Edgar Allan Poe

Öykü kitaplarını okuyun yazarın karanlık dünyası hakkında da briçok ipucu veriyor,merak edenler için...Ve kesinlikle Kuzgun şiirini öneririm.
 
Poe Eureka'nın başına şunu yazmış:''bu kitabı, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum!''...Hayattın gerçeklerinden benim gibi sıkılan,realitenin boğucu havasından daralanlara, Poe belki de huzur dolu bir UYKUYA dalmak için mükemmel bir ZEHİR...Bir arkadaşın da dedeiği gibi içinize çekilmesi gereken şifai bir zehirdir bence Poe..Bauldelaire'in de dediği gibi o kendi varlığıyla,başlı başına bir protestoydu ve protestosunu kendine özgü yollarla ilan etti..Bu sıkıcı düzenden sıkılan,''protestocu'' kişiliklere söylüyorum kendinizden bir şeyler bulmak istiyorsanız ya da en basitinden kısa bir süreliğine de olsa-kısa bir öykü mesafesinde- boğucu gerçeklik evreninden kaçmak istiyorsanız Poe okumanızı şiddetle tavsiye ederim..Ve bu mükemmel keşfe Altın Böcek ile başlamanızı önerebilirim(bu neredeyse tüm öykülerini okumuş biri olarak Altın Böcek'i en iyi bulduğumdan değil, sadece bir an aklıma o geldiği için:p)
 
19.Yüzyılın yetiştirmis olduğu en iyi Amerikan şairlerinden olduğunu düşünenlerdenim bende.. Şiirlerinden "The Raven" adlı şiiri bence okunmaya değer...Bir insanın sevdiği ve cok değer verdiği birisini kaybettikten sonra nasıl bir ruh hali icerisinde oldugunu etkili bir sekilde anlatan bir siir..Şiir okumayı sevmeseniz bile emin olun bu şiir hoşunuza gidiyor.. :)
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
sembolizm ve postmodernizm konusunda cıgır acmıs bir insan hayat hikayesi ise sadece kaybedislerden ve yenilislerden ibaret. cok buyuk bir saygıyı hakediyor kendisi. morg sokagı cinayetleri ve dupin oykuleri mutlaka okunmalıdır. olumu son derece tartısmalıdır ve bir sure muhafazakar amerikan toplumu tarafından alkolizmin pencesinde kaybolan ikinci sınıf bir edebiyatcının olumu olarak nitelendirilse de hakettigi saygıyı bugun gormektedir. kendisinin olumu uzerine yazılmıs kurgu-gercek sentezi basarılı bir kitap okumak isteyenlere matthew pearl un poe golgesi adlı kitabını tavsiye edebilirim.
 
genel olarak şiir hayranı bir insan değilim. aklımda neredeyse ezbere hatırladığım hiç şiir yok, öyle çok severek sakladığım.. ama edgar allan poe nun belki de iyi bir öykücü olması ile birlikte gelen bir de şiirlere baksam fikrim şiire bakış açımı değiştirdi. bütün şiirler adlı toplamayı aldım ve tek kelimeyle hayran kaldım. bende bütün öyküleri yok ama zamanı gelince o da olacak :D

ben düşlerle ilgili olan şiirlerini seviyorum.
 
Anlatış tarzı çok ilgimi çekti.Konuya girişi ve betimlemeler nefis.Sırf hikayesi için değil,dili kullanımı açısından bile okunacak değeri olan bir yazar.Kesinlikle tavsiye ederim.
 
ben bu tür kitapları bulamıyorum..ilçede olduğum için pek böyle kitaplar getirilmiyor..bulabileceğim bir yer var mı bildiğiniz özellikle eski kitapları..????
 
kuyu ve sarkac hikayesini birebir yaşamak için jan svankmajerin the pit and the pendulum-the hope adlı 12 dakikalık kısa filmini mutlaka izlemenizi öneririm.bulamayanlar bana ulaşabilirler.
 
Maltepe/Carrefour' daki Megavizyon mağazasında, Edgar Allan Poe' nun tüm hikayelerinin bulunduğu kitap indirime girmişdi, yanılmıyorsam 35 TL civarındaydı. Hala kalmışsa kaçırmayın derim.

104697_2.jpg
 
Geri
Üst