Diken

Bugün nasip oldu Taylan abiyi seyretmek, Dayanamadım canak aldım sonunda. Her zaman ki gibi performans süperdi. Ayrıca sevindirici haberler aldık. Mutlu oldum. Efsane Geriye dönüyor....DİKEN .....Ayrıca güveni nerdeyse eko tv den beri görmüyordum. Onuda gördüm sonunda .... Başta Taylan AYIK olmak üzere Ekibine ve Büyük üstad Güven ERKİN ERKAL A SONSUZ TEŞEKÜRLER
 
Programın tekarını izleyebildim.

cidden yıllaer öncesine gittim,izlerken. 'Taylan Ayık' Vokal olarakda pek çok kişiyi gölgede bırakıcak,kendine has bir Vokal tekniği var,Canlı olarak ilk kez izleyebilme fırsatı yakaladım yıllar sonra, programda. gayet yerli yerindeydi..

'Diken' adı altında yapılıcak olan çalışmalarıda merakla beklemekteyiz.. yıllar sonra tekrar 'Diken' ismiyle birşeylerin yapılıcağı haberi sanırım en güzel haberdi.
 
Doğrusu Taylan Ayık'ı ilk defa yukarıdaki videolardan izledim. TV izlemediğim için kaçırıyorum bu tür programları ama olsun TV'den nefret ediyorum. Herneyse şarkılar gayet güzel. Fakat 3 şarkınında vokal yorumu birbirine çok benziyor. Vokalin sesi sert ve güzel ama 3 parçanında yorumu biraz benziyor yada bu kayıtlar kötü bana öyle geldi bilmiyorum. Ama gitar ritimleri bayağı sevdim. Tabi yorumdan kastım vokalin stili değil. Her vokalin bir stili vardır oda çoğu zaman sabittir. Ben şarkı yorumundan bahsediyorum. Şarkılar arasındaki yorumlar daha farklı olabilirdi. Ve sanki vokal çok yorulmuş gibiydi. Neyse umarım düzgün kayıttan dinlerim bir ara. O zaman daha net sonuçlara varabilirim. Birde gecenin bir saati kafa tam basmıyor. Başarılar Diken.
 
Diken tüm calışmalarını hızlandırmaya başladı, en son olarakta bir elektro gitarci arıyordu grup sanırım..
Ayrıca tarzda biraz değişimlerde olucakmış Heavy Metal'den ziyada Hard Rock yapmayı planlıyorlarmış vs. vs.
 
dennischambers demiş ki:
Diken tüm calışmalarını hızlandırmaya başladı, en son olarakta bir elektro gitarci arıyordu grup sanırım..
Ayrıca tarzda biraz değişimlerde olucakmış Heavy Metal'den ziyada Hard Rock yapmayı planlıyorlarmış vs. vs.

çok enteresan benim gitarist aradığımızdan haberim yok :LOL:

biliyorsunuz 19.12.2006 tarihinde katıldığımız yuxexes programında açıklamıştık. taylan ayık projesi bundan sonra DİKEN olarak devam edecek. bu türkçe heavy metal efsanesi diken'in yeniden doğuşu olarak da düşünülebilir :)

diken grubu türkçe sözlü hard rock / heavy metal müzik yapmaya devam edecek. grubumuzun kadrosu şu şekildedir:

vokaller ve gitarlar: TAYLAN AYIK
gitarlar ve geri vokal: HAKAN ÖZHENDEKÇİ
bass ve geri vokal: GÖKHAN BAKIN
davul: ALPER AÇIKGÖZ

bu arada "dennischambers" alışkanlık edindi bizim adımıza yazıp çiziyor ama biz kendisini tanımıyoruz. yazdıkları hiçbir suretle bizi bağlamamaktadır. bütün takipçilerimizin bilgisine.

sevgiler
 
diken isim olayının çözülmüş olması güzel bir gelişme, yuxexesi izlemediğimden dolayı tam anlamamıştım ama tahmin etmiştim çözüldüğünü.
 
Beklenen Diken Konseri..!

DİKEN, 1992 senesinde Taylan Ayık (Ritm Gitar&Vokal) tarafından Kadıköy’de kuruldu ve ilk albümleri olan ‘Hedef Büyük’ ü 1998’de Fatih Balcı ( Bass Gitar ), Serdar Demir ( Solo Gitar ), Serhat Aral ( Davul ) kadrosuyla çıkarttı. Albüm ‘Sana İhtiyacım Var’ ‘Öğret Bana’ ‘Önderim Ben’ …gibi unutulmaz şarkıları barındırırken aynı zamanda ülkemizde Pentagram’ın Anatolia albümünden sonra en çok satan albüm ünvanını aldı.

Hedef Büyük’den sonra grup, 2000 – Düşlerim Ölümsüzdür, 2003 – Ay Batarken albümlerine bu sefer solo gitarda Fırat Öz & Özgür Öztürk ve davulda Özgür Erdovan değişikliği yaparak imza atarken, bu albümlerden önce 1998’de ülkemizde Saxon konserinin ön grubu olarak sahne aldı.

Türkçe Heavy Metal’in öncü ismi DİKEN, bazı anlaşmazlıklar sebebiyle dağılarak çalışmalarına son verirken Taylan Ayık solo projesiyle yoluna devam etme kararı alarak; Derman Karadeniz (Bass Gitar), M.Hakan Özhendekçi (Solo Gitar), İlker Özgök (Davul) kadrosuyla ve Serdar Öztop’un da büyük katkılarıyla 2006 yılında ilk solo albümü olan ‘Yalnız Hayal’ i çıkarttı.

Ve son olarak da Gökhan Bakın (Bass Gitar), M.Hakan Özhendekçi (Solo Gitar), Alper Açıkgöz (Davul) ve Taylan Ayık (Kayıt,Söz-Müzik, Düzenmeleme, Gitarlar&Vokaller) olarak oluşturdukları son halleriyle ‘Kaçış Yok’ isimli single ını internet üzerinden yayımladıktan sonra 2007 yılında DİKEN olarak yeniden doğmaya karar verdiler.

18 Şubat Pazar günü Studyo Live ‘da gerçekleşecek konser, yıllar sonra DİKEN’in ilk konseri olacak ve grup bir nostalji havasında eski sevilen parçalarını seslendirirken Türkçe Heavy Metal’in ölmediğine bir kez daha tanık olacaksınız…


Gruplar::

overload0zi4.jpg

Over Load
2004 Yaz'ından beri birlikte çalışan grup, ülkemizde yok olmaya yüz tutmuş Hard Rock ve Heavy Metal'i tekrar dinleyicisiyle buluşturuyor. Yaşadığı solist değişikliklerinden sonra 2005 Haziran ayında şuandaki kadrosuna kavuşan Over Load, bu yıl içerisinde birçok etkinlikte yer aldı.

Burak Acar Solo Gitar
Emre Aliefendioğlu Bas Gitar
Cem Köroğlu Davul
Ahmet Ersin Çelik Klavye
http://www.myspace.com/overloadtheband

1339658791mjy6.jpg

Glorian
Grup 1995 senesinde Ahmet Uçankus ve Hakan Kul tarafindan Istanbul'da kurulmustur. 1996 yilinda Serhat Hasanoglu'nun gruba dahil olmasi ile birlikte beste çalismalari baslamistir. 1998 yilinda Ahmet Gültekin davulcu olarak gruba katilmis ve 2001 yili sonunda ilk demo-album yayinlanarak Prophecy olan grubun ismi Glorian olarak degistirilmistir. Ilk kayidin yayinlanmasindan sonra Evran Öztürk klavyeci olarak gruba dahil olmus ve konserler devam etmistir. 2002 yilinin basinda Evran gruptan ayrilmis, vokalde Pelin Uslusoy gruba dahil olmustur. 2003 yili sonunda Serhat ve Pelin gruptan ayrilmis, gitarda Cem Can gruba dahil olmustur. Bu kadro ile yeni konserler verilmis ve ikinci kayit için beste çalismalari baslamistir. 2004 yilinin Temmuz ayinda tamamlanan ikinci demo-albüm kayitlari sonrasinda grup çalismalarina Hakan Kul ve Ahmet Uçankus'un askerlik görevleri sebebiyle ara vermistir. 2005 yilinin Mayis ayinda grup tekrar bir araya gelmis ve ikinci kayit üzerindeki çalismalar tamamlanarak 2005 yilinin Aralik ayinda 'Ancient Stories' isimli ikinci demo-albüm yayinlanmistir.

Ahmet SOGUTLUOGLU - Vocal
Ahmet UCANKUS - Guitar
Serhat HASANOGLU - Guitar
Hakan KUL - Bass, Vocal
Evran OZTURK - Keyboard
Ahmet GULTEKIN - Drums

http://www.myspace.com/glorianband




The Capricorn

afiş yakında..

18 Şubat Pazar
Mekan Studio Live
Giriş 10 ytl
 
E bu taylan ayık'ın solo kadrosu zaten :) Hmm ööle olmadı bööle yapalım mı diyolar..Diyolarsa da yanılıyor netekim öle de olmuştu :) İsmin önemi yok önemli olan iyi işler yapmak zaten
 
Abi taylan abi deli bi insan o ayrı yalnız solocusu feci arkadaşlar.. Adama hayran oldum zaten boş bi adam değilmiş sonradan öğrendim, epey iyi müzisyenlerle çalışmış yurtdışında.. Taylan abiyi ise bu yaz canlı seyrettim, harikaydı.. (ses organizasyonu berbat olmasına ragmen)
 
Geri
Üst