Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Geçen gün sevgili @LuciferioN arkadaşımızdan bir reverb pedalı satın aldım. Son derece güvenilir biri ve ayrıca pedalı deneyebilmem için beni evinde ağırlamasından dolayı teşekkür ederim.
Batuhan'a buradan da düşüncelerini belirttiği için teşekkürler. Kendisi almayı düşündüğünü belirtti ve geldi denedi aldı. Sorunsuz bir alışverişti, kendisine bir kere daha teşekkür ederim.
 
Sevgili @KaRaBaSH ile bir alışverişimiz oldu, sağ olsun gayet güzel paketlemiş (altı üstü tel ama torba içinde torba vardı), ilgilendi, kargoya verdiğinde aradı (ki işteydim adam akıllı konuşamadım :( ) ve ayrıca ufak bir sürpiz hediye göndermiş...Daha ne yapılabilirdi ki? Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum...(y)

Sevgiler ve saygılar...
 
J-P arkadaşımın başlığı kirlenmesin diye buraya yazıyorum.

Yahu bu adam daha ne yapsin verdigi fiyat hemen hemen ustundeki koprunun sifir fiyati, bu sitede daha bir kere na-makul fiyata ilan koymamis adam boyle bir ilanda bile kendini savunmak zorunda kaliyorsa yaziklar olsun. Maasini bagislasan ustune sodexho yemek fisi isteyecek piskinlikte adamlar var hem de suruyle...

Sevgili @OsmanBurak , geçen Pazar günü siz de bana mesaj attınız, sonra beni aradınız, bana elimdeki gitarı alacağınızı söylediniz. Saat 16:00'da buluşalım dedik. Ben gitara yeni set tel taktım, programımı erteledim, 5 dakika erken gittim buluşma yerine. Saat 16:00'da bana mesaj attınız, kayıtlar hala duruyor. "Hocam ben LP almaya karar verdim, kusura bakma seni de rahatsız etmem Pazar günü" dediniz.

Kalkıp da böyle ahlaki çıkarımlar yapmadan önce lütfen kendinizden başlayınız.
 
Sevgili @KaRaBaSH ile bir alışverişimiz oldu, sağ olsun gayet güzel paketlemiş (altı üstü tel ama torba içinde torba vardı), ilgilendi, kargoya verdiğinde aradı (ki işteydim adam akıllı konuşamadım :( ) ve ayrıca ufak bir sürpiz hediye göndermiş...Daha ne yapılabilirdi ki? Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum...(y)

Sevgiler ve saygılar...
@Grundar da konuya çok temiz ve net yaklaştı, çok da kibardı. Biz alışveriş yapmadık da arkadaş kazandık gibi oldu :)
 
Geçtiğimiz hafta @mtash la güzel bir takas yaptık sağolsun çok uzun süredir almak istediği deluxe memory man i temin ettim. Efsane bir de paketleme yapmış , buradan da teşekkürümü ileteyim kendisine.
altAk8qdlyWLarGeIWwp5zd1EBHJmq4Y1IyDxV7Y3m3qXiU.jpg
 
J-P arkadaşımın başlığı kirlenmesin diye buraya yazıyorum.



Sevgili @OsmanBurak , geçen Pazar günü siz de bana mesaj attınız, sonra beni aradınız, bana elimdeki gitarı alacağınızı söylediniz. Saat 16:00'da buluşalım dedik. Ben gitara yeni set tel taktım, programımı erteledim, 5 dakika erken gittim buluşma yerine. Saat 16:00'da bana mesaj attınız, kayıtlar hala duruyor. "Hocam ben LP almaya karar verdim, kusura bakma seni de rahatsız etmem Pazar günü" dediniz.

Kalkıp da böyle ahlaki çıkarımlar yapmadan önce lütfen kendinizden başlayınız.

Diger baslikta yazman cok zavallica ve terbiyesizceydi, zaten konunun baglaminin da tamamen disinda oldugu icin orada yanit vermedim. Yonetimin de o mesaji oradan kaldirmasi lazim, sayet hala kaldirmadi ise.

“Gitari almayi dusunuyorum gorebilir miyim?” diye seninle iletisime gectim. Gormedigim bir gitari sahibinin de bende zerre kredibilitesi yok iken almak icin soz vermem gercekten gerzekce olur ki vermedim de. Kimse de vermez. Benzer sebeple benim buradan Fender USA Lonestar gitari Usak`a postalayip istedigin kadar cal begenmezsen geri yolla demisligim de var ayni senin gibi bu mesajlarin da kaydi var. 1000 kilometre otedeki magazadan gitar getirtip 1 hafta saatlerce calip yok ya ben bunu begenmedip deyip iade etmisligim de coktur onlar da gik demez(di). Kargo parasini veririm bunun disinda da zerre ahlaki veya hukuki sorumlulugum olmaz.

Gitar boyle alinip satilir zaten, insanlar aldiktan sonra bile pasa gonulleri isterse cayabilir. Dikkat edersen ben magaza sahis ayirmiyorum. Ki senden sonra Les Paul Standard aldim evet, su an Colorado`da ve New York`a gelecek buyuk ihtimalle onu da hem de keyfim disinda bir sebep belirtmeden geri gonderecegim ve baska bir gitar alacagim yine gik etmeyecekler. Cunku keyfiyet zaten yeterli bir mazaret olusturuyor alisverislerde hem de bir aciklama borcu yaratmadan. Kaldi ki benim seninle en ufak bir alisverisim de olmadi, bulusacaktik ben baska gitarda karar kilinca olmadi. Seni ziyaret edip orada da cayabilirdim veya gitari begenmezdim gene gik demeden kabul edecektin baska sansin var mi?

Bulusma isteginin benim tarafima “kesinlesmis bir alim” anlaminda yukledigi en ufak bir sorumluluk yok, nasil olabilir? Gitarin telini degistirdim vs. gibi seyler yalan mi degil mi bilemem, beni ilgilendirmez de, biz boyle bir sey konusmadik ben de en ufak bir sey talep etmedim. Simdi senden duyuyorum bunlari, o vakit gerceklige tekabul ediyor mu, yoksa zavalli bir retorik araci olarak mi mesajda yer aliyor bilemem. Hem konuyla ne alakasi var? Gitari da senin evinde gorecektim zaten bir 3. bulusma noktasinda degil onu da acikca yazalim.

Benim icim rahat, ne dedigimi ve nasil dedigimi iyi bilirim. Bugun forumu biraksam kimse benden kaynakli maddi bir magduriyetten bahsedemez, yazdiklarim da ortada ve pek tutarli o bakimdan istedigim gibi cikarim yaparim, bu bana hak degilse kime hak olacak burada? Kaldi ki neyi yazip yazmayacagimi sana sormayacagim herhalde; sen de istedigin sekilde sacmalamaya devam edebilirsin, ona da ben karisamam. Kimseyi benimle alisverise veya iletisime zorlamiyorum, zaten her gecen gun tahammul edebildigim insan sayisi dusuyor. Ama icim pek rahat, Asklepios`a horoz borcum bile yok su dunyada o kadar rahatim yahu, bilmem boyle kac kisi vardir daha. Ama yersiz terbiyesizligi affetmem. O yuzden kafa rahatimi surekli temin etmek adina seni engelleme hakkimi kullaniyorum. Sen istedigin cikarimi yap, ne istersen paylas, isteyen de istedigini dusunsun ama gozumun onunden kaybol bir daha da gormeyeyim.
 
Helal olsun, bu kadar piskinlik gormedim. Saat 16:00'da bulusalim diyip de 15:59'da vazgectim diyen birinin laflari bunlar. Okuyanlar buna dikkat ettigi surece konu aslinda cok acik.

Birine zavalli ya da terbiyesiz demeden once kendinize bakin. Cok yazinca hakli olamiyorsunuz aksine gulunc duruma dusuyorsunuz. Tahammul edemediginiz kisiler de benim gibiyse kusura bakmayin ben onlarin yanindayim.

Daha fazla yaziyi haketmiyorsunuz. Hayal dunyanizda, pembe ruyalar dilerim.
 
Merhabalar, konuya mudahil olmadan @OsmanBurak sadece yazdiginiz yazinin bir bolumunun gunumuz insan yasayisinin ahlaki degerlerine uymadigini gordum, yanlis anlasilmak istemem ama bu benim sahsi fikrimdir , elbetteki her kisi birseyi almak ya da almamakta ozgurdur, kimseye de niye almadiginin hesabini vermek zorunda degildir, bu ticaret hayatinin yazili kanunlarindan birisidir ancak ticari ahlak farkli bir durumdur, bir kanun gibi uyma zorunlulugunuz asla yoktur, kimseye de hesap vermezsiniz uygulamadiginiz icin ancak bu da size bu konuda bir guvensizlik duymalarina neden olur bu insanlarin :) bizim toplumumuzun sikintisi burda, biz ahlaki yazili emir gibi saniyoruz, hayir degil, ahlak kurallarina uymak zorunda da asla degilsiniz kimseye de hesap vermek zorunda degilsiniz ancak uymadiginizda da toplumun size bu konuda yaptigi elestirileri bu kadar sert bir dille karsilik vermek sucluluk psikolojisinden ileri gelir hatta bir de bu elestirilere kulak tikamak ve insanlarin ne dusundugu umrumda degil tavirlari cok basiretsiz. Madem Asklepios'tan ornek verdiniz bende J.J Rousseau'dan vereyim: sizin o kulaklarinizi tikadiginiz, umrumda degil dediginiz toplumsal yargilara insanlik ilk kez beraber yasamaya basladigi an toplumsal sozlesme ile baglandi o yuzden sizin bu degerler hakkindaki dusunceleriniz cok onemsiz kalacak:) tesekkurler iyi forumlar :)
 
Son düzenleme:
Şimdi gitar falan değil, ortada bir buluşma sözleşmesi olduysa, insan ona göre hazırlık yapar talep olsun olmasın; ne de olsa ucunda malını satacak ve bu işin etiği de budur kanımca.
Şimdi iki kişi yalnızca denemek için bile sözleştiyse, bunun iptali son dakika golüyle olmamalı. Ha diyelim oldu, e zaten söz de vermemişsiniz alacağım gitarı diye, o zaman rahatça 'kusura bakmayın' diyince işlem tamamlanmış mı olur?

1) Her ne olduysa -buradaki örnekte başka bir gitar alınmış mesela görünüşe göre- buluşmadan çok önce olduysa, anında haber verilmeli ki diğer taraf, çıldırmasın.
2) Çok iyi bir fırsat çıktı diyelim, o gün -buluşma günü- gördünüz, söz vermişsiniz buluşmak için ama kaçırmak da istemiyorsunuz, o zaman da son derece mahcup bir tavra bürünüp diğer tarafa söylenmeli.

Görünüşe göre bunlar söz konusu değil.

Hiç kusura bakmayın orta yollu bir cevap verip liboş takılmayacağım; her şekilde @EMM gayet 'düzgün' bir şekilde yazmış. Terbiyesizlikmiş, zavallılıkmış, bunları yazmaya hakkınız yok. İlk gördüğü yerde yaşadığını anlatacak tabi başkalarına, ya ne yapacak? İnsanı çıldırtıp sonra uzun uzun yazarak demagoji yapmayı ne çok seviyorsunuz!
 
Geri
Üst