Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

"medusa666"
Evet gercek fiyatlar.Ben de sayfayi 1 hafta falan oldu ögreneli TurkRock tan duydum ben de.Gitarpedal adli bi baslik var ona da bak istiyosan,anlatilanlara göre güvenilir bi sayfa.Parayi elden verebilme sansin da var sanirim.istedigim ürün gelirse %90 buradan yapcam ben de alis-verisimi.
 
selam
bu akşam saat 5'e kadar vaktim var ve önümde iki seçenek var ve acil yardıma ihtiyacım var
zoom 4040 pro veya korg Ax 1000g

ikisininde fiyatı aynı 280 milyon, ama zoom 4040 özellik açısından daha fazla yelpazeye sahip görünüyor. sizce hangisini almalıyım, ikiside sıfır kadar temiz.

bu arada ibanez distorsion pedalımdan çıkışı bilgisayara versem bilgisayara yada distorsiona her hangi bir zarar verirmi.
 
votkaportakal demiş ki:
selam
bu akşam saat 5'e kadar vaktim var ve önümde iki seçenek var ve acil yardıma ihtiyacım var
zoom 4040 pro veya korg Ax 1000g
ikisininde fiyatı aynı 280 milyon, ama zoom 4040 özellik açısından daha fazla yelpazeye sahip görünüyor. sizce hangisini almalıyım, ikiside sıfır kadar temiz. .

Değerlendirmeni yaparken bence "hangisinin daha fazla özelliği var" sorusunu sormak yerine, "hangisinin hangi özellikleri işime yarar", "hangisini gitarım ve ampilm ile iyi sonuç verdi ve tonları hoşuma gitti" sorularını sormalısın kendine. Özellikle her ikisini de gitarınla ve mümkünse amplin (veya benzer bir ampli ile) ile denemeye çalış.

Kendi şahsi fikrimi sorarsan; zoom ürünlerinin tonları her zaman çok sentetik gelmiştir bana (zamanında kullandım). Ayrıca 4040'ı eski bir model olarak hatırlıyorum. Daha yeni teknolojilere yönelmende fayda var. Korg'u denemedim ama sanırım 1500 modelini (bir üstü sanırım) kullananlar oldukça memnundular. Ben olsam korg'dan yana kullanırdım hakkımı.

votkaportakal demiş ki:
bu arada ibanez distorsion pedalımdan çıkışı bilgisayara versem bilgisayara yada distorsiona her hangi bir zarar verirmi.

Hiç birşey olmaz. Ama nasıl bir ton alırsın orası meçhul..
 
uzun zaman klasik kullandım, elektirik gitarı yeni aldım o yüzden aradaki ton farkını çok fazla anlayamam sanırım. bu arada anfim yok bir headphonela kullanıp onun dışında iyi bir bilgisayarım var ona girip yapıp kayıt olayına girmek istiyorum
 
açıkçası bu tür şeyler tecrübeyle sabit olduğu için en azından kullanan yada kalite ve seçim yapmam hakkında bilgi verecek arkadaşların sözü doğrultusunda hareket edicem
 
Zoomun seslerinin sentetik olduğu konusuna bende katılıyorum. Korglarda yanılmıyorsam kontrol edilebilir bir feedback efekti vardı en çok hoşuma giden(anathema modu). Fi tarihinde bir processorünü denemiştim yani korgun ama hangi modeliydi,neydi,neyin nesiydi gibi detaylar hakkında hiçbir fikrim yok şu an.. Yabancı kaynaklı siteleri bir gezinmende yarar var.
 
O zaman şöyle ifade edeyim; " zoom processor gördün mü, olay mahallinden hızla uzaklaşacaksın"

Kulaklık ile kullanmak egzersiz için iyi ama seni tatmin etmeyecektir. Ayrıca gerçek tonunu hiçbir zaman duyamayacaksın.

harmony-central.com'dan kullanıcı yorumlarına bakabilirsin. Aşağıda toplam değerlendirmeleri görebilirsin. Detaylara sen bakarsın artık. biraz kaymış sanırım. birinci değer zoom için, ikincisi korg için..

ZOOM 4040 Korg AX1000G
KULLANIM 8.2 (43 ADET YORUM) 8.8 (149 ADET YORUM)
KOLAYLIÐI
SES KALİTESi 6.4 (43 ADET YORUM) 8.3 (149 ADET YORUM)
GÜVENİLEBİLİRLİK 7.4 (38 ADET YORUM) 8.7 (125 ADET YORUM)
MÜŞTERİ DESTEÐİ 5.4 (10 ADET YORUM) 5.5 (32 ADET YORUM)
TOPLAM 7 (38 ADET YORUM) 8.5 (145 AD.YORUM) DEÐERLENDİRME
 
harmony-centralda
korg
Ease of Use ________8.8 (123 responses)
Sound Quality ______8.3 (120 responses)
Reliability__________9.2 (105 responses)
Customer Support __8 (26 responses)
Overall Rating _____8.7 (117 responses)

zoom 4040
Ease of Use _______8.2 (43 responses)
Sound Quality _____6.4 (43 responses)
Reliability _________7.4 (38 responses)
Customer Support __5.4 (10 responses)
Overall Rating _____7 (38 responses)
raiting almış, birde raiting verenlerin sayısına bakarsak korg şu an lider görünüyor. yani ben korga yönelim ozaman diğerili eleyim
 
şöyle bir sorunu var harmony centralin. Genelde yeni aldığı aleti hevesle deneyen bir kişi kendini harmony centralde buluyor ve olduğundan daha iyi bir aletmiş gibi yorum yapabiliyor.. Yada senin gibi 2 ürün arasında kalan bir kişi almadığı ürün için hiç olmadığı kadar olumsuz yorumlar bırakabiliyor.Buda öyle köklü değişikliklere neden olmasada + yada - yönde sapmalara neden oluyor. İnsan faktörü ve kişisel zevkler girince işin içine,bu tip sonuçlar almak gayet doğal :) Ama korg için bir hayli fazla yorum bırakılmış ve ses rengine verilen puanların aralarında bariz fark var.. Yoruma göre alacaksan korgdur yani.
 
cash demiş ki:
Kesinlikle harmony central'i kaale almayın( bir tavsiye ) ;)

Hımm..Genel değerlendirmelerde haklı olabilirsin. Detaylı okuyunca objektif olanlar ile olmayanlar anlaşılıyor. Mağzada deneyerek anlaşılmaycak birçok bilgiye (örn. genellikle karşılaşılan sorunlar, fabrika çıkış hatalar) ulaşılabiliyor. Körükörüne inanmamak lazım.
 
stratman demiş ki:
cash demiş ki:
Kesinlikle harmony central'i kaale almayın( bir tavsiye ) ;)

Hımm..Genel değerlendirmelerde haklı olabilirsin. Detaylı okuyunca objektif olanlar ile olmayanlar anlaşılıyor. Mağzada deneyerek anlaşılmaycak birçok bilgiye (örn. genellikle karşılaşılan sorunlar, fabrika çıkış hatalar) ulaşılabiliyor. Körükörüne inanmamak lazım.

Keske harmony Central ilk basladigi gibi devam etseydi. Ama su anda cok komik seyler oluyor.

Ornek icin:

http://www.harmony-central.com/Guitar/Data/Legend/Rock__n__Roll_50_212_Combo-01.html

B
 
Yine de harmony central yorumlarını tamamen gözardı etmemek lazım stratman'in dediği gibi. Yani, "of az puan almış" diye bakmak kesinlikle yanlış tabi ki, ancak reviewleri tek tek okumak insana fikir vermiyor değil. Zaten yazan kişinin dilinden, halinden, verdiği bilgiye itimat edip etmeyeceğinizi anlayabiliyorsunuz. 50 review varsa, adam gibi belki 10 tane işe yarar review çıkar, ki bunlar da pek çok fikir verebilir.

Bunun dışında aleti bir önceki gün alıp, önceki kötü yorumları heves ile yalan çıkartmaya çalışan veletleri anlıyor ve bir sonraki reviewe sekiyorsunuz. Bence faydalı. Ama puanlamaya bakmamak lazım tabi ki.
 
Geri
Üst