Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

beyler gnx-3000 hakkında acil yardıma ihtiyacım var.alet studyolarda yüksek volümde ötmeye başlıo noise gate kesio ama penayı vurdugum anda ötüyor.birde wahı kullanırken wahı kesince akorlar duyulmaz hal alıyor.bu durumun sebepleri nelerdir
 
selamlar ben elektroya başlıcam yakında genelde soad vb sert yani metal ve rock müziğe uygun bir sistem yapmak istiyorum arkadaşım bana boss gt6 veya 8 i fln önerdi ya da wah pedalı al dedi ama ne seçeceğime karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim....
 
birincisi insanların işi olabilir sorunun üstüne diğer konulara da çok cevap yazan olmamış biraz sabırlı ve saygılı olmakta fayda var...sorununa gelince illaki ürültü olur az da olsa ama wahı kapatınca duyulmaması wahı kapattıktan sonra expression pedalının volume olarak tekrar devreye girmesi ve eğer pedalı en uçta bırakmadıysan ses azalmasına neden olmuş olabilir

ama herşeyden önce sabır ;)
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
su an bende gcb95 ve mt2 var...ancak almak istediğim 3 pedal var...hangi sırayla almalıyım sizce..
boss ac-2 yada ac-3
boss cs-3
boss ge-7 yada mxr 10 band eqlazier

ac-2 ve ac-3 başarısız pedallar. İnternetteki ses kayıtlarına aldanmayın. Bir mağazaya gidip kendiniz deneyin. Çok yapay tonlar veriyor. Bu pedallardan akustiğe yakın bir ton almak için özel bir manyetik tavsiye ediliyordu ama şimdi manyetiği hatırlamıyorum.
 
gravemaster demiş ki:
boss bd2 ile od3 arasında kaldım yardımcı olabilimisiniz arkadaşlar?

bd2 overdrive'dan çok distortion pedalı. az gainli ama yırtıcı bir tonu vardır, tam blues'a uygun.
od3 ise doğal bir tona sahip overdrive pedalı. en sade ve başarılı, klasik olmuş pedallardan biri. özellikle strat/tele tipi gitarlara çok yakışıyor.
 
bugün bossun mt 2 pedalını satın aldım ama riff tonlarında başarılı olduğunu, soloda etkili olmadığını kara kara düşünmeye başladım.. bir yandan da wah pedal almayı düşünüyorum(para sorunu olmasa aslnda bir prosesör iyi olurdu)ama vaziyet malum..

ana sorum
mt 2 + crybaby?
mt2 + rp80?
yada mt 2yi değişip boss pv 10 wah?(ki yazdığına göre aletin içine simüle edilmiş mt2...-ne kadar başarılı bilinmez tabi-)

alt sorum
rp 80in nerde çokluk orda b.luk mantığıyla narin bir yapıya ve yapay tonlara sahip olduğu söyleniyor, bazısı da tatmin edici diyor(fiyat performans) almaya değer mi?

boss pv10 wah kullanan varmı? memnunmu?
 
Arkadaşlar ibanez S470 (neck DM PafPro, single SD Hotrail, bridge SD Invader) gitarım var ve roland cube30 anfi alacağım, power metal ve progressive metal tonlarını yakalayabileceğim 500-550 dolar civarında bir setup olarak ne önerirsiniz(ekipmanı 2. el yada www.music123.com`dan alacağım.Aklımda vox tonelabSE,boss gt-8,pod xt-live, zoom G9.2tt yada analog set(pek tercih etmiyorum) düşünüyorum sizce hangisini almalıyım? Nedeninide belirtirseniz sevinirim...
 
Bence vox tonelab al içindeki amfi simülasyonları çok başarılıymış diye duydum. Efektleri de öyleymiş. Bu arada dikkatini "miş" kısmına çekmek isterim ben kendim denemedim bu aleti ama deneyen çok kişiden böyle duydum. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst