Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Satılık - Gibson Les Paul Std 60's Neck... | turkrock.com Wiliam nickli arkadaşa bu ilan üzerine bir teklif sundum
Elımdekı studıo Artı 1800 tl nakit olarak kendısıde tamam dedi ama kendısı ıle 2000 üretimi oldugunu ilandada belirttiği gibi banada aynı şekilde belirtti bende kendısının sözüne güvenerek nakiti ve gitarı gönderdim fakat arkadaşın satılığa koyduğu gitar elime geçtiğinde içi boşaltılmış gibson istemediğimi Açıkça belirttiğim halde Hiçte anlattığı gibi olmadığını farkettim birincisi gitar 2000 değil 2007 yapımıydı ve sap kısmı tamamen tekrardan boyanmıştı bunun üzerine hemen arkadaşı aradım ve durumu anlattım william nickli arkadaş kesınlıkle öyle bişey olmadığını iddaa ediyordu bizim ısrarlarımız üzerine bende bilmiyorduma döndü mevzu peki kardeşim bilmiyo olabılırsın paramı ve gitarımı gönder bende sana gitarını yollıyayım teklıfı üZerine aldığımız cevap ben o parayı harcadım artık geri Dönüşü yok oldu telefon Konuşmasının sonunda ben daha fazla sinirlenmemek için telefonu yüzüne kapattım bu arkadaş bunu bahane edip kendi telefonunu kapattığı gibi beni Facebook tan engelleyip yıne turkrocktan benım studıoma yaptığı ılanıda kaldırdı su an halen telefonu kapalı olması sebebıyle bende konuyu buraya taşımaya karar verdim yukardaki ılanla bana gelen gitarın hiç uyuşmadığına dair fotoğraflarıda burdan paylaşıyorum alakaniz için şimdiden çok teşekkür edıyorum saygılar
Fatih bey William dan aldığınız gitarın detaylı resimlerini paylaşır mısınız? Başka oynanmış yeri var mı değil mi onu da görelim...Seri numarası falan da. Orijinal ilanda hep önden çekilmiş fotolar var biz de dikkat etmedik...Neyse umarım makul bir şekilde sizi madur etmeden çözülebilir...
 
Herkese selamlar :)
Fatih ile Bursa'da tanışıyoruz ve sık sık konuşup, gitar konusunda geyikliyoruz :)
Bu gitardan da Fatih'e tahminim ilk ben bahsettim , çünkü Fatih'in aklında 2006 öncesi Chambered olmayan bir gitar satın alma düşüncesi olduğunu biliyordum. Fatih'e forumda 2000 Gibson Les Paul standard var dediğimi hatırlıyorum.
Dün akşam Fatih telefon ile aradı ve gitarın fotoğrafını yolladı , konuştuk ve aklında olan şüphelerden bahsetti. Gitarın seri numarasından 2007 olduğunu ve chambered gövde olduğunu farkettik. Saptaki boya olayını ise Fatih bana bahsetti ama ben bu şekilde beklemiyordum. Pazar günü Fatih bana geldi ve gitarı gösterdi . Ben de gitarın kesinlikle 2007 üretimi olduğunu , chambered gövde olduğunu ve saptaki boyanın Gibson çıkışlı olamayacağını söyledim. En iyi yolun satan William nickli arkadaş ile görüşüp takas işleminin iptalini istemesini önerdim.
Fatih 'te arkadaş ile benim yanımda telefon ile görüştü , durumu izah etti , konuşma uzun sürdü :) Ben dayanamayıp telefonu istedim , William nickli arkadaş ile ben de görüştüm , gitarın %100 2007 üretmi olduğunu , seri numarası kodlamasından falan bahsettim ama arkadaşı ikna edemedim ! Telefonu Fatih'e devredip , konuşmalarına devam etmelerini istedim. Fatih bir süre daha konuştu , olumlu bir yaklaşımdan uzak bir tutum ile karşılaşınca telefonu kapattı ki bence gayet medeni bir şekilde dayandı.
Gitarın Seri numarasını gösteren fotoğrafı Fatih paylaşacaktır ancak ben şimdiden yazayım !
006871353
Aşağıdaki açıklama Gibson sitesinden alıntıdır !

Gibson Support - Serial Number Search

The serial number will be an 8 digit number impressed into the back of the headstock with "MADE IN USA" below.

The pattern is as follows:
YDDDYRRR
YY is the production year
DDD is the day of the year
RRR is the factory ranking/plant designation number.
Prior to 1984 when the Kalamazoo, MI factory was closed, the numbers 001-499 indicated Kalamazoo production. Ranking numbers 500-999 continued to indicate Nashville production through 1989.

Since 1989, all Gibson acoustics are built in Bozeman, MT and all Gibson electrics are built in Nashville or Memphis. Ranking numbers for Bozeman start each day at 001 and the electrics may start as low as the 300s.

Examples: 70108276 means the instrument was produced on Jan. 10, 1978, in Kalamazoo and was the 276th instrument stamped that day.

82765501 means the instrument was produced on Oct. 3, 1985, in Nashville and was the 1st instrument stamped that day.

NOTE - Gibson USA goes to a 9 digit serial number in early July 2005..
The sixth number is now a batch number- batch 0 starts at the beginning of the day, and once we stamp 699, the batch number will change to 1. The first 5 numbers remain the same, the last 3 numbers will remain the same. The only difference is the addition of this batch indicator.

Gibson 2005 öncesi Les Paul Standard serilerinde 8 hane , 2005 sonrasında 9 haneye geçmiş,
Bahsedilen gitarda da Seri numarası 006871353 yani 2007 üretimi 68 günde 1-353 üretim numaralı gitardır.
Gitarın üretim tarihi hem seri numarasından, hem de manyetikler üzerindeki üretim tarihinden gayet belli durumda...

Saptaki yeniden boyama olayına hiç girmek dahi istemiyorum , başlı başına bir fiyasko ! Arkadaşın bunu ilanında belirtmemesi gibi bir durumu kabul edemiyorum.

Açıkçası William nickli arkadaşın bu durumu acilen telafi etmesi gerekir.
 
Bu arada sap komple boyandığında seri nonun olduğu kısımla renk farkı oluşmamış mı? Tekrardan nasıl komple boyandığını merak ettim, fotolarda gördüğüm kadarıyla boya orjinal görünmüyor.

Genellikle Gibsonların sapları kırılmaya müsaittir, şahet tekrar boyandıysa, tamir görüp, bu durumun gizlenmesi amacıyla boyanmış olabilir, bunu da dip not olarak geçeyim.
 
Görebildiğim kadarı ile madde madde bildiklerim ve naçizane önerilerimi yazayım.

1- Manyetikler gerçek gözüküyor, Burstbucker Pro lar LP Standard modellere has (ayrıca satılıyorlar da tabi) bu gitar da Standard.
2- Manyetiklerin arkasındaki "wound by PS" etiketinde tarih belirtilmiş(03/31/07) buna bakarak 2000 ler başı olma ihtimali yok gitarın. Tabi manyetikler de değişmedi ise.
3- Aynı şekilde bu Burstbucker Pro lar eskiden Burstbucker V diye geçiyordu...2000 ler başı olsa Rhy Pro yazmazdı...
4- Sapın boyandığı da açık.
5- Seri numarasının olduğu headstock arkasının resimlerini de paylaşırsanız daha rahat yardımcı oluruz...(Seri numarası yukarıda paylaşılmış zaten ondan hareketle de 2000 ler başında üretilmediği anlaşılıyor. Boyama olup olmadığına dair işaret toplamak anlamında sordum)
6- Komik gelecek ama gitarı röntgene sokabilirsiniz...Orada içindeki weight relief deliklerinin nasıl olduğu gözükür ve en azından gövdenin hangi yıla ait olduğu çıkar. Chambered ise zaten 2000 ler başı olma ihtimali yok...

Edit : Burstbucker Pro ların kullanıldığı Studio Modelleri de varmış eksik bilgiyi düzeltelim...
 
Son düzenleme:
@CoolDoG
Hocam , elimde şu anda bu gitarın gibi arkası siyah boyalı Les Paul var , gövde de , sapta aynı cila ve boya mevcut. Bu gitarda ise Gövde olması gerektiği gibi siyah boya ve cila var iken , sap ise set-neck olduğu yerden başlayarak headstock'un en ucuna kadar (Seri numarasını olduğu yer dahil) tekrar işlem görmüş , headstocktaki boya dökülmelerinin üzeri dahil .

''Genellikle Gibsonların sapları kırılmaya müsaittir, şahet tekrar boyandıysa, tamir görüp, bu durumun gizlenmesi amacıyla boyanmış olabilir, bunu da dip not olarak geçeyim.''

Tabii ki de bizimde aklımıza gelen , ancak düşünmek bile istemediğimiz bir durum, bu şekilde belirtmeden satılmış olması fiyasko dememin sebebidir.
 
@OsmanBurak
Manyetikler Lead Pro olarak yazıyor ve sarım tarihleri belirtilmiş , sanırım Burstbucker Pro sonrasında kullanıldı bunlar , bendeki 2005 'te Burstbucker Pro mevcut.
Gitarı tabii ki röntgene falan da sokarız , yapmadığımız iş değil :) Ancak şüphe götürmeyecek derecede ağırlık farkı var elimizdeki diğer gitarlar ile.. 2008 chambered gitarda var ,sağolsun Leorequentin'de uğrayıp o da fikir verdi , gitarı gördü . Daha önce ben de 2009 Chambered Studio vardı, ağırlıkları çok farklı , çok belirgin
 
@OsmanBurak
Manyetikler Lead Pro olarak yazıyor ve sarım tarihleri belirtilmiş , sanırım Burstbucker Pro sonrasında kullanıldı bunlar , bendeki 2005 'te Burstbucker Pro mevcut.
Gitarı tabii ki röntgene falan da sokarız , yapmadığımız iş değil :) Ancak şüphe götürmeyecek derecede ağırlık farkı var elimizdeki diğer gitarlar ile.. 2008 chambered gitarda var ,sağolsun Leorequentin'de uğrayıp o da fikir verdi , gitarı gördü . Daha önce ben de 2009 Chambered Studio vardı, ağırlıkları çok farklı , çok belirgin

LP standardlarda hala Burstbucker Pro var, Lead ve Rhy yazısı sadece pozisyonu belirtiyor. Daha doğrusu 2002 başında Burstbucker V idi, ondan sonra isim olarak hep Burstbucker Pro var(yoksa aynı manyetik) tam isim değişikliği ne zaman oldu bilmiyorum. O beyaz etiketin içeriği de sürekli değişiyor eskiden tarih de yoktu, bazılarında araştırırken gördüm ki wound by dan sonraki isim baş harfleri elle yazılmış...İlana ilk sulananlardan biri de bendim oraya da yazdım hem de aynı renk ve aynı model gitarla bir maceramız oldu...Keşke gidip bakaydım Ankara'da yaşıyorum bir de.

Siz bence yine Rontgene sokunuz bu iş burada çözülmez ise kanıt olarak değerli; bilirkişi falan çağrılırsa diye. Ama daha önemlisi @CoolDoG'un belirttiği gibi sapın tamir görmüş olma ihtimali var ki bir çok insan kırıldığı yere metal plaka koyduruyor. X-ray bunu da, şayet varsa, meydana çıkartır.

Yoksa ilk mesaj ve senin eklentilerinle beraber neyin ne olduğu aşağı yukarı çözülmüştü biz sadece başka ne yapılabilir diye kafa yoruyoruz. Bu arada Fatih Bey'e ne mutlu ki ona böyle sahip çıkan arkadaşları var...
 
Son düzenleme:
Yeri gelmişken şu satılık ilanlardaki fotoğraf işini bir türlü standart hale getiremedik, bu ilanda da hiç arkadan resim yoktu. Sormak da aklımıza gelmedi...Sıkıntı da sapta çıkmış ki bu modeller zaten en çok buradaki dertlerden muzdarip...Ben de az kalsın talip oluyordum diye içime bir sıkıntı düştü ki sormayın gitsin...Ankara içinden böyle pahalı gitar alacak arkadaşlara ben burada olursam denemek gidip görmek anlamında yardım etmeye çalışırım elimden geldiğince...
 
Manyetikler ile ilgili belirtiğiniz doğrudur , yıllar içinde bazı değişiklikler yapıyorlar.
Röntgen olayı kanıt olacaktır ancak umarım bilirkişilik bur duruma sürüklemez satan arkadaş , zira sonucu belli şimdiden ...

Fatih'e veya forumdan diğer arkadaşlara , sizlerinde yaptığı gibi herkes yardımcı olmaya çalışıyor , çalışacaktır da yoksa şu günlerde görüldüğü üzere işimiz birlik olmaz isek çok zor :)
 
Arkadaşlar yaZılan Yorumları okudum ilginize şimdiden çok çok teşekkür ederim.Gece boyunca çalışıyor olucam o yüzden sabah eve gittiğimde belirttiğiniz çekmemi istediğiniz fotoğrafları gündüz Gözüyle çekip buraya koyucam böle şeylerin olması çok Üzücü heleki bunu yapan müzikle uğraşan ve tahsil Görmüş yuva kurmuş insanlar olunca bi Okadar daha üZücü oluyor saygılar
 
İşte Bahsettiğim fotoğraflar Gövde ile sap Arasındaki boya farkı çok bariz belli sap boyandığından numaralar zor seçiliyor
 

Dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    129 KB · Gösterim: 280
  • image.jpg
    image.jpg
    106.4 KB · Gösterim: 272
  • image.jpg
    image.jpg
    137.7 KB · Gösterim: 272
  • image.jpg
    image.jpg
    124.4 KB · Gösterim: 458
  • image.jpg
    image.jpg
    115.7 KB · Gösterim: 265
Selamlar gibson daki durumun çözülmesi zor çünkü ilanı veren kişi fotolarda gitarın arkasını hiç çekmemiş ,saklama yoluna gitmiş.Muhtemelen gitarın sapı daha önce kırıldı ve tamir gördü bunu kapatmak için de boyanmıştır.Truss rod kapağında 60s neck yazıyor.bu 2000 lerin sonlarında yazmaya başladı seri noya ve buna dayanarak muhtemelen gitar 2007 yılına ait.
 
Bende yönetimden rica ettim bu konuyu ayırmalarını lütfen bu konu benım ilkte açtığım gibi ayrı olsun dolandırıcılık olayı var çünkü ve herkesinde bilmeye Hakkı var böyle şahısları saygılar
 
Satılık - Gibson Les Paul Std 60's Neck... | turkrock.com
Aynı fikirdeyim...Gitarın ilanında direk 2000 yılı denmiş ve gitarın seri numarasından zaten 2007 olduğu belli..Alan arkadaş özellikle belirttiği halde 2000 yılı nonchambered istediğini bunu farkedince hatanızı düzeltilmesi gerekir..
Onuda geçtim ilanda sapın arka kısmının resmi yok...Bana ne baktırsaydın vs.tarzında yaklaşımda doğru değil...İlanda resmen gitar 2000 yılına ait diye yazıyor....Sap boyalı ve işlem görmüş ise maalesef burada art niyet mevcut..Sap resimlerde de belli olduğu üzere muhtemelen boyalı..Yani kalkıp siz ilandakinden farklı yıla ait,sapı muhtemelen boyalı bir gitarı satıp ben geri almıyorum derseniz bunda art niyet olduğu açık..Kaldı ki gelen gitar beklediğimiz olmassa(farklı yıla ait ve sapı işlem görmüş)doğal olarak vazgeçme hakkımızda mevcut...
Burada hepimiz sıkıntı çekerek bir takım aletler alıyoruz..Kimsenin kimseye bunları saklayarak mal satmaya hakkı yok...Ben şayet gizleyerek sapı boyalı bir alet satsam bunun adı düpedüz dolandırıcılık olurdu...Böyle bir idda varsa direk bunun ispatını ister,karşı tarafla direk iletişime geçerdim..Bana biri böyle bir imada bile bulunsa ,aksi ispat olana kadar kendimi kötü hissederdim...Birisin sözüne güvenmek ,onun bakarak alsaydın kardeşim demesini haklı çıkarmaz..Kozmetik kusur olur,hadi yılda yanlıştır..Ama sapı bariz boyalı bir aleti satmakta kusura bakmayan hiç doğru değil...
Ayrıca konu çözülene kadar bence da ayrı başlık olsun.Bu direk kişiler arası alışveriş memnuniyetini aşmış...Alan arkadaş mağdur olmuş..
Umarım çözülür...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst