söylüyorum hep. Hiçbir müslümanın, kimsenin hayatını zerre kadar kısıtlamaya hakkı olmadığını belirtiyorum. Aksine her düşünceden, her dinden, her yaşantı biçiminden insana sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmak gerektiğini savunuyorum.

Evet özlem duyduğunuz Avrupa'dan bile daha medeni, daha özgür bir toplum için çalışıyorum Buna rağmen benim gibi insanların iman esaslarını küçük düşürmeye çalışmak. Allah'ı ve peygamberlerini karalamaya çalışmak niyedir sorarım sizlere?
Baskıcı ve gelenekçi toplumla mucadele etmek için, banazlıkla mucadele etmek için tam tersini yapmanız gerekmez mi? İslamı özgür bir şekilde ele alan, gelenek karşıtı insanlarla birlik olmak, onların inanç değerlerine saygılı olmak gerekmez mi? Böyle mi aydın ve özgür bir Türkiye yaratacaksınız? Allah'ı peygamberi, en kutsal değerleri karalayarak mı?
Saygı sevgi olmadan neyi başarabiliriz bu ülkede. Ancak kavga ve huzursuzluk başka bir şey değil !

Birkaç kişi var adeta bunu bilinçli olarak yapıyor. Son zamanlarda yazılarıma cevap vermeye çalışırken kendilerini deşifre edenler çoğaldı. Bu başlıkta, Kadın cinselliği başlığında, Ataism'de, Tanrı Öldü mü gibi abuk sabuk konularda baya bir bilinçli faaliyet var gördüğüm kadarıyla.
Yaş ortalamasıda küçük nasıl olsa Gençleri kolay etkileriz diye mi düşünülüyor yoksa?
Gerçekten şüphe uyandıran davranışlar bunlar. Şu kişi mutlaka organize ve amaçlı olarak burda yazıyor diyemem. Evet ama şunu da hatırlatmak isterim Kimse aptal değil burda. Herkesin bunu anlayacak zekası var Sizler kendi aranızda birbirinizi etkilersiniz ancak. Yazık gerçekten yazık !!
 
Herkes düşüncesini açıklamakta özgürdür.Kimsenin birini karalamaya uğraştığını sanmıyorum,sadece senin düşüncelerini belirttiğin islam dini ve muhammed hakkındaki düşüncelerini yazıyorlar onlar da.Sen eğer karalama diyorsan buna,bende senin burada islamı ve muhammedi övmeni istemiyorum,çünkü sen benim için sahtekar olan bir insanı övmüş oluyorsun.Bu yüzden herkes istediğini söyler,kimse burada ulvi bir amaç uğruna bulunmuyor.Amaç fikirleri,düşünceleri açıklamak,bilgi alışverişinde bulunmak.Kaldı ki eğer sen islam ve muhammed ile ilgili bilgi aktarırsan buna kimse tepki gösteremez (bu tepkin gereksiz yani).Sen bir şeye ak der iken,kara diyenler de olacaktır,onların da senin ak demen kadar kara deme özgürlüğü vardır.
 
katilinek demiş ki:
sizce bu dünya bir daha gelecek kadar güzelmi

Esas konuya dönersek, inanca göre, tekrar geldiğin zaman şu ankinden farklı şartlarda bulunacaksın. Ama tabii ki bu iyi de olabilir, kötü de. Ama işin özünde, seçim sana ait olduğundan, sen düşün :) .

Rockman1, seninle müzik konusunda konuşmuşluğumuz vardı şimdiye dek. Konu peygamber, din, Tanrı'ya döndüğü zaman, özünden hayli uzaklaştı hakkaten ve din tartışmasına döndü. Maalesef bu hale gelmesinde benim de payım vardı, onu da kabul ederim. Ama kalkıp da Allah'ı ve peygamberleri karalamaya çalışmadım. Aksine, fark ettiysen, yaratıcılıklarına saygım var. Bu konuda bir tartışmaya girdiğimizde, kendi görüşümü ortaya koydum. Görüşüm seninkiyle çelişebilir, seninkine uymayabilir, tamam. Ama zaten tartışmanın özü farklı görüşlerin ortaya koyulmasından doğar.

Ama şimdi bu noktada, "senin gibi insanların imanlarını küçük düşürmeye çalışmak" cümlesini "her düşünceden, her dinden, her yaşantı biçiminden insana sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmak gerektiğini savunmak" ile yanyana kullanarak, "saygı ve sevgi gereken bir ülkede", kendininkiler dışındaki inançlara "Allah'ı ve peygamberleri karalamaya çalışmak" / "en kutsal değerleri karalamak" gibi tanımlar yapman bir çelişki doğuruyor gibi geldi. Şayet ben yanlış anladıysam, açıklayıver sana zahmet, hatamı kabul eder çekilirim.

Ama esas konuyla bir alakası yok bunun tabii ki. Ana konuya dönersek, reenkarnasyon inanç meselesidir. Ama sizden ricam "saçma" diyip geçmek yerine, bir neden sunmanız.
 
bu doa üstü olaylara ilgim çok büyüktür budha rahiplerin uçtuğuna inanıyorum ama reankarnosyon biraz deişik geliyo inansammı inanmasammı diye düşünüyorum
kafammmmmmmmmm
 
bende inanmıyorum realkarnasyona bana sanki alt sınıftakilerin yaşamlarını sorgulamamaları için kurulan bir düzen gibime gelio!ayrıca bi cvp wermek istiyorum Rockman1 bak tamam medeni ve özgür bir dünya iyi diyorsun ama bu dünyayı kurmak için farklı düşüncelere ihtiyaç vardır.ve bu farklı düşünceler bizi etkilemiyor.bizim her söylediğimizi kendi düşünce kalıplarınızda sorgulayan sizlersiniz!
 
inanmamakla birlikte komik geliyor bana...böyle birşeyin oldugunu farzetmek zaten cennet cehennem kavramlarını,dolayısıyla din kavramını komple reddetmektir.düşünce yapısıdır,dine inanmayabilir ama reankarnasyona inanıpda aynı zamanda dine inanan çelişkidedir :)

uçan sinekten farksızız,ölücez toprakla bütünleşicez biticek.
 
Yok olma düşüncesine dayanamayan insan reenkarnasyonu uydurdu. Belki ölümü bir son durak olarak düşündü. ve sonrasızlığa tahammül edemedi. İnsan için hep bir sonrası vardır.
 
aslında reenkarnasyon kavramı mantıklı düşündüğünüzde ve doğayı incelediğinizde olabilir gibi geliyor. çünkü canlılar evrim yani gelişme daha ileriye gitme içerisindeler. hiçbirşey yerinde durmuyor. Bu bağlamda eğer ruhların olduğunu kabul edersek onların da bir evrim daha doğrusu tekamül içinde olmaları gerektiği sonucu çıkıyor. Yoksa 60 yaşına kadar bir sürü bilgi öğrenen ruhsal olarak gelişen bir insanın ölüp gitmesi amaçsız anlamsız olurdu. ruh her maddi hayata döndüğünde elmas parçası gibi yaşadığı deneyimlerle bir yüzünü parlatıyor taa ki tamamını parlatana dek
 
"eee, sonra" diyesim geliyor. tam tekamül ettikten sonra ne olacak? her şeyi burada oluyor ve olacak derseniz bir son nokta koymanız gerekiyor. ben koyamıyorum.
 
minervapallas demiş ki:
"eee, sonra" diyesim geliyor. tam tekamül ettikten sonra ne olacak? her şeyi burada oluyor ve olacak derseniz bir son nokta koymanız gerekiyor. ben koyamıyorum.
bir buz parçasının okyanusta eriyip bütünleşmesi gibi bir son. Sınırlı olmaktan kurtuluyor ve sınırsız olanla birleşme gerçekleşiyor. ee daha sonra ne oluyor gibi bir soru sorulamıyor bu aşamadan sonra. Herşey oluyorsun çünkü.

'Sen sudan ibaretsin; fakat kendini testi sanıyorsun'
Mevlana
 
ölümden sonra ne olacağı herkes tarafından bir bilinmezdir.açıkçası ben sadece çürüyeceğimizi ve yeni maddelerin yapısına katılacağımızı biliyorum..ruhumuza ne olacağı kocaman bir soru işareti.tabi ruh diye bir şey varsa,maddesel yapımız ruh denilen şeyi oluşturmuyorsa...

insan dünyada yaratılan en üstün varlıktır..bu sebeple ölümden sonra çürüyüp gideceğine ve ruhunun da bu çürüme eylemine katılacağına bir türlü inanmak istemez,,bize göre diğer canlılardan bir farkımız olmalıdır mutlaka.

çoğu insan ölümden sonraki hayata,reenkarnasyona ve çeşitli dinlerin ölümden sonraki vaatlerine bu sebeple inanır...

ha ben inanmıyorum -bilmediğim ve hiç bilemeyeceğim için inanmıyorum-o ayrı konu tabi...çünkü söylediğim gibi,ölümden sonra ruha ne olacağı tamamen bir soru işareti ve bu soru işareti hiç kimse tarafından cevaplanamaz.bu yüzden bu konuda üretilen tüm teoriler boştur; daha doğrusu sadece reenkarnasyon konusunda değil ölümden sonrasına dair üretilen tüm teoirler tüm dogmalar boştur bence.
 
dream_cather demiş ki:
Daha öncede yazdım şimdide yazıyom boş iş böyle olması mümkün değil o zaman nüfüs patlaması olurdu.Tabi belli bir süre orda beklemiyorsan! :D

Yalnız bu bir çember şeklinde işliyor; biri ölmeden geri dönemez. Dolayısıyla, her gün ölenler ve doğanlar, bu şekilde birbirini dengeliyor.
 
Kount demiş ki:
dream_cather demiş ki:
Daha öncede yazdım şimdide yazıyom boş iş böyle olması mümkün değil o zaman nüfüs patlaması olurdu.Tabi belli bir süre orda beklemiyorsan! :D

Yalnız bu bir çember şeklinde işliyor; biri ölmeden geri dönemez. Dolayısıyla, her gün ölenler ve doğanlar, bu şekilde birbirini dengeliyor.
neden düşüncenize sınır koyuyorsunuz ki, her seferinde insan olarak dünyaya dönülüyor diye birşey olduğunu kim söyledi! başka alemler, değişik canlı bedenlere enkarne olunabilir.
 
Ben olaya biraz farklı bir camdan bakayım.Geçen hafta ntvde bir belgesel vardı discoviries galiba ismi.bilim adamları insan ömrünün 75 yıl sonra sonsuza ulaşabileceği görüşündelerdi.Yani ölüm olmazsa reenkarnasyona da gerk kalmıyor.hehe. :D .şimdi atmışlar diyenler için biraz ayrıntı vereyim.bende öyle düşündüm ama mesele şu insan hücresi bilindiği gibi bölünür ve bu bölünme işini 100 e yakın kere yaptıktan sonra hücre bozuluyor!evet bölünme duruyor.bilim adamları bir enzimle bölünme sayısını sonsuza yaklaştırmışlar.bu şekilde solucan ömrü 2 kat artmış.ve hücresel ölüm altedilince ben 100 yıla da razıyım ölümsüzlük geliyor.bunu duyunca ne şanssız nesiliz dedim kendi kendime kıyısından kaçıracağız ölümsüzlüğü.tabi o zaman inançlar falan baya değişecektir.reenkarnasyon cennet vs. ben şahsen cennete inansan bile garntili bir yaşamı tercih ederdim burdan biryere gitmezdim:D
 
Geri
Üst