Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Alışveriş yaptığım değil de, yapamadığım biri hakkında bir yorum yapacağım, hatta size de danışacağım.
Arama Sonucu - sahibinden.com
Arama Sonucu - sahibinden.com

Bu iki arkadaş. Sanırım aynı kişiler, onca muhabbetten sonra kişinin numarasını çevirdiğimde berk diye bir isim çıkıyor o da ayrı mevzu. Arkadaş Ahmet mi Yaşar mı Berk mi bilmiyoruz ve alışverişi gerçekleştiremedik. Benim asıl merak ettiğim bu arkadaş ile daha önce bir alışveriş yapan (daha doğrusu yapabilen)(hatta o şerefe nail olan diyelim) oldu mu?

Alışverişten ziyade, kız arkadaşımdan ayrılmışım da trip yiyormuşum gibi bir duruma soktu beni bu arkadaş. Bir yorum yapamıyorum ve gerçekten merak ediyorum biri bu adamdan bir şey alabildi mi? Forum sakinlerinden biri yardımcı olabilirse sevinirim.
 
Bu olmadı şimdi! Aslında bu yorumu benim yapmam gerekirdi ama ilan baltalamayalım dedik! Ne demişler, hem suçlu hem güçlü. Kusura bakmayın, ben bana güven vermeyen kişilerle alışveriş yapmıyorum. Tahmin ediyorum ki bu arkadaş geçenlerde bana 2 farklı nick ile farklı biriymiş gibi bana mesaj atıp gitarı denemek istediğini, parası olursa ileride "belki" alacak olan arkadaş. İlk mesajında da gitarı keyfi denemek istediğini söylemişti. Bu 1. olay.

Sonra yine başka bir nick ile takas yapalım diyoruz, ben kim olduğunu bilmeme ve önceki olumsuz durumlara rağmen olumlu yaklaşıyorum, insanlık halidir, olur böyle şeyler diyorum kendimce fakat ertesi gün farklı biriymiş gibi telefon açıp, "ben gitarı satın alacağım nasıl denerim?" deniliyor. Ben de safım, amma da talibi çıktı gitarın 1 gün de diye düşünüyorum, soruyorum: Fiyatı biliyor musunuz 2 farklı ilanım var diyorum? "Yok hayır bilmiyorum, ya işte sahibinden.com da yazan filan falan, gelince bakarız?(gelince bakmak) bir şeyler diyor. Biraz zorlayınca, "eee ıı aslında arkadaşım adına aramıştım, durun o sizi arasın" diyor. Bu nedir şimdi, çocuk mu var karşısınızda? Niye arkadaşın adına arıyorsun?

"Sizinle sahibinden.com üstünden konuştuk hocam, takas için aradım" dese hiçbir problem olmayacak ama yine aynı ağız. Sonra başka birinden 2. bir telefon(sms) geliyor, "aaa benim arkadaşım aramış aslında, takas için ulaştım" deniliyor. Kusura bakmayın, sahibinden.com olayları ayrı, bir de telefonda böyle bir şey yaşayınca hiç güven alamadım. Belki düzgün bir arkadaştır ama bu davranışlar hiç tutarlı değil. Defalarca takas yaptım, yüzyüze hiç tanımadığım arkadaşlarla şehirler arası kargolaştım ama ortada güven vardı, burada hepsinin nickini de tek tek veririm.

Bu kullanıcı geçen sene de yine g&l s500 için bana mesaj atmış, birçok soru sorduktan sonra ortadan kaybolmuştu. Bu çok önemli bir ayrıntı değil ama o dönemde de onca sorudan sonra yok olmasından hoşlanmadım, yoksa almayacağım diyebilirdi, bunda problem yok.

Şu sahibinden.com nick mevzusuna da açıklık getirelim. Son dönemlerdeki dolandırıcılık olayları sebebiyle ismimi ve birçok ayrıntıyı sahibinden.com'da kullanmıyorum, asla da kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü geçen senelerde de adresim alındı ve evime gelinmedi. O günden beri birçok ayrıntılı kullanmıyorum. Yakın çevremde birçok hırsızlık olayı oldu. Zaten ilgilenen bir arkadaşım daha mevcut ilanlarla. Bazı ilanlar da ona aittir ve ekipmanlar onun evindedir. Burada alış-veriş yaptığım ya da arkadaşım olan bazı kişiler az çok bunları bilir.
 
Yine de çabanızı tebrik ederim. Vaziyeti bu noktadan bile kıvırmak için epey bir çaba harcamışsınız. Ben harcamayacam o kadar boş vakti olan bir insan değilim. Okumadım ama eminim haklısınızdır. Görüşmemek üzere diyor ve kapatıyorum. Ki zaten telefonlarıma bakmadığınız için istesem de bu pek mümkün değil.
 
Yine de çabanızı tebrik ederim. Vaziyeti bu noktadan bile kıvırmak için epey bir çaba harcamışsınız. Ben harcamayacam o kadar boş vakti olan bir insan değilim. Okumadım ama eminim haklısınızdır. Görüşmemek üzere diyor ve kapatıyorum. Ki zaten telefonlarıma bakmadığınız için istesem de bu pek mümkün değil.

Kıvırmak? O sizin işiniz. Önce insanlara karşı dürüst olun. Yani ortada konuşulacak bir şey olduğuna inanmıyorum. Telefonla da konuştuk bu arada. Yaklaşık 5 dakika.
 
Kafanızda ne kurup beni kiminle karıştırdığınız benim bilebileceğim bir şey değil. Sizinle telefonda hiç konuşamadık çünkü açmadınız. Mesajlara dönmediniz. Ben müsait değilim belki tanımadığı numaralara bakmıyordur arkadaşım arasın dedim. Akabinde arkadaşıma adresi verdiniz yola koyuldum. Tekrar aradım tekrar mesaj attım ama nafile. Böyle geçen seneki mesajlar olayına girip minik çalımlara girişmeniz de ayrı bir hoş. Ancak güven probleminden dolayı her yerde farklı hesap kullanabilme özgürlüğünüzün haklı bir açıklaması var ise ilan açma hakkı bittiği için arkadaşının hesabını kullanabilme özgürlüğü de olabilir karşınızdaki insanın. Ama tabi sizin sayısız referanslarınız var bir çok gitarınız var, o yüzden alıcı her türlü detayı düşünmelidir gibi bir kafaya girmeden önce, kendinize 'ben kimim yahu' diye bir sorun derim.
 
Tamam yeterli, bırakın. Yani ben böyle bir ağız dalaşına girmem. Kimseyle de kimseyi karıştırmadım, ne söylediğimden de gayet eminim.

Size bir şey ispatlamak zorunda da değilim. Zaten üstte anlattım. Bu söylediklerimin tek kelimesi hakkında şüphesi olan var ise her türlü kayıt mevcuttur, ispatlayabilirim. İsteyen ulaşabilir. Çünkü telefonlar ve nickler belli, mesajlar belli, birbiriyle uyuşuyorlar. Size karşı olumsuz bir şey de söylemiyorum, bu kadar yeterli. Aradığınız gitarı bulmada size kolaylıklar dilerim.
 
Buna ağız dalaşına girmemek denmez. Ben bir ağız dalaşı başlattım, ancak biraz daha devam edersem çıkacak delik kalmayacak, bari son cümlelerimi klişelerimle tamamlayıp kaçayım... denir. İsteyene atarmış da çok referansı varmış da en çok oymuş... Bu sizin eğlence anlayışınız ise asıl ben size kolaylıklar dilerim. Ben aradığımı nihayetinde bulurum iki tahta bir kaç tel biraz vida. Sizin işiniz bu kafayla benimkinden daha zor. İyi forumlar diliyorum.
 
Sevgili @doyle35 ile bir pedal alışverişimiz oldu, çok güzel kutulayarak göndermiş, kendinisi forumdan tanıdığım için güven problemi hiç olmadı, kendisine teşekkür ediyorum...
 
Son düzenleme:
Sevgili @doyle35 ile bir pedal alışverişimiz oldu, çok güzel kutulayarak göndermiş, kendinisi forumdan tanıdığım için güven problemi hiç olmadı, kendisine teşekkür ediyorum...
Asıl ben teşekkür ederim, güven konusunda hakkınızda herhangi bir şey yazmaya gerek duymuyorum. Forumda yazdıklarınız, yaklaşımlarınız güven konusunda yeterince fikir veriyor. Tekrar görüşmek dileğiyle...
 
Geri
Üst